| Message |
|
|
|
E bun pentru filtrare mecanica, circulatia si oxigenarea apei, daca pozitionezi out'ul la suprafata in asa fel incat sa valureasca usor apa.
Dar la ce incarcatura biologica ai tu acolo, buretelul ala nu va face fata.
Filtrul hang-on pe care il aveai deja ce medii filtrante contine?
|
 |
|
|
Ancamarketing wrote:La 34 ani vad ca nu sunt bunica.
O sa fii, cand o sa vezi prima codita de cory mic, mic zburdand prin acvariu.
As vrea si eu nepotei d-astia, dar cory mei ori sunt prea mici, ori au probleme cu sex appeal'ul.
|
 |
|
|
|
Eu nu as cumpara plante de petshop. Sunt scumpe si pline de surprize. Pe forum la sectiunea bazar, gasesti plante sanatoase vandute de colegi, de multe ori chiar si donate. Eu nu le am cu plantele, n-as sti sa te sfatuiesc ce sa iei, dar stiu ca sunt plante easy pentru incepatori, fara mari cerinte (lumina, fertilizare, aditie de CO2).
Ca o alternativa la castel, ai putea sa pui un decor de lemn, o cioata, o craca... ceva care sa sugereze o albie de rau. Gasesti la petshopuri cica "tratate" sau in natura. Pe cele din natura, de preferat gata moarte/uscate le fierbi cu sare, si inca o data fara sare, si-s gata de introdus in acvariu. E posibil sa fie nevoie sa le ancorezi in prima instanta, pana nu mai plutesc. Eu nici macar nu le-am mai fiert pe ale mele, pentru ca erau prea mari.
Dar cel mai important e filtrul. Fara un filtru de doamne ajuta cu ceva medii de filtrare, bazinul tau nu va fi stabil.
|
 |
|
|
Pozele nu sunt foarte clare, e greu sa-ti dai seama ce ai tu de fapt acolo. Pietrele trebuie scoase doar daca sunt calcaroase. Le poti testa cu otet sau detartrant. Torni putin pe ele, daca sfaraie nu sunt in regula.
Pentru castelul ala o sa ti-o iei pe coaja de la toata lumea. E chestie de gust. Nu e natural, nu gasesti castele pe fundul raului, nu cred ca place nimanui.
Repet, scalarii NU sunt pentru acvarii de 60 L.
In ceea ce priveste popularea uite aici un ghid:
http://www.aqadvisor.com/
Uite ce zice site'ul respectiv despre acvariul tau:
+ warninguri
Warning: Angelfish is not recommended for your tank - it may eventually outgrow your tank space, potentially reaching up to 15.2 cm.
Warning: Angelfish requires a tank with more height.
Warning: Neon Tetra may become food for Angelfish.
Warning: Swordtail [Male] is not recommended for your tank - it may eventually outgrow your tank space, potentially reaching up to 10.2 cm.
|
 |
|
|
angel123 wrote:pff > ioi 1. 60????????? pt incepator? prea putin ...sincer eu as fii inceput cu cel putin 100
V-ati apucat sa dati in cap omului pentru ca este incepator.
Este ok acvariu de 60L daca nu te arunci sa il umpli ochi cu pesti din N specii.
E musai sa citesti despre ciclare, ca sa intelegi cam ce se petrece in acvariul tau din punct de vedere chimic. Acvariu neciclat = pesti morti, otraviti cu amoniac.
http://www.acvariu.ro/ciclul-azotului
Trebuie sa iei in considerare marimea unui peste adult atunci cand populezi bazinul. Scalarii de exemplu cresc mult prea mari pentru 60L. Ar fi indicat sa renuntii la ambii, sau sa treci la un acvariu mai mare.
Ai grija sa nu suprapopulezi. Prea multi pesti->prea multa "poluare" -> filtrul nu face fata.. rezulta in otravirea pestilor cu amoniac.
Reguli de populare gasesti aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Trebuie sa tii seama de compatibilitatea speciilor pe care le detii(temperatura, PH, temperament). Deci inainte sa cumperi un peste, informeaza-te despre conditiile de care are nevoie, nu mai cumpara doar pentru ca ti-a placut cum arata.
Gasesti aici un tabel cu compatibilitale (dar intai trebuie sa stii cum se numesc pestii tai):
http://www.petco.com/assets/livefish/freshwaterchart.html
Scoate scoicile si pietrele calcaroase, pentru ca iti influenteaza negativ parametrii apei pentru speciile pe care le ai acolo.
N-ai zis nimic despre filtru (debit, medii). Trebuie sa contina medii pentru filtrarea biologica.
Dupa ce citesti acele cateva articole o sa stii cam pe unde stai si ce trebuie sa faci. Si poti oricand sa revii cu intrebari.
Succes!
|
 |
|
|
|
Bunico, ce fac puiutii de cory?
|
 |
|
|
Cred ca este vorba de pop-eye, ai aici cateva explicatii.
http://thegoldfishtank.com/pop-eye-goldfish/
Later edit: In prima poza se vede cumva si al doilea caras langa hoplo? Pestii sunt prea mari pentru acel acvariu, si fara filtru. Calitatea apei e cu siguranta cauza afectiunii.
|
 |
|
|
|
Cory sunt pesti de card. Ei se simt bine in grupuri de cel putin 4, preferabil 6 sau mai multi. La volumul bazinului tau cred ca va trebui sa te limitezi doar la guppy. De ancistrus nici nu poate fi vorba, ajunge in cateva luni la 10 cm.
|
 |
|
|
|
Un singur cory va fi nefericit rau acolo.
|
 |
|
|
Daca stirea aia e pe bune mi se pare chiar amuzant.
"Cercetatorii" au gasit doar 6 specimene si de doi ani de cand il cerceteaza inca nu au aflat nimic despre el. Chinezii deja au tone se pare.
Au clonat penisu'.
|
 |
|
|
|
Eu am o slabiciune pentru nuielele de toate soiurile. Frumoase foc ale tale. Sunt salcie creata?
|
 |
|
|
koala wrote:Zilele astea o sa le fac o surpriza frumoasa, doamnelor mele... un butoi superb, de 250 litri, asezat strategic in baia feng-shui a nevestei. 
http://bucuresti.wikia.com/wiki/Lista_hotelurilor_din_Bucure%C5%9Fti_A-Z
|
 |
|
|
Ar fi o idee! Sa-i strig pe numele de familie, ca pe vremea lui Ceausescu...
|
 |
|
|
De acord cu amandoi.  Stiu ca in loc de carasi ar da mai bine 2-4 scalari de exemplu in acvariul meu. Dar am inceput ca orice necunoscator/neinformat cu bolul si carasul. Acum m-am atasat de ei si parca nu-mi vine sa-i dau. Au fost 5, am dat 2 cu greu unui prieten, deci pot sa-i revad oricand. Iar aspectul usor amazonian al bazinului se trage de la lipsa de idei. Plante nu pot sa tin deoarece carasul cel mare haleste tot, inclusiv frunzele de stejar pe care trebuie sa le inlocuiesc saptamanal. Biotop pentru carasi nu exista, asa ca am aruncat 5 lemne acolo ca sa nu arate acvariul ca un borcan gol. Daca se va ivi ocazia sa mut carasii undeva intr-un iaz, nu acvariu, atunci poate o sa ma lase inima sa ma despart de ei. Cel mare a ajuns in 6 luni de la 3 cm la aproape 20 cm cu coada cu tot. Locul lui e clar intr-un iaz. Later edit: Am uitat sa zic. Imi place temperamentul carasilor. Ciclidele sunt rele, nu stiu daca m-as intelege cu pesti care se bat. Iar cei de card... prea sunt toti la fel. Nu pot sa-i botez.
|
 |
|
|
Am facut cateva mici mari schimbari.
Am inlocuit substratul care era de granulatie mare cu pietris mult mai fin, 1-2mm. Cory sunt fericiti, le e mult mai usor sa scormoneasca, mie imi e mult mai greu sa aspir.
Am inlocuit lemnele. Cele vechi erau mai frumoase, dar cam subrede. Se inmuiasera iar mustatile alea subtirele care pentru mine reprezentau tot farmecul, incepusera sa se franga. Cele noi sunt prea albe, sper sa nu ramana asa.
Am ascuns prin spatele pietrelor si buturugilor niste pesteri urate din ceramica pentru ca nu am gasit altceva si pentru ca o femela de ancistrus da semne de rotunjire in ultimele saptamani, iar mustaciosul a devenit mai agresiv si isi vantura incotinuu aripioarele sub o buturuga.
Ma astept sa devin bunica in curand, desi nu ma incanta ideea.
In concluzie, acvariul arata mai putin bine, iar intretinerea e mai anevoioasa, dar macar sper sa am pesti un pic mai fericiti.

|
 |
|
|
|
Fara suparare, dar ai de gand sa-l bagi si pe asta in galetusa aia care deja e prea plina cu pesti ce nici macar compatibili nu sunt?
Ai un pic de mila...
|
 |
|
|
|
In primul rand cred ca ar trebui sa nu mai cumperi pesti. Sa iei un acvariu mai mare, sau daca spatiul nu-ti permite sa mai dai din pestii pe care ii ai deja.
Ar fi bine sa te prezinti si sa dai detalii despre acvariu/filtrare/rutina astfel colegii vor sti cu ce sfaturi sa te ajute.
|
 |
|
|
|
Cumpar corydoras axelrodi, leucomelas, adolfoi sau duplicareus in Bucuresti. Contact PM.
|
 |
|
|
|
Am mutat doi dintre carasii mei in noul acvariu de 140L al unui prieten, care este mai incepator decat mine. Deocamdata sunt singurii pesti din borcan si i se pare lui ca peisajul e cam pustiu. I s-a nazarit sa bage peste carasei un stol de rummynose ca sa mai inveseleasca atmosfera.
I-am explicat ca cele doua specii nu sunt compatibile, dar n-am stiut sa si argumentez de ce.
Ma ajuta cineva?
|
 |
|
|
|
Multumesc.
Inca nu e succes, dar sper sa devina.
Si poate necazul meu va folosi si altora care se vor lovi de aceeasi problema.
|
 |
|
|