[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Nu te supara, dar ai 270 de pesti in 60 de litri de apa si te intrebi de ce iti mor? Pai ai raspunsul in fata ochilor.
Pentru ca sunt 270 de pesti in 60 de litri.
Testeaza si NH3/NH4. Fiind vorba de un setup nou, dupa diverse tratamente si dezinfectii, e posibil ca acvariul sa nu fie ciclat, iar amoniacul le arde efectiv pielea pestilor, motiv pentru care se scarpina.
Ce ai tu acolo este o infectie bacteriana, probabil columnaris. Sera Baktopur direct, 1 pastila la 40 de litri te scapa de belea.
dan.pavelescu wrote:Pai cat imi ia sa trag o teava din Colentina pana in Pantelimon?

Pai teava, o cazma si ceva kile din jurul burtii, ca tot o lauzi.

Astazi vrei, nu vrei a trebuit sa fac schimb de apa, ca era cazu'. Grija mea este: se mai face nitrificare daca PH-ul e asa sus?

Notat, saru-mana! Sau putem face schimb de locuinta, iau eu casa cu PH-ul mai bun.
Nu ma mira, dar nu-mi convine! Si cred ca nici pestilor.
Avand in vedere ca n-am osmozor si nici aditie de CO2, ce alta posibilitate am sa mai scad PH-ul? Am pus deja o punga de frunze de stejar in acvariu.
Ieri am testat apa de la robinet de curiozitate, iar PH-ul era undeva la 8.6 in Bucuresti/sectorul 2/Pantelimon. E normal sa fie PH-ul atat de ridicat?
Scoate scoicile si pietrele alea calcaroase. Iti cresc duritatea apei, fix ce nu le convine neonilor.
Eu stiam ca la dropsy se zburlesc solzii, pe cand caraselul tau pare destul de pieptanat. Esti sigur ca nu e doar constipat?
Cel mai probabil are probleme cu vezica inotatoare. Ai putea incerca sa-l tii nemancat vreo 3 zile, dupa care sa-i dai boabe de mazare fiarta, decojita si sfaramate.

Later edit: Este indicat sa hranesti carasii cu hrana care se scufunda(nu plutitoare) inmuiata in prealabil cateva minute, pentru a preveni afectiuni de genu'.
Mai ai un topic deschis pe acelasi subiect. Trebuia de atunci sa faci un tratament cu antibiotic, acum probabil ca e tardiv. Pe viitor daca te mai confrunti cu aceeasi problema, incearca Bactopur direct de la sera.
Pop eye e semn de infectie bacteriana. Daca merg spre bine inseamna ca albastrul de metil functioneaza. Sper ca ai mai adaugat la schimbul de apa. La sare nu ma bag.
Schimb de apa ai mai facut?
Eu ma indoiesc sa rezolvi ceva numai cu sare, iar tratamentul termic din cate stiu da roade numai in cazul parazitilor. Cand e vorba de o infectie bacteriana (asa cum pare sa fie cazul la tine), mai rau face. Eu le-as face un tratament cu antibiotic sau macar un albastru de metil. Si foarte important sa aiba apa curata. Schimba zilnic 50% cu apa declorinata/statuta/tratata si redozezi medicatia.
Ai putea sa pui o poza, poate ghiceste cineva despre ce boala e vorba. Sau cauti tu pe google "velvet disease" sau "columnaris", poate seamana cu vreuna.
Bai, ce m-a prins! Eram nemachiata...
Multumesc frumos tuturor.
Sarbatori pline de veselie si un nou an asa cum imi doresc eu pentru mine!
Multumesc!
In ceea ce priveste unghiul filmarii, am o scuza (eu intotdeauna imi gasesc scuze ). Am filmat cu telefonul, iar pe coltul respectiv am pe ce sa sprijin aparatul astfel incat sa nu iasa filmuletul batait de la tremurul mainii.
La multi ani! Sa va aduca noul an bazine imense, pesti frumosi si sanatosi, saci de bani, sanatate, fericire si frumusete interioara!
Vanzatorul era probabil mahmur, pentru ca testul de PH nu-ti spune daca acvariul e ciclat sau nu. Ar fi bine sa intelegi ce inseamna ciclare intai: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Iti trebuiesc teste de NH3/NH4, NO2 si NO3.
S-au dat, se poate inchide, multumesc.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: