Message |
|
http://imgur.com/a/w7dmM
Acesta este locul, asa cum am mai spus, lungimea este de 95cm, latimea de 55cm.
|
 |
|
Nu e problema, se vad ok si asa!
Din pacate capacul la acvariu e absolut obligatoriu, deasupra lui e tot mobila, si nu pot risca sa se evapore constant umezeala deasupra. Maine promit ca pun is poza cu locul.
|
 |
|
Superb acvariu, felicitari!
O singura intrebare - crevetii nu se corcesc, amano si cu RCS? Si eu vreau creveti, chiar as vrea un contrast de culoare - rosu, albastru, Taiwan Bee si cine stie, daca gasesc la un pret decent, cativa cardinali ar fi super. Dar ma tem ca dupa primele incrucisari nu o sa ramana decat originalii frumos colorati.
Am vazut ca ai un set de 2 neoane * 18W. Acele reflectoare dubleaza intensitatea, sau cum functioneaza?
Legat de spatiu, tocmai asta e problema - dispun doar de suprafata mentionata pe post de stand, unde trebuie sa incapa totul. Spatii extra pentru depozitarea unei canistre sau altceva nu sunt. Am sa postez maine si o poza cu locul.
|
 |
|
Dar chiar te rog sa postezi si poze si sfaturi!
Legat tot de filtrul extern am niste intrebari pentru voi. Deci din putinele informatii pe care am reusti sa le inteleg citind, filtrul ala este defapt o pompa de apa care trece apa prin containerul cu material filtrant, sau este mai mult in spatele mecanismului decat am inteles eu? Ma intrebam oare daca nu ar fi mai ieftin de construit unul - pompe de apa am vazut si pana in 100 de lei (acum cat or fi de bune...D-zeu stie), sau era si powerhead-ul 650 de la eheim. Un avantaj ar fi ca acel container poate fi facut sa incapa in spatiul de care dispun, si cred ca asta ar fi un avantaj enorm, daca as reusi sa contruiesc ceva care sa incapa in spatele/langa acvariu.
Si legat de restul echipamentului, cam cat spatiu ocupa pe langa acvariu? Ma refer la tubulatura, alte echipamente care sunt puse sau ies in exterior, etc. Nu as vrea sa ma trezesc ca nu am unde aseza ansamblul. Eu dispun de o suprafata de 95cm pe 58cm. Din acest motiv un cotainer exterior foarte voluminos e problematic.
EDIT: As prefera sa plantez cu vegetatie ce nu necesita mult CO2 (muschii fac parte din aceasta categorie?). De decor artificial nici nu se pune problema...mai bine nu fac deloc decat sa pun prostii din plastic. Am sa colind putin malul Prutului sa caut niste pietre/ crengi pe care sa le pot folosi.
|
 |
|
Am tot cautat pe internet, la sugestia domnului Antecume, produse hornbach si pana la urma am gasit o oferta hornbach in format pdf. Au acolo un produs care se numeste Set Complet Acvariu Aquapro, acvariu cu volum de 126l, cu acoperirse si iluminare 2x18W (apropo de iluminare, este suficient? ), un filtru intern Eheim Aquaball 2208 si un termostat de 50W - la pretul de 429 de lei. Mie unul mi se pare un pret chiar foarte bun, voi ce parere aveti? Acum nu stiu daca si livreaza produsele, fiindca magazin in Iasi sigur nu au.
Silviu Man - Setul propus ajunge putintel cam scump, dar legat de filtrul sugerat de tine: un model mai mititel, si anume Eheim 2211 Classic 150 (260 lei) nu ar face fata, in combinatie cu filtrul cu care vine dotat acvariul din pachetul de mai sus? Modelul 2211 are si avantajul enorm ca e mai compact, si cred ca as avea loc sa il amplasez in spatiul mic de care dispun.
|
 |
|
Hm, dar killi sunt agresivi si cu alte specii? Ma pot reorienta spre alti pesti mai blanzi, cyprinide, neoni, dar tare tare as vrea o pereche de Nothobranchius guentheri ( https://www.nevertebrate.ro/Nothobranchius-guentheri), sunt absolut superbi.
Legat de filtre, am fost astazi prin magazin sa ma uit asa orientativ la echipament, fiindca pozele de pe internet nu sunt tocmai realiste uneori, si am observat ca aceste filtre externe sunt gigantice. Pe langa considerentele financiare, intervine si spatiul, pe care din pacate imi este imposibil sa il procur. Dispun de un spatiu in cadrul mobilierului care initial era dedicat televizorului, lungime 100, latime cam 60, din care cam 45 utilizabil pentru acvariu, inaltime cam 80 . Chiar nu am unde sa asez un astfel de filtru. Din categoria acestor filtre externe, exista si unele ceva mai mici?
Am mai vazut pe undeva ceva de niste filtre externe care se amplaseaza pe marginea acvariului cumva, tip cascada. Ce e cu ele, sunt bune de ceva?
Legat de creveti o intrebare - cam cat de des se reproduc? Mi-ar placea sa iau cateva varietati, nu doar una (cardinal, RCS, blue taiwan-parca asa se chema, etc), dar fiind din aceeasi specie, am inteles ca se corcesc. E obligatoriu sa achizitionez un singur tip, ca sa evit astfel de incrucisari?
EDIT: nu reusesc sa gasesc nicaieri un magazin online hornbach ca sa ce acvarii si preturi au. Imi puteti trimite un link va rog? Din ce vad nu au magazin si in iasi, deci o vizita la ei nu prea e posibila.
|
 |
|
Ma intereseaza varianta fara stand, loc pentru amplasare am.
Filtre externe eficiente si ceva mai ieftine nu exista chiar nicaieri? Legat de materialele filtrante - acestea presupun ca sunt consumabile. Acei 100-200 de roni de care spuneai sunt anual/lunar?
Un filtru intern mai bun nu face fata?
|
 |
|
Nu gasesc functia de edit, asa ca mai continui cu un set de intrebari legate mai mult de acvariu in sine si de restul echipamentului. Mentionez ca bugetul nu este foarte mare (ba din contra, din ce observ, e ridicol de mic pentru ce astepari am) - maxim 700RON pentru acvariu + echipament complet (fara flora + fauna).
Legat de acvariu, am un spatiu destul de larg in mobila (un loc gandit initial pentru un televizor), si se pare ca un acvariu cu o latime de 60cm ar arata cam urat acolo. Eu am pus ochii pe acest produs: https://roacvarii.com/acvarii/acvariu-rs-800el-128-l-3-cadouri.html?limit=75 (scuze daca nu e permisa postarea de link-uri externe si rog un moderator sa editeze daca este cazul). Detine cinve acest produs, sau altele facute de acelasi producator? Sunt de calitate, sau mai bine ma orientez spre altceva?
In ce priveste echipamentul necesar, ce produse mi-ati recomanda care sa se incadreze in diferenta de pret ramasa ( cam 200 RON) : Filtru intern, pompa de aer, iluminat, daca nu este suficient cel produs de capac.
|
 |
|
Salutare,
Am hotarat sa achizitionez un acvariu si am inceput sa rasfoiesc acest forum; am aflat ca toata treaba e mult mai complexa decat ma asteptam, si am cam cu un milion de intrebari mai mult decat la inceput. Sper ca aveti rabdarea si amabilitatea sa ma ajutati sa raspund la ele. Momentan e un mare haos la mine in capsor, asa ca am sa o iau cu pasi mititei cu intrebarile, pana se contureaza un plan concret de amenajare a acvariului.
Targetul: un acvariu de minim 60L (daca exista unul acceptabil ca pret - caci bugetul este mic) - plantat cat mai frumos si bine cu substrat acoperit de muschi/plante mici, + mopan, etc.
In ce priveste locatarii, fiindca sunt absolut fascinat atat de pestisori cat si de crevetii astia multicolorati, si intrucat nu imi permite nici spatiul nici bugetul sa detin mai mult de un acvariu, am decis sa le integrez pe amandoua intr-un singur spatiu - si aici intervin problemele.
Din ce am citit pe acest forum, exista probleme de compatibilitate intre multe specii de pesti si creveti. Intrebarea mea este daca pot fi tinuti si crevetii si pestisorii in acelasi acvariu, bineinteles cu conditia ca acvariul sa asigure vegetatie si locuri de adapost pentru creveti. Din ce am vazut prin albumele online de pestisori, am pus ochii pe cei din categoria killi : https://www.nevertebrate.ro/Killi (imi cer scuze daca nu este permisa folosirea de link-uri catre alte magazine, am pus strict cu scop vizual link-ul, pentru poze, si nu pentru reclama). Se pot impaca acesti pesti cu crevetii?
De asemeni, la creveti care sunt cerintele de spatiu? Din ce am citit intr-un acvariu de 60L merg cam 10-15 pesti si nicidecum mai mult. Crevetii sunt inclusi in acest numar, sau pot fi adaugati pe langa?
|
 |
|
|
|