[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
stefanp wrote:Nu ma prind ce-ar trebui sa vedem in poza

Pijamale opace pentru furtune.
S-a dat, se poate inchide, multumesc.
Donez carasel oranda alb cu sepcuta rosie, 8-9 cm. Se doneaza pentru ca am trecut la scalari. Predarea se face in Bucuresti Pantelimon, contact PM.
image
Cum adica misuna? Au inviat congelatele?
Pai le dau tetra discus, spirulina, si o data la 3 zile hrana congelata (artemia, daphnia, ciclopi, larve de tantari rosii, krill), plus ce se mai gaseste in bucatarie pentru ancistrusi si din care ciugulesc si cory; mazare, dovlecel, castraveti, cate o frunza de salata.
Testele de apa au iesit bine... poate doar PH-ul e un pic cam mare 7.6
Am relocat 2 din cei 3 carasi si am luat in schimb 4 scalari mici, mici, cam la 3-4 cm. Am socotit eu ca am timp sa-i gasesc locuinta noua celui de-al treilea caras, pana mai cresc scalarii. Problema e ca unul dintre ei a facut o fixatie pentru coada carasului si il urmareste prin tot bazinul, il ia prin invaluire si-l ciupeste de coada. Asta face toata ziua... vaneaza coada carasului. Deci trebuie sa ma grabesc cu gasitul unei case noi pentru caras, pana nu-l aduce scalarul in pragul nebuniei.
A trecut mai bine de o luna de cand am pus plantele si nu mi s-au topit inca, ba chiar anubiasul a dat o frunza noua.
Singura problema care ma deranjeaza e culoarea coridorasilor panda. Sunt cam palizi, uneori isi pierd culoarea neagra de pe inotatoarea dorsala si nu inteleg de ce.
In locul tau as arunca pietrele alea ....

... la mine in bazin!

Daca vreodata te plictisesti de ele, ma abonez sa le achizitionez. Probabil va fi o licitatie.
denisescu wrote:Am facut si primele teste 5 in 1 de la easy life 5in 1 strips
......
No3-0

NO3 nu are cum sa fie 0.
40x50x3=6Litri
denisescu wrote:Merg pe ideea unui acvariu viu ,cat mai natural...

Miniatura aia de castel n-are nimic natural in el. Pe langa ca e disproportionat rau, adica boschetul din curtea castelului e mai mare decat insusi castelul, nici nu prea ai sansa sa te zgarii intamplator de vreun crenel/turn cand inoti intr-un rau. Eu l-as scoate.
Usor, usor, simt ca imi casuna pe carasi. Pe de o parte imi sunt dragi, dar pe partea cealalta incep sa ma scoata din sarite. I-as inlocui, dar habar n-am cu ce. Initial ma gandisem la scalari, dar ma sperie agresivitatea lor, asa ca m-am pus pe cautat ciclidute mai "calme", nici prea mari, nici prea mici si care sa nu fie urate cu draci.
Ar merge o pereche de blue acara (Andinoacara pulcher ) si una de rainbow cichlid (Herotilapia multispinosa) in loc de carasi? Se impaca/tolereaza cele doua specii?
Ma aflu oarecum in situatia ta, ba chiar mai grav as putea zice. In acvariul meu lumina e chioara spre deloc (1. Pentru ca asa imi place din punct de vedere estetic si 2. pentru ca am impresia ca nici pestii nu se omoara dupa lumina foarte puternica... cand le aprind pe toate stau ascunsi cei mici, iar cei mari se inghesuie in colturi si zac pe substrat). La mine vedetele sunt pestii, nu plantele, dar am zis sa fac o incercare totusi cu cateva buruieni fara mari pretentii. Asa ca am pus un anubias si doua soiuri de microsorium, de test. Nu intentionez sa-mi bat capul cu CO2, dar am ales sa fertilizez totusi ca sa fiu eu impacata ca n-am lasat plantele sa flamanzeasca prea tare. Folosesc Vimi Micro care contine contine K, Fe, Mg, Mn, B, Zn, Cu, Mo, Co, Ni si Vimi Accelerator care este un plus de carbon-echivalentul lui Easycarbo din cate am inteles. Ca si rezultate, e prea devreme sa ma pronunt, abia au trecut 3 saptamani, dar pot spune ca frunzele sunt inca acolo, verzi, fara gauri, fara carente vizibile, anubiasul avea o frunza inca nedeschisa cand l-am adus, acum s-a deschis si arata ok. Avand in vedere ca plantele provin dintr-un bazin in care au fost tratate ca niste regine, nu dau semne de soc dupa mutare. Cred ca fertilizarea ajuta.
Uite cat de chioara e lumina: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/28967.page#p258389
koala wrote:
Nici avantaje nu sunt, agresivitatea tine de multi factori...

N-am facut nimic, atunci.
Eu credeam ca doar masculii devin agresivi in perioada imperecherii.
Este vreo problema daca intr-un acvariu sunt tinuti scalari, dar doar femele? Se mai reduce din agresivitate? Exista si vreun dezavantaj in ceea ce priveste bunastarea lor?
Pai malul din rau pe care il amestecasei cu pietris mai e acolo?
Ce rost are sa fierbi pietrisul daca tu pui mal in acvariu?
Femelele corydoras sunt mai mari si mai rotunjoare decat masculii.
Multumesc
Am asezonat ciorbita cu 2-3 fire de patrunjel, in ciuda dezamagirii pe care am avut-o cu anubiasul petite. Asa ca am bagat 2 soiuri de microsorium si un anubias in acvariu.
Sa vedem daca, sau cat le rezista carasilor. De fapt unul singur e pus pe distrus, ceilalti 2 sunt blanzi.
Trebuiau curatate un pic geamurile inainte de poza, da' azi ma chinuie o mare lene.
image
Siporaxul se pune in loc de bureti. Datorita porozitatii materialului, ofera o suprafata foarte mare ca suport pentru bacteriile nitrificatoare. A nu se confunda cu inelele ceramice.
Pentru a evita colmatarea filtrului cu mizerie, e bine sa pui un burete pe sorb. Astfei eviti sa desfaci/cureti filtrul foarte des, e de preferat sa nu deranjezi coloniile de bacterii prea tare.
Nu ai nevoie de bule de aer, ai nevoie de valuri la suprafata.
In locul tau as merge cu ambele filtre in paralel. Tetratec pentru filtrare mecanica, iar hang-on'ul, l-as umple cu ceva material de calitate pentru filtrare biologica. Siporaxul este relativ ieftin si foarte eficient. Un pumn sau doi de siporax (depinde cat intra in filtru) ar face o mare diferenta.
Presupun ca stii deja ca buretii actuali trebuie curatati periodic, atunci cand observi ca a scazut drastic debitul filtrului. Se spala in apa scoasa din acvariu, NU in apa de la robinet.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: