In principiu, acvariul nu o duce prea bine caci se pare ca dupa vreo 1-2 saptamani cu nitratii peste 20 (chiar cu PO4 nedetectabil) vad mai mult green film alge decat as vrea - de obicei curatam geamurile cam la 2 saptamani, dar acum dupa 4 zile deja ma enerveaza. E clar ca Rowa-Phos face minuni cu PO4 altfel cred ca ar fi macel
Asa ca pana cand o sa imi ajunga Purigenul am zis ca nu mai astept. Am fost azi la magazin si am gasit doua modele de nitrat reductor de la Aquamedic. SR 400 si NR 400
Am luat NR 400. In felul asta o sa renunt in timp la cei 600ml de No3 Absorber din canistra si o sa-l pot inlocui cu Purigen + Carbon.
Am cumpanit care dintre NR 400 sau SR 400 o fi mai bun ...
Din pacate putine review-uri pe net despre comparatii intre ele - si cum nu am lucrat cu nici unul, parca m-a complexat nitel reactorul cu sulfati.
Dar aparent au tot ce trebuie pentru a fi conectate la canistra external (un Eheim Pro 200) iar vanzatorul mi-a zis ca el prefera NR 400 caci SR 400 trebuie monitorizat mai atent pentru concentratii si trebuie sa completezi cu calciu samd (despre asta citisem si eu).
Asa ca am luat NR400 ... Pare ca functioneaza ca un DSB dar in loc sa ma chinui sa fac eu valvele, picurator, T-urile samd, asta vine cu tot ce trebuie doar sa fie instalat. Din pacate spun ca trebuie cultivate bacteriile cam 4-6 saptamani pana o ia din loc (si trebuie sa le pui pastile cu mancare) dar vine cu pudra pastile doar pentru 30 de zile, la limita. Imi place ca e transparent si vezi ce se intampla acolo.
Maine dupa instalare fac niste poze. Dupa ce vine Purigen-ul, o sa am o configuratie asa:
a) Eheim Substrat Pro 1L
b) Purigen 300ml
c) Carbon 300ml
d) Rowa-Phos 300ml
e) 2.2L spatiu pentru bacterii anaerobe pentru conversia No3->N2
Sper ca dupa asta sa nu mai fiu nevoit sa bibilesc la acvariu la fiecare 3 zile, caci am sentimentul ca daca nu o fac, foarte repede ar ajunge in paragina.
Mosu, spuneai ca ai avut cam tot atatia pesti ca si mine, dar in 400L ?? Wow. Chiar am sarit calul se pare - dar o sa aduc acvariul pe linia de plutire ..