[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nu cunosc cauzele...:( caras bolnav URGENT!!!!  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
alex.paul
Member
[Avatar]

IP:

Salut...acvariul nu este al meu este situat intr-un birou si nu am avut acces la el in fiecare zi...de hranirea pestilor se ocupau alte persoane care nu faceau altceva decat sa hraneasca pesti si atat... mi-au murit 2 molly si acum am observat ca si carasul auriu voalat pare a fi bolnav...acum 7 zile persoana care se ocupa cu franirea pestilor a observat ca unul din cei 2 molly este cam ciudat are solzi cam ciufuliti pe el si innoata foarte haotic(innota pe o parte se dadea cu burta in sus...)...acum 5 zile cand am luat la cunostinta acestui incident automat l-am separat de restul pestilor...proprietarul acvariului mi-a spus sa il las izolat sa vad ce pateste daca isi revine sa il pun din nou cu ceilalti pesti daca nu ...asta este...dupa 2 zile a decedat...in aceasta dimineata...carasul voalat dadea semne de boala...era foarte ciudat, statea foarte linistit intr-un colt al acvariului...de obicei era foarte vioi innota in tot acvariul...l-am scos din acvariu si l-am pozitionat in alt bazin, am observat ca carasul are foarte multe pete de culoare alba la nivelul aripioarelor...m-am consultat cu cineva si ma sfatuit sa ii administrez 2 picaturi de albastru de metilen...asta am si facut...cel de al 2-lea molly nu stiu cand a murit nu de foarte mult timp...l-am gasit in spatele filtrului interior...
Ca si precizari in legatura cu apa si conditiile din acvariu...este cam plin de alge...am in plan un tratament pentru alge...astept cateva sugestii...
Ce masuri sa iau in continuare...?

This message was edited 1 time. Last update was at 28/01/2013 13:39:36

[Email]
alex.paul
Member
[Avatar]

IP:

Acvariul are 60l, folosesc un filtru care are 250l/h in acvariu se mai gasesc xifo, moli, calistus, gupi si un sanitar, plante artificiale cateva pietre ornamentale, si o bucata de lemn nu stiu sa va zic exact de unde provine daca a fost tartata si asa mai departe...dupa cum am precizat nu este acvariul meu personal... dar chiar mi-ar parea rau sa stiu ca acel caras decedeaza este foarte frumos, are cam 2 anisori si mai are si valoare sentimentala pt propietar...Este acvariul directorului ca sa zic mai pe romaneste si momentan este plecat in concediu...innebuneste daca ii moare carasul...si cum colegi ma stiu ca sunt pasionat de acvaristica...a cazut totul pe umerii mei)
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Sa fiu cinstit, acvariul acela pare o mare mizerie... volum mic, pesti multi, plante de plastic, curatenie indoielnica...

- sincer, ar trebui sa vorbesti cu seful tau si sa remediati aceste probleme...
- ori rareste pestii, ori faceti un acvariu mai mare...
- carasii sunt pesti de apa rece... nu merg cu calistus si molly si ce-ai mai zis tu acolo.
- cumparati alt carasel, daca asta moare...
- incearca Sera Bactopur, pe la petshopuri... scrie pe sticluta care e dozajul...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
alex.paul
Member
[Avatar]

IP:

referitor la boala ...la acele pete de culoare alba...ce ma puteti sfatui...sunt foarte mici si foarte multe...as vrea totusi sa incerc sa il salvez
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ti-am zis deja, dar poate n-ai fost atent: Sera Bactopur.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: