Message |
|
Acvariul are 100 de litri(cam 80 cu apa)si da manncare le dau cam multa dar de zi le reduc portia si astept sfaturi.
|
 |
|
Am observat ca de cateva zile apa din acvariu are o tenta galben-verzuie sii nu stiu care ar fi motivul.Mancare le dau de doua ori pe zi apa o schimb la 2 saptamani 30%,in schimb filtru este foarte infundat si parca nu mai filtreaza apa.Ce este de facut?Mentionez ca am filtru intern cu burete.
|
 |
|
moisemotor wrote:Puteti sa-mi spuneti si mie va rog cata hrana trebuie zilnic pentru 4 scalari maturi,si de cate ori trebuie hraniti?
Si...as vrew sw schimb buretele de la filtru.Cum trebuie schimbat si in ce conditii
|
 |
|
Puteti sa-mi spuneti si mie va rog cata hrana trebuie zilnic pentru 4 scalari maturi,si de cate ori trebuie hraniti?
|
 |
|
Am inteles ideea numai ca fotografiile le-am facut imediat ce l-am instalat acasa.Acum am scos tot din acvariu(mai putin plantele)si astazi merg la un magazin de specialitate sa vedem ce decor potrivit si....nechicios gasim  si niste pestisori.
|
 |
|
Multam pentru raspuns
|
 |
|
Cam acestia sunt pestisorii si 2 sanitari.Ce pesti a-ti mai recomanda asa ca.....pentru incepatori.Da o sa scot ce am in acvariu imediat ce ajung la un magazin de specialitate sa iau altceva sau poaate nu.Ca si plante un sfat ceva...!
|
 |
|
Am inteles.Filtrul a fost scos cam 10 minute in rest a mers tot timpul.Acum am observat ca am niste melcisori micuti care se catara pe geam .Probleme?
|
 |
|
Salut am nevoie de ajutorul vostru in continuare.Am adus acvariul acasa si arata cam asa.Cam atata apa(jumatate) am avut sa pun in acvariu.Pot lasa pestii in galeata fara filtru doar cu plante pana maine sau ii pun in acvariu cu apa care este si completez maine?Nu stiu de ce nu pot pune poze.
|
 |
|
Am inteles cum sta treaba si cu apa de izvor  .Ramane a ma apuc de treaba.
|
 |
|
Multumesc mult pentru raspuns.Asa cum am scris la primul post ramane intrebarea daca pot pune apa de izvor.Eu merg si iau apa de la tara dintr-o comuna de langa oras(apa este curata izvorul fiind situaat la baza unor dealuri in acea comuna fiind multe izvoare incat vine lume si de la bucuresti sa ia apa)si ma gandesc ca nu are clor si e mai bogata in nutrienti.Multumesc inca o data pentru sfaturi si ajutor.
|
 |
|
Multam mult pentru raspunsul prompt si rapid.Ideea e ca nu as vrea sa golesc acvariul definitiv iar pietrisul sa ramana pe loc impreuna cu plantele.Am sa golesc exact cat sa pot cara in 2 insi acvariul desi e destul de greu.Am sa incerc sa fac si niste poze cu acvariul sa le postez in speranta ca voi primi niste sfaturi cu ce ar mai trebui completat(pesti,plante etc)
|
 |
|
Salut numele meu este Moise Marian este prima mea postare pe aceest forum pe care il citesc de cateva zile.Am nevoie de sfaturile si ajutorul colegilor de aici pentru a nu face ceva gresit.In urma cu putin timp am lucrat la cineva acasa si are un acvariu de 60-80 de litri populat cu pestisori vreo 2 plante pietris si complet echipat cu filte incalzitor etc la care vrea sa renunte.Am intrebat daca nu vrea sa mi-l dea mie  ,si raspunsul a fost da  .Persoana respectiva sta la casa iar eu stau la bloc.Problema mea este ca nu stiu cum sa transport acest acvariu.Dupa ce am citit si m-am documentat am realizat ca nu este usor sa ai acvariu(eu iubesc nespus acvariile imi da o stare de calm intens si de relaxare)lucru pe care il intuiam(am mai avut acvariu cand eram mic).Apa din acvariu este foarte curata si limpede semn ca filtru isi face treaba.Pesti are cam 6-8 pestisori scalari si gupi cred.Avand in vedere dimensiunea acvariului fiind echipat si populat nu stiu cum sa procedez cu apa din el cu pestii sa-l pot transporta.Rog colegii care au mai multa experientaa sa ma ajute si sa ma indrume cap-coada(ca pentru un novice in acvaristica).Stiu ca mediul lor este foarte sensibil si e aceea cer aceste sfaturi.Ar trebui sa pastrez apa din el sa o schimb daca o chimb trebuie facuta ciclare etc.Apa de izvor se poate pune?si in ce conditii,dupa cat timp se pot pune pesti inapoi?unde tin pestii intre timp?Hai ca deja am pus destule intrebari la prima mea postare dar nu vrau sa fac ceva gresit.Va multumesc mult pentru intelegere si astept sfaturi ca sunt foarte nerabdator sa aduc acvariul acsasa
|
 |
|