Salut tuturor!
Am primit de 4 zile un acvariu(~70l) cu un scalar pentru ca proprietarul nu mai avea timp sa se ocupe de el. pestele a venit in borcan acvariul mai avea 2 degete de apa dar foarte murdara fiind cea de pe fundul acvriul. mentionez ca acesta a fost utilizat inainte. acvariul este echipat (filtru, pompa aer. incalzitor). am citit pe ici colo (toate indicatiile de incepatori de aici si din alta parte), am pastrat putin din apa care mai era in acvariu, vreo 3-4l pentru ca restul era destul de mizerabila si am spalat bine acvariul, echipamentele si decoratiunile. pietris scoici si o planta artificiala (stiu ca nu arata estetic foarte bine dar e primul meu acvariu si asa l am primit). am niste intrebari ca orice incepator:
1) Cat sa las acvariul la ciclat?mentionez ca echipamentul a fost folosit inainte doar ce l-am mutat de la celalalt proprietar la mine si l-am curatat.
2)Vreau sa confectionez un capac din motive estetice dar si pentru a monta un neon pe el deoarece inainte acvariul nu era luminat.
m-am hotart sa fac ceva asemanator(
https://www.youtube.com/watch?v=ZjMtR8tU61I ) si as vrea niste sfaturi si pareri deoarece am pus deasupra acvariului o bucata de spuma pvc pt 5 minute (pe mijloc, nu acoperea nici jumate din suprafata) si cand am ridicato era foarte uda. care ar fi motivul? in camera am 21 de grade si acvariul e setat undeva la 24-25 de grade. Am lasat vreo 6-7cm de la nivelul apei pana la varful acvariului insa bulele de la pompa de aer si de la filtru stropesc pana sus(nu dau pe dinafara deoarece sunt pe mijloc insa picuri mici de apa sar vreo 10cm. (banuiesc ca se face si condens). Imi puteti oferi niste sfaturi, indrumari? ce si cum ar trebui sa fac?
3)pentru inceput vreau sa achizitionez 2 plante care sa nu fie foarte pretentioase. imi puteti oferi niste recomandari?
Orice alt sfat sau critica sunt bine venite!
Mersi anticipat! o comunitate frumoasa din ce am citit pana acum aici!