| Message |
|
|
dan.pavelescu wrote:Bine, tinand cont ca suntem saraci si nu ne permitem kessil si alte minuni, ce bec ar fi recomandat pentru chaeto?
- hidroponic (rosu/albastru)
- alb >= 8000k
- alb 6500k
- alb 2700-3000k
Pareri?
Dane, cum faci lampa de acvariu faci si pe cea de refugiu.
Kessil e fite. Cumperi leduri si lentile si faci ceva mai fain.
|
 |
|
|
|
Daca e de ferita, e safe.
Neodymium rugineste in apa sarata.
|
 |
|
|
um02122 wrote:Depinde de pompa. Ce pompa e?
Magnetii pentru pompe sunt deja waterproof.
Repet intrebarea: ce pompa?
|
 |
|
|
|
Plm, ai facut baita?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Depinde de pompa. Ce pompa e?
|
 |
|
|
|
E ok, inteleg ca esti
|
 |
|
|
|
Ok, conteaza pe noi. Eu la nevoie nu te las.
|
 |
|
|
|
Eu nu cred ca putina sperma de gastropod pe mana a facut rau, ba n-as fi surprins daca e bun pentru ten.
Problema e cand schimbi apa si faci sifon cu gura. Ia zi Dane, n-ai inghitit niciodata un pic de apa sarata la schimburile de apa? Exact, de aia n-are gust bun. Pentru cine n-are marin, interesting fact: sperma de stomatella e sarata.
Si scoicile Tridacna arunca uneori cu sperma in apa. Si Tangii, daca sunt in acvarii suficient de voluminoase.
|
 |
|
|
|
Iar s-a racit topicul asta.
Pavelescu e ocupat la job, iar colegul mai slabut pune si el umarul sa ajute.
Poza e facuta de Ion.
|
 |
|
|
|
Da, stomatella nu se intelege bine cu crevetii de talie mare.
Eu am o colonie numeroasa in Fluval Edge 23L unde singurii creveti erau Thor amboinensis - sexy shrimps.
Depun oua peste tot si am mai multe generatii care cresc in paralel.
Culeg tot timpul exemplarele mari si le arunc in celelalte acvarii.
Crevetii ii intorc pe spate si ii mananca - mare delicatesa.
E dificil sa-i inmultesti in display, dar foarte usor intr-un refugium.
|
 |
|
|
|
Mda, lumina alba este o amestecatura de culori. Doar cateva ajuta coralii.
Problema e ca un led alb nu ofera catusi de putina radiatie UV. Iar radiatia in spectrul albastru e restransa (mai multa in ledurile reci decat in cele calde, de unde si preferinta pentru 6500k la marine). Al doilea peak important pentru fotosinteza este la 660nm - deep red. Ala e mai abundent la ledurile calde, gen 3500k.
Eu nu incerc sa ma dau expert sau mare, asta am invatat din incercarea mea sa ma lamuresc cum as putea combina leduri pentru a obtine o lumina atat folositoare coralilor cat si placuta ochiului uman.
M-am amuzat cu ledurile UV de la semileds gen 385 si chiar 395nm, chiar scot in evidenta elementele de siguranta de pe lira britanica.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Pret absolut decent pentru una din cele mai bune pompe disponibile pe piata.
Eu am trei din modelul vechi, foarte multumit de ele.
Modelul QD este mai silentios.
|
 |
|
|
|
I-a citit nevasta topicele pe forum.
Acum tasteaza cu degetul sanatos.
Get well soon!
|
 |
|
|
elven wrote:
um02122 wrote:
Aflu si eu ca prostul despre clorura de lantan (LaCl3) dupa cinci ani in hobby si cateva kg de RowaPhos.
din ce am auzit Blue Life USA Phosphate Rx e foarte bun.
De la Maleev (Marcus Levenson parca?) am auzit si eu de LaCl3. Se pare ca il foloeste cu succes de o decada. Si exact PhosphateRx foloseste.
|
 |
|
|
|
Hai ca am gasit-o.
|
 |
|
|
elven wrote:poze cu bazinul actual ? ceva ? sunt curios cum a evoluat gsp-ul
Vii si tu sa rasucesti cutitul in rana. Parca nu stii ca asta e partea care nu-i iese niciodata... daca stiam, puneam poza cu trei hiene.
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
De obicei norocul incepatorului presupune mult bun simt in abordarea unui proiect (in sensul expresiei common sense).
Unii il au, altii il invata, restul se lasa pagubasi.
Poti sa citesti tone si sa fii tare in teorie, fara common sense nu faci nicio branza.
La fel, poti obtine rezultate fara sa citesti, ca apoi sa afli intamplator solutii banale la probleme insurmontabile.
Aflu si eu ca prostul despre clorura de lantan (LaCl3) dupa cinci ani in hobby si cateva kg de RowaPhos.
|
 |
|
|