[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
In poza asta nu se vede decat un tetra probabil, nu imi dau seama si niste plante care sufera. Da mai multe detalii despre bazinul tau: ce iluminare are, cat tii lumina aprinsa, ce fertilizare(daca)folosesti, filtrare, substrat, curatenie, schimb de apa cand si cum, de cand ai acvariul si fa o poza sa se vada bazinul. Melcii de substrat ies si ei la plimbare, mai ales noaptea, dar si ziua. Problema ar fi cu calitatea apei si in cazul in care bagi co2 in acvariu peste masura.
Ideea este cam in felul asta: 2 filtre de capacitate mare sunt mai utile decat unul de capacitate mai mica. Despre mentenanta unei canistre parerile sunt impartite, avem colegi care nu umbla niciodata la ele. Altii folosesc vata de perlon la ultimul nivel si le curata mai des pntru ca se colmateaza. Eu pe a mea o desfac cam o data pe an, aproximativ. si nu folosesc vata de perlon. Materialele filtrante biologice de tipul sticlei sinterizate(ex siporax) sau roca vulcanica(ex matrix) nu se schimba nicodata. Buretii la fel, cei cu porozitate mai mare doar se clatesc, nu necesita inlocuire. Doar perlonul se schimba, carbunele activ daca folosesti asa ceva la un moment dat sau alte tipuri de materiale filtrante (argila de ex). Cat despre ideea de a avea o canistra care sa aiba si filtru uv, sincer eu nu-i vad utilitatea, probabil nu l vei folosi niciodata.
Wow. Ce fel de femela este, poate nu trebuie mutata.
Nu ai nevoie neaparat de pompa de aer, de filtru ai neaparat nevoie.
Ar trebui sa-i reduci intensitatea daca vrei sa o folosesti in continuare, sunt niste robineti de plastic care se monteaza pe furtunul de aer si lasi ce presiune vrei tu.
Planta aceea se extinde destul de repede in conditii optime, altfel nu prea.
Ce fel de melc ai, nu cred ca ei mamanca plantele vii ci se hranesc cu frunze moarte.
Cu placere.
De cand nu ai mai facut o curatenie ca de sarbatori? Cred ca este cazul s-o faci. La cum arata plantele alea, cu siguranta nu au ce manca, nu au lumina suficienta, probabil si ce s-a acumulat in substrat dauneaza acum. Eu as incerca sa schimb tuburile t8 cu t5, as face o curatenie reala(scos toate plantele si sifonat bine substratu0l, daca imi aduc bine aminte aveai ceva pesti care fac destula mizerie. Pestii ii tii in alt bazin 0 zi, doua, timp in care mai verifici valrile nitriti/ nitrati. Cu schimburi de apa rezolvi si faza cu curatenia Mai sifonezi sa fie curat) si scaderea valorilor mari ale toxinelor. O sa te tii vreo 2 saptamani dupa aia cu masuratori, dar scapi de probleme. Sunt curios daca ai posibilitatea sa masori si nh4 sa vedem daca intradevar e 0 si mai fa un test de nitriti.
Salut. In cazul in care ne mai vizitezi ar fi bine sa dai mai multe detalii despre acvariu, ce filtrare ai, cum schimbi apa si ce cantitate, daca ai sau nu substrat, cum speli filtrul... Asa ca inceput poti incepe sa schimbi ceva apa, cam 10 % , vreo 2-3 zile. Sa
Nu stiu ce sa zic de sonda aia veche, nu am incredere. Ca valoare, ph este ok pentru ce ai tu pe acolo.
Salut si bine ai venit. Nu stiu daca ai facut-o pana acum sau nu, dar scoate rizomul anubiasului din substrat, o sa moara. Poti sa-l prinzi pe un lemn sau o piatra, sa aiba radacinile in substrat, dar nu rizomul. O zi buna, Narcis
Salut. Ca filtru este foarte bun, insa la volulmu acela de apa nu este suficient. Eu zic sa te indrepti spre e1500
Solutia ar fi sa reninti sa mai tii carasi in 30 litrii.
Acelasi sfat, sa ai rabdare. Nu stresa pestii sa-i muti toata ziua in maternitate, inapoi in bazin si tot asa. Cand burta femelei ia forma patratoasa, se agita pe verticala sau cauta locuri mai ferite, e semn ca fata. Pana atunci este doar o femela gestanta si atat. O zi buna, Narcis.
Intradevar boala grea).
Stefan, ma tot gandeam unde sa-l deschid, dar pentru ca nu stiu daca sa-l las la plantate sau la nevertebrate, l-am deschis aici. Poti sa-l muti oriunde, nu ma deranjeaza.
Salut. Deoarece am desfiintat vechiul setup, am decis cu greu sa incep altul in conditii austere. Bazinul ramane acelasi, dimensiuni 80/30 cu inaltimea de 40. Substrat am pus DECOLINE CARAT 6 de culoare neagra, este un ferti-soil, ideal pentru a creste bee shrimps(caradinas). Plantele sunt cateva fire de parvula, staurogine, alternatera si putin mos. Filtarrea ramane aceeasi canistra jbl e900 si co2 presurizat de la vechiul setup. Sper ca voi reusi sa-l si populez intr-o zi cu acesti minunati creveti, insa deocamdata ma sare schema.
Ca filtru este excelent, singurul inconvenient este spatiul care il ocupa. Cu siguranta vei fi multumit de el daca ai spatiu. Sa-l montezi astfel incat sa faca si skimarea apei la suprafata.
Stauurogine repens, , criptocorine green si brown, sagitaria subulata, , bacopa monieri, alternatera reinecki lilacina,, ceva valisneria spiralis si altele care imi scapa acum.Toate plantele, adica o cantiate impresionanta va fi schimbata pe un filtru care va fi folost la un acvariu de cel putin 140 litri. Plantele au fost scoase din bazin si se afla momentan intr-un lighean, abia au loc. Unele pot prezenta ceva carente, insa nu e nimic grav. Posibil sa se fi depus si ceva pe cateva frunze, la fel nimic serios. Intreaga cantitate de plante va fi data asa cum a fost scoasa din bazin, fara a fi curatata sau aleasa sau descalcita, sarcina migaloasa ii revine viitorului proprietar. De preferat din Pitesti, dar trimit si in tara. Contact la telefon 0729 964 418 Narcis sau pm. In cazul in care cineva isi doreste plantele si nu are filtru, sunt dispus si la alte schimburi in afara de pesti, plante, chiciuri sau lemne. Se si pot vinde, totul este sa vi le doriti. Poze la cerere,

Salut. Dupa cum am spus mai inainte, acest setup a fost desfiintat. Aproape toate plantele din el trec la rubrica schimb, am neaparat nevoie de un filtru.

Multumesc de gazduire, se poate inchide.
Salut. Este deja dezbaut de multe ori subiectul foloseste functia search cu incredere. Pe scurt, intuneric total cateva zile sau filtru uv.
Salut Bogdan. Se apropie anul nou si ma gandeam ca o sa populez un acvariu cu creveti, insa vad ca nu zici nimic. Rupe-ti o juma de ora si povesteste ce mai e pe la tine prin bazine, poate si ceva poze daca ai timp. Cu stima, Narcis.
@Alex08 Nu am inteles care a fost treaba cu caterinca si nici afirmatia ca nu ne documentam. Am citit cand ai postat acele informatii despre creveti, dar asta nu inseamna ca se poate retine atata informatie, mai ales ca nu suntem familiarizati cu aceste lucruri. Multumesc frumos pentru raspuns, insa pe viitor incearca sa pleci de la faptul ca suntem de buna credinta nu mistocari sau altceva cand cerem o informatie. Cu respect, Narcis.
Daca vii cu adaos de co2 nu renunti la feropol si easycarbo. Plantele se acomodeaza acum, substratul se activeaza, eu zic sa stai linistit. Cu lumina aia albastra nu stiu cat de bine este, dar timpul o va spune.
Salut Andrei si bine ai venit.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: