[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Message
Salut!


- Ce volum are acvariul acela?
- Aveti vreo experienta in acest domeniu... ati mai avut pestisori inainte?

Ca sa stim ce sa-ti recomandam...


PS: Trece-ti orasul de resedinta... "My profile" (din meniul de sus) - apoi completeaza la "Location" .
@teuton:


Salut si bun venit pe forum!


1) Citeste Regulamentul: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/59.page
2) Povesteste cate ceva despre tine... ce bazin ai, ce experienta ai... ce iti doresti, etc.
3) Citeste si tu putin forumul... ca sa-ti faci o idee despre CE si CUM se intampla pe-aici.



Topic closed!
Asa, asa... bine ca m-am tinut de capu' tau sa faci poze .

- La cum arata stativul ala, nu cred sa "faca balans" nicicum... distanta dintre picioare e relativ mica, arata ca un fel de "grinda cu zabrele" (in opinia mea).
- As fi facut cutia overflowului mai inalta... da' asta e o parere nebazata pe nimic, nu am lucrat cu asa ceva si nu stiu exact cum lucreaza volumele alea de apa.
- Dimensiunile generale ale bazinului mi se par foarte misto... lung, lat si putin adanc... o sa ai "loc de joaca" inauntru!
Arhitectul wrote:... Ca o mica paranteza - citesc jurnalul bazinului sarat al lui koala. Vad ca se intampla accidente si la case mai mari. Eu cred ca intram in depresie daca treceam prin atatea incercari. Mult succes koala ! Nu am ajuns pana la sfarsit - mai am 3-4 pagini (dar iti admir incapatanarea si stradania de a face lucrurile simplu).

Am mai spus-o si cu alte ocazii: Cresc pesti din '79 si am terminat de mult cu "ambitiile"... acum nu vreau altceva decat un "colt de viata", care sa-mi bucure ochii si sufletul atunci cand ajung acasa.
Nu mai am rabdare si nervi ca sa ma pun la curent cu toate "minunile tehnicii", incerc pe cat posibil sa fac lucrurile sa fie cat mai simple si mai usoare (pentru mine). Nu-mi iese de fiecare data ...
Pe de alta parte, nu am nimic de dovedit si nu mi-e rusine sa povestesc si "esecurile" ... cam asta e!
Cred ca pe Lofty nu-l interesa atat de tare cine e colegul ala... poate a vrut doar sa faca un "up" mascat, ca sa ocoleasca prevederea aia cu "- Nu sunt permise mesajele de genul "Up!". " din Regulamentul ariei de Vanzari: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/56.page

Stii, unii incearca si metode din astea neortodoxe ...
Prima poza, dupa "neoane"... cei 2 pesti de sus, dreapta... slabi la corp, aripioare stranse, culoare intunecata...
Prizele au plecat catre Mihai (alexiumihai) si Filip (filip_m).
Topic closed!
Stiu povestea, e postata si pe reefcentral.com: http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2253493

- mai mult de-atat, ne-a povestit si userul Simi despre treaba asta (cu ceva ani in urma): http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/1016.page
Ti-am zis deja, dar poate n-ai fost atent: Sera Bactopur.
Sa fiu cinstit, acvariul acela pare o mare mizerie... volum mic, pesti multi, plante de plastic, curatenie indoielnica...

- sincer, ar trebui sa vorbesti cu seful tau si sa remediati aceste probleme...
- ori rareste pestii, ori faceti un acvariu mai mare...
- carasii sunt pesti de apa rece... nu merg cu calistus si molly si ce-ai mai zis tu acolo.
- cumparati alt carasel, daca asta moare...
- incearca Sera Bactopur, pe la petshopuri... scrie pe sticluta care e dozajul...
Nu e buna!

- nu conteaza forma, ci porozitatea... materialul care iti trebuie tie, si la care ne referim noi cand vorbim de "filtrare biologica", este foarte poros. Cu cat mai poros, cu atat mai bine!
- eu nu mai stiu materialele care-s pe piata acum... la bazinul marin folosesc ceva care se numeste Matrix - arata ca niste pietricele foarte poroase - si este produs de firma Seachem.
- cu siguranta sunt si alti producatori.
Aaaa, scuze, comentariul meu ii era adresat strict lui Stefan si nu s-a vrut a fi vreo aluzie! ... Nimic! Departe de mine gandul de a judeca un om dupa preferintele in materie de pesti .







PS: Singurul lucru pe care l-am sustinut (si pe care il sustin in continuare) este acela ca cichlidaele sunt niste pesti fascinanti, plini de "personalitate"... evident ca asta as recomanda oricui, insa nu pot sa nu recunosc frumusetea unui bazin bine plantat si ingrijit.





Scuze, trebuia sa fiu mai explicit...

- nu stiu ce inele "ceramice" sunt in filtrul ala al tau... nu cunosc modelul.
- cand ziceam ca am avut doar "ceramica" in canistre, eu ma refeream la filtrarea biologica... adica, un mediu poros care sa favorizeze bacteriile.
- in 2008, cand am cumparat canistrele, am aruncat tot ce era inauntru si am cumparat niste "piulite poroase"... alea erau "ceramicele" mele, asta era denumirea sub care se vindeau atunci.


Scuze de confuzia creata!
Salut,


Mare complicatie nu este:

- stabileste intai locul in care vei pune acvariul,
- "trage" acolo o teava de alimentare cu apa rece,
- mai "pune" alaturi si o teava de scurgere la canalizare.


Asta e tot... bazinul va trebui sa fie prevazut cu "preaplin"... in principiu, lasi apa sa curga in regim de "picatura" (in acvariu), iar surplusul se va duce la canalizare prin preaplin. Atat!
Da-ne mai multe amanunte despre acvariu (stoc viu, substrat, hranire, schimb de apa, orar lumini, ce fel de lumini, etc.)... asa, la prima vedere, ar putea fi o explozie de infuzori.
Salut Marian,

- Ti-am "intors" eu poza aia, ca ma durea gatul sa ma uit la ea dintr-o parte ,
- "Sanitarii" tai sunt din specia Hoplosternum thoracatum... se fac mari (15 cm) si o sa cam ai de furca cu ei... recomand niste Corydoras,
- Crevetii vor dispare, incet-incet... nu a fost o idee prea buna.
'neata Severus!


- Dap, cred ca inteleg ce spui vis-a-vis de senzatia de profunzime...
- Am vazut pe net o filmare cu un un acvariu al carui proprietar rezolvase foarte elegant aceasta problema... departase acvariul cam la 30-40 cm de perete (apreciez eu)... partea de perete din spatele acvariului (ma refer la peretele camerei) era vopsita albastru ultra-marin... din cauza acelei distante intre acvariu si perete, lumina care cadea in acvariu se diminua oarecum gradual.
- Senzatia pe care o aveai privind in acvariu era foarte "naturala"... avea "adancime" si "profunzime".
- Ideea de a colanta spatele acvariului acopera 2 aspecte:

a) Estetic... aici tine de gustul acvaristului, nu e nimic de comentat.
b) Practic... iti permite sa ascunzi toate firele, tuburile, & restu' acareturilor care atarna pe langa acvariu.


"Ja, ja!", foarte frumos dom' Stefan!... nu sunt eu un pasionat al plantelor de acvariu, da' tot imi place cateodata sa-mi clatesc ochii... avem pe forum cativa oameni care chiar au realizari impresionante in materie de "plantate", iar Stefan cu siguranta este intre ei. Chapeau bas, monsieur Stefan!
pc.ciprian wrote:nene curata geamurile alea...

De multa vreme ma incearca ideea de a schimba acest bazin cu unul putin mai mare... tot cub. Asa ca nu sunt deloc hotarat sa curat peretii aia doi "reclamati" de tine .

- As fi tentat de un 40x40x40 (cote interne),
- Vreau sa ii tapetez 2 pereti cu piatra... locul in care-l tin eu (in camera Anei) oricum nu permite acces decat din 2 laturi, asa ca as crea un perete stancos pe care sa agat diverse chestii.
- Volumul rezultat mi-ar permite sa continui cu schimburile saptamanale de apa.
- Vreau o canistra mica, plina de matrix... si-atat!
- Ma gandesc la un perete dublu, in care sa ascund sorbul canistrei si evacuarea.
- Ma tot chinui sa gasesc o solutie care sa-mi permita sa elimin pompa de valuri din bazin... ma enerveaza ingrozitor cum arata o pompa intr-un acvariu din asta mic.
- Vreau racire cu elemente Peltier (ca la dozatoarele de apa)... e o solutie verificata in timp si sigura, nu implica furtune care plesnesc cand esti in concediu si nici piese in miscare... vreau sa o ascund tot in spatele peretelui dublu.
- Solutia cu canistra e un sistem inchis, asa ca se exclud problemele legate de inundatie & stuff... felul in care merge acest bazin (actualul) de aproape un an de zile ma face sa cred ca schimburile regulate de apa sunt cheia succesului la bazinele mici...
- Completare automata a apei evaporate, cu bazin mic dedesubt.
- Hranitor automat,
- Luminat pe leduri.


Inca sunt la faza in care "visez"... le am in cap si le tot "amestec"... nu am pus inca nimic pe hartie si nici nu am facut planuri... dar asta e ceea ce voi face!

========================

Aseara, pe la ora 22.00, unul dintre crevetii Florica (ca-s doi ) a dat drumul unei sarje de pui pe care o tot "clocea" sub coada de fro' 3 saptamani... a fost ca o explozie alba, in cateva secunde acvariul s-a umplut de mici animalute care "saltau" haotic, de colo, colo. In alte cateva minte, cei doi parinti + exemplarul de Chrysiptera hemicyanea au facut curatenie... evident, bateriile aparatului foto erau descarcate, asa ca nu ramane decat sa ma credeti pe cuvant ...
'neata Arhitectule,


- Asa cum ti-a sugerat Dragos, si eu te sfatuiesc sa lasi canistra aia doar pentru filtrare biologica... o sa umbli la ea mai rar. Eu aveam cele 2 canistre pline cu ceramica si-atat! Le spalam anual , ceea ce mi se pare absolut rezonabil... nici daca le speli la 6 luni nu e mare bataie de cap.
- Cu pestii doriti de tine, e in regula ca numar... daca alea-s speciile care-ti "fac cu ochiul", da-i bataie!
- Nu e nici o problema ca sunt din acelasi loc si ca sunt frati... cosangvinizarea duce la probleme doar dupa mai multe generatii... problema asta (a cosangvinizarii) ar trebui sa fie preocuparea vanzatorului (care trebuie sa incerce alcatuirea corect-genetica a perechilor reproducatoare) si nicidecum a cumparatorului... stai linistit, puii rezultati la tine vor fi absolut in regula!
 
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com