| Message |
|
|
A fost o zi lunga azi, am facut cateva modificari...
Este o diferenta uimitoare intre hc-ul plantat acum si bucatelele de hc pe care le aveam deja. Cel pe care il aveam are o culoare mult mai frumoasa, un verde mai inchis, insa are frunzele mai mici.
Am acoperit mopanul cu moss, si mi-a mai ramas un pad pe care l-am lasat pur si simplu pe substrat.
O sa pun o singura poza , sper sa va placa si daca vreti sa interveniti cu pareri chiar mi-ar face placere  . Chiar ma gandeam azi sa scot quadrifolius-ul de tot, creste foarte repede si foarte mult, era o jungla in acvariul meu pana acum ...
PS : reflexiile de pe substrat sunt datorate melcilor spiral horn pe care abia ce i-am bagat in acvariu, si nu vor sa se dea jos de pe punga cu care au venit...

|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Seba, poate fi o problema legata de pH si duritate, ca cea pe care am avut-o eu cu Cambarellus? ... adica sa aiba probleme cu napirlirea?
Imi amintesc ca pentru Cambarellus Orange cam aici erau parametrii din acvariul meu care ii facea sa creasca pina la un punct apoi
mureau sufocati in propria piele, nemaiputind napirli cum trebuie. De altfel, atunci am renuntat la racusori definitiv.
Este posibil, spun asta deoarece am observat cateva pete negre pe un sakura, ca si cum ar fi veche pielea pe el... sau asa este normal cand se apropie de naparlire?
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Ar fi un fltru ... cam acolo. Insa daca te hotarasti la el, vezi ca nu are robineti la IN si OUT, la fel ca la 2211 al meu. E chinul de pe lume cind schimbi apa sau curati filtrul. Asa ca sa iti comanzi si niste robineti (sunt destule modele, inclusiv de la Eheim).
Eu la 2213-ul meu am primit robineti si pentru IN si pentru OUT. Cred ca depinde si de unde il cumperi. Eu l-am luat de pe greenaqua.hu
|
 |
|
|
|
Salut Seba, sunt superbi crevetii tai!
As vrea totusi sa iti pun o intrebare. Am cumparat acum 10 zile mai exact 6 creveti amano si 12 sakura SS. Problema este ca mi-a murit un exemplar de sakura, si nu cunosc motivul. Ceilalti sunt foarte activi si colorati, nu prezinta semne de slabiciune.
Acvariu este plantat destul de binisor, urmeaza sa pun in el bucati de moss maricele(saptamana viitoare).
Apa are urmatorii parametrii:
GH - 8
KH -6
NO3 - intre 20-30
NO2 - 0
Temperatura - 26 grade constant
PH - 6,6-6,8 (cand merge instalatia de co2)
Ideea e ca am fertilizat mai puternic in ultima perioada, insa nu cred ca acesta e problema. Am si 12 neoni in acvariu si niciunul nu are vreo problema.
Substratul este deponitmix(fertilizant) si deasupra crystal quartz de la dennerle.
Fertilizantii sunt tot de la dennerle, nu cred ca au cupru in ei.
Din ce am inteles de la tine(din postul asta), neocaridinele se tin la un ph de 7,5-8 , sa fie asta problema? Cu toate ca ceilalti nu au nimic...
Cand l-am gasit era aproape alb, cu foarte putin rosu si manca un amano din el...
|
 |
|
|
Salutare !
Acvariul a fost populat in ultimele doua saptamani cu:
12 neoni
6 Amano
12 sakura
Plantele o duc bine spre surprinderea mea, s-au dezvoltat frumos. In seara asta le-am taiat si replantat. Nu ma asteptam ca hc-ul ala sa se mai prinda, la inceput cand am facut re-scape-ul era aproape mort. O sa pun doua poze pentru comparatie !
03.10.2017
22.10.2017
Incerc cat de mult se poate sa tin substratul curat, insa pare imposibil. Inca mai vad din cand in cand cate un viermisor dinacela subtire si lung prin substrat (lipitorile au disparut  ) ... Oricat de putin as hrani, tot pica cate un pic pe substrat. Neonii astia tot scuipa mancarea.. apuca si scuipa aceeasi granula de 2-3 ori, nu inteleg de ce, ori nu le place mancarea, ori e prea mare pentru gura lor. Noroc ca mai vin crevetii si mai fac curat! Schimburi de apa o data la 3 zile ~ 30%.
As mai vrea sa pun vreo 8 neoni negri/verzi chiar daca suprapopulez un pic... filtrul si materialele filtrante + schimburile dese de apa o sa tina totul sub control !
Pe viitor, as vrea sa umplu toata partea din fata cu hc. Cand am scos substratul sa il spal, am mai prins si cateva particele din substratul fertil si se vede urat. Oricum asta aveam din cap de la bun inceput, un covor de HC!
Ma enerveaza rau difuzorul asta... trebuie curatat o data la 3 zile ca sa scoata bule cum trebuie, am inceput sa maresc numarul de bule considerabil, cat sa stea testerul pe verde. Il spal in clor, il las de seara pana dimineata, merge 2 zile cum trebuie si a treia zi incepe si scoate bule mari... ma gandeam sa iau mini flipper, credeti ca e mai eficient ?
Apropo, imi poate spune cineva ce planta este asta. Stiu doar ca le place crevetilor, e un fel de moss. Insa nu stiu unde sa o pun, si cum.
Alte poze:
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Uite :

Foarte frumoasa e planta, si sanatoasa tun dupa cum se poate observa !
|
 |
|
|
|
M-am uitat mai atent, e posibil sa fie doar tulpina unei frunze, nu imi pot da bine seama, am incercat sa dau frunzele de-o parte cu penseta, insa sunt prea multe si nu am vazut nicio tija.
Ce voiam sa te intreb, ar fi bine sa tai floare pe care o am acum?
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Mi se pare mie sau Anubias este pe cale sa infloreasca din nou?
Si eu sper acelasi lucru, cu toate ca am inteles ca de obicei se topeste...
|
 |
|
|
Acvariu curatat si un mic rescape!
Flora si fauna sunt aceleasi.
Linia de fertilizare aceeasi +NPK booster. Am inceput sa fac teste de no3 zilnice si incerc sa tin valoare peste 10-15 !
Apa am pus 25L de apa de osmoza + 15L de apa de la chiuveta.
Teste de aseara (picatura)!
GH - 10
KH - 8
No3 - 15 (acum e ceva mai mic, dar peste 10)
No2 - 0
PH - 7,2 (acum este 7)
|
 |
|
|
|
Salutare, chiar in momentul asta fac curatenie in acvariu... problema este ca nu stiu ce sa fac. Am gasit lipitori in acvariu. Ce am filmat eu in postarile anterioare sunt lipitori !
Nu stiu care este sursa, ideea e ca am scos vreo 10 din filtrul extern si am mai vazut inca una care statea lipita de cochilia unui melc !
Vrea sa spun ca dupa ce am curatat filtrul, ramasesera lipite de cada si am pus jetu de la dus pe ele si stateau lipite de nu avea treaba.
Nu stiu cum sa procedez, momentan am scos substratul intr-o galeata si incerc sa il spal bine, ideea e ca nu cred ca am nicio sansa sa le elimin pe toate, daca a intampinat cineva vreodata problema asta si stie cum se procedeaza, astept raspun!
Din ce am citit, nu ar face rau nici plantelor nici pestilor, sincer abia daca vad vre-una prin acvariu, insa nu am chef sa cresc lipitori !
Multumesc !
|
 |
|
|
|
Sclau, nu cred ca am ce ai trimis tu acolo .
|
 |
|
|
Multumesc Radu pentru interventie! E normal sa fiu blamat, tot ce se intampla in acvariul meu este facut cu mana mea...
Nu vreau sa imi gasesc scuze de niciun fel, insa eu cred ca putin exagerezi. Sa ridice mana sus ala care la primul plantat, nu a intampinat nicio problema. Acvariul meu nu este un dezastru, quadrifolius-ul creste ca un nebun, firele de micranthemum au ajuns pana la luciul apei, ludwigia are frunze noi verzi, sa nu mai zic de planta anubiasului la care ma uit in fiecare seara.
Imi pare rau ca unora le-am lasat o impresie de nepasare, ca fac doar ce vreau eu si ca nu ascult sfaturile altora. Eu am incercat pe cat posibil, sa iau in calcul absolut fiecare sfat, atat din partea celor veterani cat si din partea celor novici.
La restart nu m-am gandit sincer, vreau doar sa scot intr-o seara ce se poate din acvariu, si sa aspir substratul foarte bine. Am instalat si kit-ul de osmoza inversa, si as vrea sa inlocuiesc cat de mult se poate din apa prezenta in acvariul cu cea de osmoza combinata cu apa de la chiuveta(de deciclat nu cred ca se pune problema) . Poate un factor critic a fost apa imbuteliata pe care am tot folosit-o pana acum.
Am pus si 4ml de npk booster pentru ca no3 era pe 0 de ceva timp, in seara asta o sa fac si un test de no3.
Radu stiu ca poate nu ai avut timp sa citesti tot post-ul si nici nu am pretentia de la vreunu dintre voi sa faceti acest lucru, problemele pe care le am eu poate sunt unele banale care s-au discutat de sute de ori. La plantat nu o sa renunt niciodata, am 21 de ani si tot timpul la dispozitie sa inteleg ce se intampla intr-un acvariu si din ce cauze se intampla. Voi continua sa citesc si sa recitesc ce am citit pana acum.
Multumesc pentru atentie !
|
 |
|
|
|
M-am convins 100% ca am viermi in acvariu, mai precis in substrat, sunt subtiri si albi, de diferite lungimi, se vad foarte clar in poza de mai sus cu melcul, problema e ca m-am uitat atent si sunt cam multi !
Din cate am inteles exista prin mai multe acvarii... nu doar in al meu. Totusi, cel pe care l-am filmat, este mult mai gros si foarte ciudat.
As vrea sa imi spuneti daca acestia sunt periculosi in acvariu si cum as putea scapa de ei...
|
 |
|
|
|
De dimineata am mai vazut o chestie daia alba... insa nu am avut timp sa il scot, sper sa il mai gasesc deseara. Si totusi, ce este?
|
 |
|
|
Salutare inca o data !
In seara asta am observat o ciudatenie in acvariu. Ori e melc fara cochilie (edit: nu e melc cu siguranta, are un comportament foarte ciudat), cu toate ca e putin probabil, ori e un soi de vierme sau ceva (ideea e ca am tot incercat sa focalizez pe el insa nu am reusit  ) ... O sa pun un filmulet mai jos...
https://youtu.be/TfDgIlLQ1Ss
L-am scos cu o penseta, si ramasese lipit de ea, tot se zbatea... l-am pus intr-un recipient din plastic cu putina apa in el si s-a ghemuit. Are corpul foarte gros iar spre cap se subtiaza si se intinde foarte mult !
In filmulet mai apare si noua mea floare de anubias, prima de altfel... presupun ca acesta este un semn bun
Si o poza cu ea !
Mai am si 4 noi locatari, 2 melci spiral horn si 2 melci neritina zebra dintre care unul are cochilia putin crapata/sparta... Nici nu stiu, e vreo problema ? Se poate "regenera"?

|
 |
|
|
Un mic update.
Pogostemon Quadrifolius l-am taiat, replantat dupa sfaturile lui silviu, foarte usor exact cum zicea, ca la orice planta stem.
Plantele din acvariul meu, in afara de quadrifolius care a crescut ceva in inaltime, nu prea se dezvolta! Ideea e ca testul de co2 nu prea a stat pe verde. Difuzorul pana la urma l-am fiert, vreo 30 minute, cam degeaba... S-a format o pelicula verde pe el, care nu cred ca se ia nici cu peria de sarma... Voi folosi metoda cu clor, lasat 24h.
Am marit co2-ul la 4-5bule pe secunda (cam greu de numarat cu exactitate  ), pentru ca abia la cantitatea asta, testul este pe verde iar difuzorul scoate bule fine...
Am dat comanda in seara asta de saculeti pentru materialul filtrant si prefiltru eheim pentru o mentenanta mai usoara a filtrului extern! Am mai luat si NPK Booster de la Dennerle, pe care il voi folosi impreuna cu fertilizantii actuali ! De ce? Pentru ca mintea mea bolnava tot are impresia ca nutrientii lipsesc cu desavarsire in acvariul meu (am luat si test de NO3, urmeaza PO4). Ce ma sperie cel mai mult, este ca radacinile plantelor, au o tenta de culoare maronie... nu sunt albe cum ar trebui sa fie ! Voi lasa co2-ul asa cum e acum, sa fie tot timpul pe verde, voi face aditie de NPK, voi pune 15 neoni si 10-15 rcs si voi astepta... Am comandat si un osmozor de la aquili, varianta fara NPS, pentru ca m-am saturat sa tot cumpar bidoane de apa  . Am investit atat de mult timp si bani, incat o sa ajung sa ma dau cu capul de pereti... nu, glumesc, singura greseala pe care am facut-o a fost ca nu am luat un acvariu mai mare, iar acum ca tot l-am inceput pe asta....
Cu lumina nu prea stiu cum sa fac, cu toate ca Porcu are dreptate... ar cam trebui sa "tai" din ea...
|
 |
|
|
|
Cu tot respectul, mie mi se pare minunat ! Presupun ca si munca a fost pe masura !
Felicitari, astept cu nerabdare poze cu evolutia lui... cred ca daca mai stau mult printre voi, o sa ma molipsesc...
|
 |
|
|
Buna seara !
Se pare ca Pogostemon Quadrifolius-ul meu si-a facut de cap, am fost plecat vreo 3 zile de acasa, si cand m-am intors am avut o surpriza placuta  . A crescut uimitor de mare, atat de mare incat a inceput sa se curbeze si a ajuns pe la mijlocul acvariului !
Intrebarea mea este, cum si de unde ar trebui sa il tai, nu am prea mare experienta cu aceasta planta ! Si nici pe net nu am gasit prea multe detalii !
O sa atasez o poza mai jos, multumesc !

|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Uitati un enunt care, cel putin pe mine, ma lasa mut :
"Concentratul complex de vitamina S7 Vitamix ofera plantelor toate vitaminele necesare si alte substante vitale necesare pe termen scurt".
Te lasa mut... in sensul bun  ?
|
 |
|
|
Uite ca eu am omis acest detaliu... chiar nu l-am vazut.
Cu toate ca, eu de exemplu am un acvariu sub 50L, deci jumatate din doza pe care o pun acum, e cam greu de atins
Acum nu stiu ce sa zic, fara teste, nu ne putem da seama ce fel de nutrienti lipsesc, si in ce cantitate...
|
 |
|
|
|
|