[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ant
Forum Index » Profile for Ant » Messages posted by Ant
Am broasca de 3 ani aproape , timp in care a crescut circa 5-6 cm. Acvariul acesta este pentru urmatorii 2 maxim 3 ani timp in care sper eu ca voi gasi o locatie mai potrivita pentru dimensiunile ei viitoare (ma gandeam la un pond). Din ce stiu eu creste pe la un maxim de 30-35 de cm. Momentan are cam 15-18 si crede-ma ca deja cam stiu care este activitatea lui si consider ca ii este necesar. Cred ca m-am priceput cat de cat sa am grija de el pentru ca in afara de o mica "raceala" la vreo 2 luni dupa ce l-am primit nu am avut nici cea mai mica problema cu el (exceptand faptul ca are tendinta de a-mi hali degetele cand mai umblu prin "casa" lui). Este dolofan, are program de hranit, de bai de soare,temperatura din apa e cea recomandata, meniul e variat, bolovanii din acvariu isi indeplinesc rolul de platforma si de tocire a ghearelor, periodic are parte de un tratament profilactic cu calciu si vitamina A, la spalarea acvariului face si el baita cu periuta (ca nu prea e ca pisica sa ajunga prin diverse locuri si mai are niscai depuneri pe carapace).
Deja si la dimensiunile astea (din cauza latimii mai ales) acvariul reprezinta o problema de spatiu in casa ca mai am si o broasca testoasa de uscat (de stepa) care are o imitatie de terariu. Asa ca nu toata lumea are loc de "sarcofag" :-) si am ales dimensiunie astea pe baza "cazului".

So on topic: un tub de silicon ajunge, sticla de 6 e ok sau nu ?

PS - multumesc pentru unirea posturilor dar nu am gasti edit ?
Eu ma gandeam la o sticla de cel putin 8 deoarece acvariul va gazdui o broasca testoasa de florida care cam are ceva forta si gabarit si ma gandesc sa reziste la loviturile cu pietre, crengi si ce mai are in acvariu. Crezi ca se schimba datele problemei si trebuie mai mult de un tub de silicon ?

.................................................

@betta - multumesc de raspuns, dar coloana de apa o consider indestulatoare pentru ca nu va avea substrat, plante nu sunt, are 2 bolovani, un mopan si probabil o pestera daca reusesc sa o fac. Am incercat si substratul dar era o tulburare constanta acolo, plus ca face si multa mizerie in comparatie cu un peste si plantele le mananca . Asa ca sihastrie scrie pe acvariu .
ce cantitate de silicon e necesara pentru constructia unui acvariu cu dimensiunile L=60; l=50, H=35 ? si ce tip de sticla s-ar preta la acesta ?
multumesc
ma poate ajuta cineva la construirea unui acvariu cu L=60; l=50, H=35 ? contra cost bineinteles ...
detalii pe MP
Hmmm, nu exista edit ?

Ce dimensiuni are broscuta ? Ca si asta conteaza sa stim ...
" la mine nu se impute apa si nici filtru nu am. "
idem si la mine ... o schimb saptamanal , n-am substrat (am avut o tentativa dar parca era balastiera acolo la cat sapa animalu' ) , am doar niste roci (formatul groto-insula) , lucrez la ceva format ditr-o singura bucata ca m-am saturat de ikebana in fiecare week-end si animalu' sa nu aprecieze si sa distruga :-) , manca-l-ar tata pe el (cred ca e corcit cu o cartitza la cat sapa ).
asa-asa conjunctivenie (e prin zona si cealalta )

bai de soare = acvariul aezat de asa natura incat pe insula care spuneai ca o are sa bata soarele direct, ca iese singura broasca. Sau macar o lampa cu UV
Si urgent la doctor ca altfel in curand o sa ne multumesti de sugestii dar din pacate broasca s-a dus intr-un loc mai bun si mai luminos
1. la doctor cu ea ca e posibil sa aiba otita (sunt picaturi speciale pentru broscute dar cam scumpe)
2. curatat acvariul (spune-i sa renunte la substrat ca acumuleaza mizerie multa)
3. tratamentul prescris sa fie urmat cu regularitate + bai de soare

cat e de mare broasca ?
Mananca doar de 2 ori pe saptamana...ca altfel se ingrasa prea rau
Stiu ca mananca orice carne (si la degete trebuie sa fiu atent ) dar ma gandeam ca are mai multe vitamine (asta ma preocupa pentru ca mereu are nevoie de vitamine si nu prea ii plac legumele ).
Si cubulete de inima de vita se gasesc destul de greu in ultimul timp ...
Reteta se poate aplica si pentru broasca testoasa (cu tample rosii), ca si ea mananca inima de vita ?
Probabil ca o sa-mi iau capace in urma postului asta , dar uitati care-i treaba :
Am cumparat cam in urma cu 4 saptamani de la magazinul de momeli de pescuit, printre alte chestii de care aveam nevoie la balta si 2 pestisori pentru momeala (erau vii - eu am vrut doar unul sa vad cum reactioneaza broasca la el ). Mi-a dat respectivul 2 pesti , un carasel de cam 5cm si un porcusor de balta de cam 7 cm (nu stiu cum se numeste respectiva specie). I-am bagat in acvariul broastei (l-am descris pe prima pagina) si surpriza : porcusorul a fost halit in primele 3 ore dar caraselul s-a ascuns dupa groto-insula broastei si nu a mai iesit de acolo. Tin sa va spun ca nu stiu cu ce sau cum se hraneste respectivul peste, cum supravietuieste in acvariu (n-am filtru) dar cert e ca de 1 luna traieste bine-mersi ascuns dupa pietre . E chiar asa de rezistent ? Acum astept primul drum la balta sa il eliberez ca deja imi e foarte mila de el si se pare ca si brosca si-a pierdut interesul fata de el (in primele zile se tot chinuia sa ajunga la el) si nici sa-l bag cu forta in gura "pradatorului" nu as vrea ...
Daca samanau cu niste pielitze este relativ normal, e din cauza apei de Bucuresti. Baie cel putin o data pe saptamana, frecat bine cu o periuta, uns cu vitamina A dupa . Pielitele se vor inmulti oricum inainte de naparlire. Si a mea are din cand in cand . Prima data cand i-au aparut m-am ingrijorat, dar se pare ca ii apar periodic si nu am vazut sa o deranjeze in mod deosebit .
Eu i-am mentinut temperatura relativ constanta cam la 26 de grade in timpul iernii . Acum e putin mai scazuta ca s-a incalzit si afara si i-am si scos incalzitorul, dar macar are soare
Aseara am observat cu ingrijorare ca este absolut necesar un acvariu mai mare pentru ca a reusit performanta sa se arunce de pe insula pe spate , se uita dupa mine care faceam curatenie pe langa acvariu si am facut greseala sa ii arat cutia de mancare si de disperat ce e a plonjat direct din pozitia de bronzat in apa si coloana de apa sau sperietura nu-i permiteau sa se intoarca ... putea sa se inece stupidu' smilie , asa ca am fost nevoit sa-l salvez :d ... sper sa nu faca asta cand e singur ...
Multumesc de aprecieri dar sa stii ca nu e dificil deloc. Singura problema acum, pentru care voi apela la voi (mai peste 1 luna ) , este realizarea noului acvariu in care sa aiba mai mult spatiu de miscare .
Broasca pe care o detin in prezent era mascota la o scoala general la elevi de clasa a 2-a . Cand am primit-o (deoarece acvariul lor cedase) era foarte stresata si , ca sa zic asa speriata. Am un acvariu de L : 1,20m, l = 0.30m, h = 0.60m . Coloana de apa are cca 25-30cm si spatiu de inot efectiv este doar 0.80m (restul il ocupa insulogrota ) - se intreve in vara asta o redimensionare a acvariului (macar 1,60 = L si 0, 80 l ). Are incalzitor, termometru, lampa UV si normala (astea sunt postate deasupra insulitei). Dupa-amiaza pe portiune de insula (cam de la ora 14 in sus) ii bate soarele (chiar daca e filtrat prin geam se pare ca-i place ) . Filtru sau aerator nu i-am pus deoarece primul se infunda si pe al doilea il tot alerga prin acvariu . Am avut o tentativa sa-i pun plante da le-a mancat :d . Apa se schimba cu apa decantata (sau fiarta daca nu este cealalta) cam la 4-5 zile (recunosc ca mai uit cateodata smilie ). Nu prea suporta ca il spal si pe el cu periuta atunci cand schimb apa dar ii place sa-i fac masaj (il mai dau cu vitamina A periodic ).
Broasca are cam 2-3 ani dupa parerea mea, are circa 12-14 cm lungime, sper ca-i mascul , a fost bolnava o singura data de cand o am (1,5 ani) - a suferit de o avitaminoza in urma naparlirii si a temperaturilor scazute la care fusese supusa (s-a intamplat la 2 luni dupa ce o luasem); s-a rezolvat cu 2 injectii si ungere cu vitamina A uleios .
O hranesc cu inima de vita, gamarus, mai nou ceva care seamana cu garizii, bucatele de pui, salata, morcovi (nu prea ii plac), rame, viermusi si pestisori ( de la magazinul de momeli pentru pescuit) . Ii dau de mancare aprox. la 2 zile cat poate sa manance in 5-6 minute .
Deja ma recunoaste si deoarece este un nehalit care ar manca non-stop cerseste mereu cand trec pe langa el. Nu mai este stresat dar in schimb este foarte curios (eu cred ca se uita la televizor :o ), ma amuza ca are niste pozitii de bronzat criminale si de asemenea nu am nici un fel de problema daca il las si o saptamana singur .
Eu zic ca nu-l chinui, voi ?
A mea deja a ramas fara incalzitor, are soare pe latura cu pietrele (este o scumpa atunci cand iese la plaja) . A beneficiat de acelasi tratament si vara trecuta si i-a priit (a crescut )...
Am trecut-o deja pe alimentatie vie si ceva salate & co ... cred ca daca avea voce mai ca-mi multumea ...

Forum Index » Profile for Ant » Messages posted by Ant
Go to: