[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
In ultimile luni, chiar aproape un an, se incearca o acvaristica fortata, by the book. Se despica firul in patru, apoi se despica cele patru in alte patru, ne invartim in jurul cozii si pana la urma fiecare face cum il taie prin izmene.
E, ghinion. Nu se poate by the book. Sau pentru cei mai in varsta, nu se poate cum scrie la Pravda.
Intotdeauna o sa fie o chichita, intotdeauna or sa existe pareri diferite si probleme neprevazute. Iar noi nu avem conditii de laborator, ci apa proasta la robinet, electricitate scumpa si cu ghemotoace pe teava. Iar marea noastra sursa de documentare este internetul - locul unde scriu baietii destepti, dar si locul unde scriu oligofrenii. Si e destul de greu sa filtrezi informatiile.
Daca as fi stat sa citesc studii despre biologie, despre chimie, despre zoologie - pai imi bagam pl in el de acvariu direct si fara drept de apel.
Acvaristica e un hobby si asa trebuie sa ramana. Un simplu hobby. Incepi prost, inveti din greseli, incepi din nou - mai bine, apoi progresezi invatand din greselile urmatoare.
Ok, iti moare un peste. Asa, si? Iti asumi ca o sa moara din momentul in care te hotarasti sa il cumperi. Idem un crevete. Discutam despre vietati care costa 5-15 lei, nu dam faliment. Plm, firu' vietii.
Va dau si un exemplu cum ne complicam viata aiurea. Recomandam mereu ca apa pentru schimb sa o lasam 24 de ore la declorinat. Foarte corect, by the book. Sa moara Franta, fac schimburi de apa 50% cu furtunul direct de la robinet, iar la temperatura o potrivesc la mana. Pesti fericiti, plante fericite.
Automatizarile.
Paranteza. Cei care merg cu metroul stiu, si as pune un pariu. Ma dezbrac in curul gol in metrou si nu ma vede nimeni. Toti cu ochii in telefoane nene, habar n-au ce e in jurul lor, traiesc intr-o lume a tehnologiei virtuale.
Idem si la acvarii. Ok, automatizam cand e nevoie si ce e nevoie (eu sunt un exemplu, din 12 luni stau 3 acasa). Dar daca automatizam tot, ce facem cu placerea acvaristului? Un lucru care nu iti cere efort devine plictisitor. Cum mai deosebim acvariul de bibeloul cu balerina din vitrina? Din punctul meu de vedere, acvaristica a fost si va ramane o placere. O sursa de munca, de bucurii, de dezamagiri, de batai de cap.
Daca n-ar fi asa, mi-as pune un screensaver cu pesti si gata.

Inseamna ca am retinut eu aiurea.. Si probabil mi s-a spus de hoplo, nu de pleco.
CSF, roza. Am ancistrusi si acum, am primit niste puisori de la cineva mai demult iar acum sunt de marimea unui salamior. Din pacate, cand desfiintez acvariul o sa trebuiasca sa-i daruiesc.
Uai grase, gunoieri era scris cu italic.
Ma refer la pejti care sa haleasca alge si resturi de mancare..
Ancistrusii am inteles ca nu sunt o solutie in bazinul cu africani.
EverSad wrote:Acuma: offtopicu...

De ce nu este Doctoru online? (a patit ceva? )

Poate stie Administratia.

Ca o incearca pe ironii cu mine, treaca-mearga, mi se rupe in paishpe.
Dar ca l-a facut pe Alinutz pisat de tigan si s-a luat de el cu obraznicie, a fost cam mult.
I-am dat o pauza scurta, de vreo 30 de ani.
Ioi.. atunci ce solutie am pentru gunoieri? Aymonieri?
dan.pavelescu wrote:
Pestii vor fi cei sugerati de luckitza:

10 Iodotropheus Sprengerae (Rusty)
10 Labidochromis Caeruleus ‘Electric yellow’
10 Maylandia Estherae Red Zebra
10 Pseudotropheus Saulosi
10 Pseudotropheus sp. Elongatus Mpanga

Am adaugat pe lista si un Hypostomus plecostomus. Am sa-l iau mai mare de la inceput, ~7,5 cm. Sa iau doi, sa nu se plictiseasca?
Sa-ti traiasca, imi plac si mie tare mult
Nu stiu cum le faci nene, dar le faci de raman in istorie..

Tot din pura razbunare am pus clipul si la topicul de la Creme
smilie

Am murit putin in sinea mea, apoi m-a trezit invidia.
Esti gras si nu mai vorbesc cu tine niciodata. Nici nu te salut.

La revedere!
Ai primit un ban de toata jena, acum ai timp sa te odihnesti.
Dr Nano wrote:
Tu nu ai plecat la munca ?

Incerci sa fii amuzant?
Eu de aici inteleg ca nu se decicleaza, ci ca se prelungeste.
Nu elimini tot NH3 si NO2, ci o parte din el, ar fi absurd sa crezi asta cand e vorba de un schimb de apa.
Poate doar daca schimbi toata apa, speli pietrisul, speli mediile filtrante la robinet, dar asta nu se mai numeste schimb de apa ci reset total.

E simplu. Faci ciclarea fara pesti, nu faci schimb de apa.
Te mananca sa faci ciclare cu pesti, faci schimburi de apa si slujbe cu popi.

Trebuie sa plec la munca, n-am timp sa raspund la ironii si sa dezvolt ce am invatat eu prin practica.
Eu atat stiu, daca mi se spune sa nu mananc zapada galbena, n-o mananc. Nu stau sa-i fac analiza..

Prin schimbul de apa in timpul ciclarii elimini NH3 si NO2. Bacteriile nitrificatoare dau coltul, ciclarea se prelungeste.
Daca stii tu mai bine, nu te contrazic, fa cum crezi ca trebuie facut.
Sa cresti mare. Oripileaza-ne in continuare cu lucrarile tale
Rodo nu mai are nevoie de prezentare, doar ne mandrim cu el si atat

Aquarium: 120x45x45
Light: 2x Life Aqua Master Pro
Filter: Eheim 1x 2080, 1x2078
Co2: presurized
Background: white matt
Sustrate: Prodibio AquaGrowth Soil
Fertilizer: Prodibio Biovert Ultimate, Prodibio Biovert Plus
Hardscape: Driftwood, Seiryu stone, Pebbles diferent size, white fine sand
Fish: Paracheirodon innesi
Plant: Glossostigma elatinoides, Hemianthus callitrichoides Cuba, Hemianthus micranthemoides, Ludwigia brevipes, Rotala green, Rotala colorata, Rotala orange, Myriophyllum mattogrossense, Anaubias nana mini, Buchephalandra Pigmea, Bucephalandra Kedagang, Bucephalandra wavy green, Bucephalandra catherinae red, Fissidens fontanus, Vesicularia montagnei, Vesicularia ferriei 'Weeping' Hygrophila Pinnatifida, Hydrocotyle verticillata, Marsilea crenata, Eleocharis sp Mini, Bolbitis heudelotii

14.10.21
image

15.10.21
image

18.10.21
image

27.10.21
image

3.11.21
image

7.11.21
image

11.11.21
image

16.11.21
imediat dupa tuns si schimb de apa
image

01.12.21
image

09.12.21
image

27.05.22
image

Am onoarea sa prezint bazinul colegului BBogdan.
Topicul original este aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48612.page
--------------

Acvariu 120x55x55 cm, 363 litri brut
Sump 75x40x40 cm
Bazin ATO 50x8x52 cm
Stand 120x55x105 cm
Pompa recirculare: Sicce SDC 6.0 Wifi pump (~5500l/h / ~40W)
Skimmer: Nyos Quantum 160 Skimmer
Lumina: 3 x AI Hydra 32HD
Pompa de valuri: 2 x AI Nero 3
Filtrare mecanica: Clarisea SK-3000 Automatic G3
Chiller: TECO 1000 + Teconnect Wifi Module
Sistem ATO: Tunze-3155
Pompa de dozare: Red Sea ReefDose 4 + RS Accessory kit - red/yellow (4x3m)
Recipient lichide: Dupla Dosing Box C4

image
image image
image image
image image
image image
image image

Il pun, putem face update cand e cazul, zic
Nu pentru mine am cerut detaliile, presupun ca ti-ai dat seama

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: