Broasca pe care o detin in prezent era mascota la o scoala general la elevi de clasa a 2-a . Cand am primit-o (deoarece acvariul lor cedase) era foarte stresata si , ca sa zic asa speriata. Am un acvariu de L : 1,20m, l = 0.30m, h = 0.60m . Coloana de apa are cca 25-30cm si spatiu de inot efectiv este doar 0.80m (restul il ocupa insulogrota

) - se intreve in vara asta o redimensionare a acvariului (macar 1,60 = L si 0, 80 l ). Are incalzitor, termometru, lampa UV si normala (astea sunt postate deasupra insulitei). Dupa-amiaza pe portiune de insula (cam de la ora 14 in sus) ii bate soarele (chiar daca e filtrat prin geam se pare ca-i place ) . Filtru sau aerator nu i-am pus deoarece primul se infunda si pe al doilea il tot alerga prin acvariu . Am avut o tentativa sa-i pun plante da le-a mancat :d . Apa se schimba cu apa decantata (sau fiarta daca nu este cealalta) cam la 4-5 zile (recunosc ca mai uit cateodata

). Nu prea suporta ca il spal si pe el cu periuta atunci cand schimb apa dar ii place sa-i fac masaj (il mai dau cu vitamina A periodic ).
Broasca are cam 2-3 ani dupa parerea mea, are circa 12-14 cm lungime, sper ca-i mascul

, a fost bolnava o singura data de cand o am (1,5 ani) - a suferit de o avitaminoza in urma naparlirii si a temperaturilor scazute la care fusese supusa (s-a intamplat la 2 luni dupa ce o luasem); s-a rezolvat cu 2 injectii si ungere cu vitamina A uleios .
O hranesc cu inima de vita, gamarus, mai nou ceva care seamana cu garizii, bucatele de pui, salata, morcovi (nu prea ii plac), rame, viermusi si pestisori ( de la magazinul de momeli pentru pescuit) . Ii dau de mancare aprox. la 2 zile cat poate sa manance in 5-6 minute .
Deja ma recunoaste si deoarece este un nehalit care ar manca non-stop cerseste mereu cand trec pe langa el. Nu mai este stresat dar in schimb este foarte curios (eu cred ca se uita la televizor :o ), ma amuza ca are niste pozitii de bronzat criminale si de asemenea nu am nici un fel de problema daca il las si o saptamana singur .
Eu zic ca nu-l chinui, voi ?