[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rapper4u
Forum Index » Profile for rapper4u » Messages posted by rapper4u
Deoarece m-am lasat de acest hobby acum un an si intre timp nu s-a reaprins flama m-am hotarat sa vand tot ce acumulasem.

Asadar ofer spre vanzare :

Acvariu Juwel Primo 60 ( contine toate componentele originale (fitru interior cu incalzitor, lampa led), are capacul putin modificat pentru a permite functionare cu filtrul e901 si un piciorus de prindere a lampei led rupt (probabil daca apuc printez unul la imp 3d) )
Filtru JBL e901 ( vine umplut cu Sera Siporax si JBL Micromec , cateva filtre de burete noi si tot ce a mai fost in cutia originala)
Butelie CO2 2L achizitonata de pe Nevertebrate (butelia este goala, urmatoare verificare tehnica in 2027 )
Regulator CO2 cu solenoid si ajustare fina
Difuzor Ceramic mini
Suporti pentru capac sticla la nivelul acvariului
Test CO2 JBL
Un acvariu de 50L simplu fara capac
Accesori (magnet, mancare pesti, test de apa stick ( oricum inutile ), ceva tablete fertilizant sol, fundal colant albastru sau negru verso si cateva alte lucruri marunte)

Vreau sa "scap" de tot ce se vede sus intr-un singur pachet asadar nu vand separat.

Pretul pentru tot este de 1100RON cu predare personala in Brasov.

Pe langa pozele de mai jos se mai pot gasi si altele pe forum in postarile mele anterioare.

https://imgur.com/a/WTSLXJc

Deoarece m-am lasat de acest hobby acum un an si intre timp nu s-a reaprins flama m-am hotarat sa vand tot ce acumulasem.

Asadar ofer spre vanzare :

Acvariu Juwel Primo 60 ( contine toate componentele originale (fitru interior cu incalzitor, lampa led), are capacul putin modificat pentru a permite functionare cu filtrul e901 si un piciorus de prindere a lampei led rupt (probabil daca apuc printez unul la imp 3d) )
Filtru JBL e901 ( vine umplut cu Sera Siporax si JBL Micromec , cateva filtre de burete noi si tot ce a mai fost in cutia originala)
Butelie CO2 2L achizitonata de pe Nevertebrate (butelia este goala, urmatoare verificare tehnica in 2027 )
Regulator CO2 cu solenoid si ajustare fina
Difuzor Ceramic mini
Suporti pentru capac sticla la nivelul acvariului
Test CO2 JBL
Un acvariu de 50L simplu fara capac
Accesori (magnet, mancare pesti, test de apa stick ( oricum inutile ), ceva tablete fertilizant sol, fundal colant albastru sau negru verso si cateva alte lucruri marunte)

Vreau sa "scap" de tot ce se vede sus intr-un singur pachet asadar nu vand separat.

Pretul pentru tot este de 1200RON cu predare personala in Brasov.

Pe langa pozele de mai jos se mai pot gasi si altele pe forum in postarile mele anterioare.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Lampa este facuta de mine acum ceva timp cand am avut acvariul plantat.
In total la putere maxima cred ca are undeva la 50W teoretic ar avea 80W dar chinezi
Este facuta dintr-o foaie de aluminiu pe care am lipit 4 metri Banda LED Rigida SMD4014 pe care o alimentez cu un transf de 12 V 6A si un controler cu RF de 140W care se cam incinge cand este la putere maxima

Asta e o poza cu ea in constructie ...

image
Salutare,

Dupa ce am inceput acum aprox un an cu un acvariu de 60l pe care l-am platat si fertilizat cu CO2, am decis sa schimb tematica si sa trec la aceste minunate ciclide.
Mai exact 6 Lamprologus multifasciatus.
Acvariul este un Jewel de 64 L cu un filtru extern JBL e901 plin cu Sera Siporax si JBL Micromec, iar pentru iluminat o lampa LED diy (creatie personala).
Pentru nisip am folosit nisip de filtrare piscina de la Hornbach (granulatie 0,4mm-0,8mm) iar ca plante am folosit Anubias Nana si Sagittaria var pusilla.

Mai jos este rezultatul.

image

image

image

image

image
Salut,

Ti-am dat PM acum vreo 3 zile
Din ce se vede pe benzile LED ar fi unul dintre urmatoarele modele pentru cele dreptunghiulare
Cele patrate sunt modul 5050 care ar avea cam 0.2 W putere

SMD LED (module) Dimensions (mm x mm) Power (watt)
5733 ------------- 5.7 x 3.3 ---------- 0.5
5730 ------------- 5.7 x 3.0 ---------- 0.5

Asadar 36x0,5 = 18W + 12x0,2 = 2.4W total ~ 20W

Dar pentru ca sunt mari sanse sa fie chinezesti si de proasta calitate as estima undeva la 10 W puterea totala. Poti sa il intrebi ce fel de transformator foloseste, probabil 12V 1A ce ar insemna o putere de 12W
Nu sunt in stare sa iti dau sfaturi daca aceasta lampa iti va fi de folos, o optiune buna din ce vazut pe youtube ar fi proiectoarele de exterior ( https://www.dedeman.ro/brasov/proiector-led-lohuis-apollo-20w/p/1045852 )
Super, merci de site. Par sa aiba cateva variante.
Varianta cu pvc nu merita, vreau sa aiba si aspect si functionalitatea
Am incercat pe net si nu am reusit sa gasesc. O sa incerc prin Brasov pe la magazine poate rasare de pe undeva.
Cei care au mai tinut acesti pesti, ce ati folosit ?
Salutare,

As dori sa imi schimb populatia actuala a avariului cu Neolamprologus multifasciatus. In mare am cam totul pregatit mai putin cochiliile de melci pe care nu reusesc sa le gasesc.
Asadar vin cu o intrebare catre voi, stiti pe unde gasesc cochilii de melc precum cele din poza de mai jos ? Sau daca mai tine cineva Neolamprologus multifasciatus ce cochilii a folosit?

image
N-am mai apucat sa fac prea multe in weekend-ul asta.
Eu am senzatia ca microfonul nu amplifica, zgomotul este mai puternic.
Nu se poate dormi in camera in care este filtrul. Sper sa am putin timp intr-o zi sa ii contactez pe cei de la JBL Romania sa vad ce parere au.
Am facut testul cu inchis out si in. Cam asa suna.

Nou update. Aparent zgomotul a scazut, tot il pot auzi de la 2 m distanta dar este mai bine.
Principala problema a fost conexiunea de pe intake pe unde tragea aer, iar vaselia siliconata pare sa fie rezolvat asta.
In cazul in care am timp in weekend voi incerca o rulare fara medii filtrante sa vad daca bazaitul se reduce.
Update de dimineata. Filtru este in continuare galagios dar nu mai este aer in el.
M-am exprimat gresit, nu am uns filetul am uns gatul unde se aseaza furtunul si garnitura de la conexiunea rapida de pe capac.
Am miscat filtrul de dimineata pe toate partiile si nu a mai iesit aer. Zgomotul de vibratie (asemanator ventilator) a ramas.
Ca ultima solutie ma gandesc sa scot toate sertarele din filtru si sa ii dau drumul fara nimic in interior, daca si asa face zgomot voi apela la garantie.
Nu e in proximitate, intake-ul e in colt spate, iar difuzorul e in colt fata pe aceeasi latura.
Dar flow-ul de apa duce bulele si la intake.
Revin cu update. Am dat jos furtunul am pus vaselina siliconica am montat inapoi furtun..
Acum sa vedem momentan parca e mai silentios cu toate ca acele piulite de plastic par sa se invarta in gol totusi au strans putin.
Nu par sa mai vina bule mic pe intake, acvariul este de 57 L si observ ca microbule de co2 se invart pana la intake-ul filtrului, poate si de asta sunt ceva bule pe intake.
Va tin la curent, maine dim mai scutur putin filtru daca nu mai ies bule probabil asta era problema.
Inainte sa plec la munca am verificat si avea din nou aer in el filtrul. Am urmarit putin furtunul de pe intake si aparent trage bule sau asa mi s-a parut.
Trec azi pe la farma sa iau glicerina si o sa ung conexiuniile alea cu filet.
Ok.. Nu are skimmer, Siporaxul nu se misca, sus am burete inainte de motor.
Probabil trage bule pe la furtunul de intake..am mai incercat sa misc canistra, pare sa nu mai aiba aer.
Am scos tot din filtru am reasezat totul curatat garnitura mare si uns intrare cu ce mai era pe acolo nu pare sa fie de acolo.
Maine dupa munca o sa incerc sa verific furtunul de intake daca nu e de acolo voi avea rabdare putin poate in timp se reduce zgomotul in cazul in care mai sunt bule.
Merci mult de filmare Rundas, aparent sunt mai galagioase decat speram.
Nu ma deranjeaza zgomotul de la Siporax (acele mici pocnituri) ci bazaitul motorului. L-as putea asocia cu un ventilator de PC la turatie mare.
Am mai citit ca dupa 1-2 sapt de functionare are trebui sa devina silentios, desi cred ca nu va deveni mai silentios de atat.
L-am reuploadat, acum sper sa mearga
Salut,

Am achizitionat de curand un filtru JBL e901 nou.
In el am schimbat buretii cu Sera Siporax si am pastrat Micromecul, start-up a fost simplu filtru fiind mai jos decat acvariul ceea ce a ajutat la amorsare.
Dupa ce au iesit bulele din filtru (sau asa cred eu aprox 2 zile scuturat filtru ) filtru este tot zgomotos, nu este intr-un dulap si il pot azi de la 2 m.
Am verificat asezarea sertarelor si ele stau f bine, nu sunt umplute la refuz cu mediu filtrant.
Am o filmare si as vrea sa stiu daca este normal zgomotul sau ar trebui sa contactez firma pentru garantie.

Setup arata asa momentan

Forum Index » Profile for rapper4u » Messages posted by rapper4u
Go to: