[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala

Ce pesti iti plac?... ce pesti vrei sa tii acolo?
Abia dupa aceea te poti gandi la substrat si plante...

- iti trebuie musai filtrare si iluminare ...
E suficient sa tii apa intr-un recipient cu gura mai larga (gen galeata, butoi, etc), timp de 24 de ore... daca ai si o mica pompa, sau un vibrator care sa aereze apa, e perfect.
Am primit de la George (g.g) o veste extraordinara!!!

- Este vorba de o serie de comenzi pe care cei de la Reef.ro doresc sa le faca bilunar.
- Se posteaza lista cu pestii disponibili si, o data la 2 saptamani, se incearca efectuarea cate unui import de pesti pentru cei care si-au exprimat dorinta.
- Preturile si disponibilitatea sunt afisate.

Puteti comanda animale marine dintr-o lista de peste 1400 de specii.

Comenzile sunt procesate regulat, din doua in doua saptamani.

Gasiti preturi si amanunte in documentul atasat.

Din lista de mai jos puteti comanda vietuitoare pentru acvariul dvs.
Comanda trebuie trimisa prin e-mail (office @ reef . ro) si trebuie sa contina urmatoarele:
- cod exemplar, denumire exemplar, nr. de exemplare dorite, pret;
- nume si prenume, date de contact;
- pentru firme, datele de identificare fiscala;

@Roni: Aha, merci de info!

@all:
Am schimbat antiphosul... am pus 500 ml Diakat si am reglat debitul astfel incat apa "oarecum picura"...
Nenea Roni, da' ce de corali aveti... sa va traiasca!

... vezi ca-ti editez linkul ala de youtube, ca sa se vada filmuletul ca lumea...
Gabriel wrote:Aquavitro are intre pH-ul intre 8.2 si 8.4.

8.5 este un pH ok pentru aproape orice acvariu.
Dragule, e vorba de KH (duritate), nu de pH! Am KH=8.5, e in regula?
Gabriel wrote:Solutia cu fosfatii o reprezinta dublarea cantitatii de Diakat. Nu ai corali asa ca o scadere brusca nu are pe cine sa streseze. Incap cu siguranta 600ml in reactorul Grotech.
Vezi ca producatorul Diakatului recomanda un debit foarte mic. La 600ml maximum ar fi 6 litri de apa pe ora recirculati prin reactor (eu il tin astfel incat la iesirea din reactor sa fie un firicel subtire de apa dar sa nu picure). O data la doua zile maresti debitul ca sa eviti ca mediul de filtrare sa se compacteze - colmateze.

- reactorul ala suporta cam 4-500 ml de antiphos (tre' sa iau in calcul si sita+buretii din capete).
- o sa dau debitul jos de tot (am robinetii aia, cu care pot sa fac reglaj asa cum vreau)

Gabriel wrote:O zi buna
Gabriel
Avem placerea de a va ura o seara deosebita!
Ricardo
Foarte misto pozele cu anemona si ocellarisu' ala!... mandarinul e de mare exceptie, ce mananca?
viulian wrote:... incearca te rog - dupa ce schimbi apa cat si AntiPhos-ul sa dai doar jumatate din mancare pentru cateva zile.
Nu cred ca background-ul tau poate elibera atat de multi fosfati, insa mancarea multa pe care o dai sigur introduce o cantitate si mai mare de fosfati, decat duce la aparitia nitratilor...

1) NU vreau sa schimb apa .
2) NU vreau nici sa le dau de mancare cu "tzaraita" .

Singura solutie pe care o vad, este sa schimb antiphosul zilnic, pana cand ajung la zero... ca sa am un punct de plecare. Apoi, sa fac incercari si sa vad la cate zile trebuie schimbat antiphosul astfel incat nivelul concentratiei de fosfati sa ramana oarecum decent. E clar ca nu voi reusi sa scot "apa perfecta", dar nici nu ma ingrijoreaza prea tare aspectul asta (tinand cont de specificul bazinului).

PS: Am testat si apa din bazinul mic (acolo unde toti parametrii sunt zero, si unde fac schimb saptamanal de apa)... KH-ul este la fel de mic, ca si in bazinul mare!!! E normal?
Este o varietate de Mollinesia (Poecilia) velifera.
Teste de astazi (2 saptamani de la inceperea tratamentului cu NO2PO4-X):

- NO2=0
- NO3=30
- PO4=45
- pH=8
- KH=8.5
- salinitate=1.025
- temperatura=26.1 gr.C

Observatii si consideratii:

Nitratii:

- Nivelul concentratiei de nitrati a ramas neschimbat, este acelasi pe care il aveam si inainte de tratamentul cu otet.
- Hranesc pestii abundent, asa ca poate e bine macar ca nitratii "nu au crescut" deloc in acest interval de timp. Nu stiu ce sa zic.

Fosfatii:

- Nivelul de fosfati se mentine inca ridicat... antiphosul trebuie schimbat de 2 ori pe saptamana.
- Ultimul schimb al antiphosului a fost facut joi (300 ml Diakat)... testul Hanna arata PO4=40.
- Astazi, acelasi Hanna arata PO4=45, deci antiphosul s-a consumat. O sa-l schimb din nou, urmand ca maine sa refac testul de PO4.

Duritatea carbonatilor:

- 8,5 dKH mi se pare cam putin... folosesc sare Aquavitro.
- e adevarat ca n-am facut niciun schimb de apa pana acum (de la startarea acvariului, in iunie)... totusi, nu am corali! Cine sa "topeasca" carbonatii?

Naspa, sper ca n-ai udat prea tare parchetu' vecinilor de dedesubt ...
Pot sa zic "La mai mare?" ... arata bine, promite.
Nu e nici o diferenta cand privesti prin geam... nu se va distorsiona imaginea! Mergi pe geamul de 10 mm.
Pana vine grasu' cu filtrul ala nou, va prezint un scurt clip realizat in seara asta... scuzati realizarea tehnica, am facut si eu ce-am putut.

- 8 luni de la startarea acvariului (inceputul lui martie)... asta a fost inceputul:

image

=================================

- bazinul este "tinut" doar cu un pumn de matrix (in filtrul HOB) si cu schimburi saptamanale de 5 litri apa. Atat!
- corali "usori"... ciupercute, zoantusi, palythoa, xenia, etc.
- 3 creveti (2 cleaneri si-un "autohton" ),
- 1 domnisoara (Chysiptera parasema),
- 5 melci nassarius si 1 turbo, o scoica vie din Grecia,
- duster worms
- in apa, toate-s "la zero" ... da' nici animale care sa faca mizerie nu prea sunt, asa ca "apa perfecta" nu e meritul meu!

Sa n-o mai lungesc aiurea:

Stai linistit cu radacina, ai procedat foarte bine ca ai decojit-o (nu se pun radacini cu coaja, in acvariu)... Arata foarte bine! In plus, oricum coaja ar fi putrezit in apa in cateva luni.
Plm, toata lumea e cu fosfatii "la zero", nimeni nu are nitrati in acvariu ... si tot asa. Io cu cine mai beau un vin, daca toti aveti apa "cristal"?

Nea' Gabi (iti zic si-acilea "La multi ani"), asteapta cu NOPOXu' ala... sa vezi intai care e manevra cu aditiilea alea. Duminica o sa repet eu testele, la "o saptamana de NOPOX", si o sa vedem care e directia.
Am gasit ce cautam :

1) Peisaj din Delta - autor: Mircea Bezergheanu (va recomand sa cautati fotografiile lui, omul stie multa meserie si are ochi bun!)

image

2) Alternati cele 2 imagini (cropuite de mine) si o sa vedeti imediat despre ce vorbesc...

Mie imi pare a fi un peisaj din Delta ... un canal deschis, cu copaci de-a stanga si de-a dreapta... in mijloc apa, iar deasupra orizontul... admir foarte mult un artist fotograf (Mircea Bezergheanu), o sa caut niste peisaje de-ale lui si o sa postez aici, ca sa vezi despre ce vorbesc.
ionut g wrote:Sper ca acum se apropie de imaginea unei paduri:

image

Domnule, jos palaria! Sincer, felicitari!

- ai un stil aparte de a "vedea" lucrurile, alternanta de "lumini & umbre" este foarte naturala si efectul se vede imediat.
- ai un perfect simt al proportiilor,
- "peisajele" tale sunt (in opinia mea) net superioare multor acvarii cu pretentii,

In putine cuvinte, acvariul este de Woow!
Salut!

Nu te supara ca vacaru' pe sat, ca n-ai motive!... lumea te invata doar de bine, nimeni nu rade de tine si nimeni nu vrea sa te faca sa te simti aiurea.

a) bazinul ala al tau e mic pentru cichlidaele africane... astia-s pesti care se cresc in familii (adica 1 mascul + 4-5 femele),
b) cand cumperi pestii, la dimensiune de 3-4 cm, nu prea poti sa iti dai seama care e mascul si care e femela... asa ca, de obicei, se cumpara mai multi pesti decat avem nevoie (in ideea ca vom alege familiile mai tarziu si ca vom renunta la surplus).
c) in cazul tau, bazinul fiind relativ mic, nu vei putea sa cresti in bune conditii un numar mai mare de pesti... adica, nu vei putea sa-ti "formezi" familia dorita.

Din considerente legate de a), b) si c), eu ti-as recomanda sa te uiti la niste cichlidae americane (vezi ca sunt prezentate aici pe forum niste bazine superbe cu asemenea pesti):

- se pot tine in perechi (1 mascul + 1 femela),
- au un comportament foarte interesant, cu precadere in perioada ingrijirii puilor,
- sunt rezistenti si frumos colorati.
- le poti amenaja bazinul doar cu pietre, grote, lemne si buturugi... nu au nevoie de plante.

Uita-te la :

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19138.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22071.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15649.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21506.page

Cat despre ciclarea bazinului... in 2 saptamani totul e ok!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: