[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
sonic11 wrote:Mu am insistat, locuesc la tara si singurul antidot care i-l puteam cumpara era albastru de metilen ...

Ma repet, albastrul de metil nu este un antidot, ci un stres in plus pentru pesti.
sonic11 wrote:
La intrebarea nr 1 ce ma sfatuiti?

Atat timp cat esti cu acvariul in tratament, nu are sens sa-ti bati capul cu ciclarea. Toate chimicalele pe care le pui tu in bazin nu fac decat sa decicleze.
Dupa ce termini cu medicamentatia, o iei de la cap cu ciclarea, moment in care poti folosi si easy start.
sonic11 wrote:O sa dau jos apa cu albastru de metilen si o sa pun verde de malacit, tot astazi am cumparat si un incalzitor, sa cresc treptat temperatura din acvariu spital pana la 28-29 grade?

Ai grija cum dai apa "jos", nu e bine sa o schimbi pe toata odata, risti sa le provoci pestilor soc osmotic. Si da, temperatura o cresti treptat.
Edit: Am vazut in posturile precedente ca pomeneai ceva de carbune activ. Nu pune carbune activ in filtru cand tratezi pestii.
Saritori sunt, ti s-a spus sa folosesti verde de malachit, dar tu ai insistat sa folosesti albastru de metil, care NU este tratamentul adecvat pentru ichthyo, asa cum nici Baktopurul nu este.
Diferenta dintre overflow-ul folosit la filtrare si overflow-ul pentru schimb la picatura fiind debitul.
De unde si avertismentul celui "batran si obosit" asupra pericolului de dezamorsare.
Deci ori cu gaura, ori cu gaura, ori cu soacra.
Instalatia de dus/adus apa nu ar fi o problema. Singura dilema era cum sa scoata apa din acvariu fara sa-l gaureasca.
El se gandise la 2 pompe care sa comunice, una scoate alta baga, senzor de nivel si alte balarii... nu ma pricep la asa ceva si nu vad cum ar functiona sistemul.
Multumesc pentru sfaturi!
Am un prieten pe care l-am imbolnavit cu acvaristica , asa ca a hotarat sa-si ia si el acvariu.
A facut comanda la un Juwel Rio 400 (150/50/60) undeva pe la 450L. Asta vine cu un filtru intern Bioflow, pe care am hotarat noi sa-l scoatem si sa folosim 2 externe de 1500L/H. Desi omu' e incepator si n-a avut in viata lui de-a face cu un peste care nu era in farfurie sau in undita, vrea sa inceapa direct cu discusi, cu toate ca am facut tot ce-am putut sa-i schimb parerea.
El si-ar dori sa faca un sistem de schimb la picatura, dar care sa nu implice gaurirea acvariului, si nici sa nu se vada pompe urate in bazin. Este posibil? Bugetul nu este o problema.
Nu cred ca te aranjeaza aspiratorul Tetra, cea mai mica versiune este pentru bazine de 30cm inaltime, iar bazinul tau are doar 25. Cel cu pompita pe care il ai e suficient pentru un acvariu mic.
Dar poti cumpara unul pentru Daniel!
N-am luat unul in plus pentru ca stai departe de mine si mi-era lene sa tai orasul in doua sa ti-l aduc.
Eu n-am manado, dar am pietris granulatie foarte mica deci e tare usor si ala. Cred ca e eficient indiferent de substrat pentru ca are robinet pentru reglarea debitului.
Am avut si eu scula respectiva pe la inceputuri si mi-am facut binisor treaba cu ea. Mai ales ca pe vremea aia slugaream carasi, dupa care aveam slava domnului ce sa aspir.
Am trecut la aspirator Tetra pentru ca ma aflam intr-un magazin de acvaristica si n-am vrut sa plec cu mana goala.
image
Foarte usor de folosit si foarte eficient. Se gaseste pe marimi, in functie de adancimea acvariului.
Nu stiu daca scalarii sunt pereche, sunt micuti inca. Pe mine ma multumesc doar doi, deci asa raman.
Iar neonii, banuisem eu ca-s prea putini, pentru ca le mai vine sa-mi ciupeasca scalarii de aripioare din cand in cand. O sa mai adaug, ca sa fie preocupati unul de altul si sa-mi lase in pace vedetele.
Multumesc pentru sfaturi!
Am renuntat la cei doi scalari negri, pentru ca nu se vedeau pe background-ul, culmea, tot negru! Am bagat in schimb 10 neoni rosii si nu stiu daca sa mai iau 2 scalari(albi) ca sa intregesc trupa sau sa raman doar cu astia.
Am facut un filmulet cu telefonul in care toate culorile sunt sterse, pana si neonii sunt gri. Doar anubiasul din mijlocul parcarii e galben, pentru ca asa vrea el, sa nu fie verde ca ceilalti. Nu-i place la mine in acvariu deloc.
Filtrul ala e cam apa de ploua, din punct de vedere al filtrarii biologice. Sper ca macar nu speli buretelul la chiuveta, ci in apa scoasa din acvariu. Ai putea sa inlocuiesti jumate din burete cu o mana de matrix sau siporax mini, din pacate e cam mic spatiul.
Hraneste pestii mai cu zgarcenie, sa nu ajunga mancarea pe substrat, maxim o data pe zi. Si aspira substratul cand faci schimb de apa.
Baghetele 5 in 1 de la JBL nu contin si test de amoniac daca nu ma insel. Cel mai probabil problema ta de acolo vine.
Fa schimburi de apa mai dese, macar 2 pe saptamana de 30% si vezi daca se amelioreaza problema.
Cum stai cu filtrarea? E posibil sa ai amoniac in apa si de-aia sa se scarpine pestii.
Si eu am avut aceeasi problema cu cory. Ajunsesem sa schimb apa zilnic, 45 de litri din 180. Si parca se scarpinau mai cu spor dupa schimb.
Pe urma am mai citit pe colo, pe colo si am concluzionat eu ca au gill flukes(dactylogyrus). I-am tratat cu JBL Gyrodol si am scapat de scarpinici.
Daca nu rezolvi cu schimburile de apa, e posibil sa ai aceeasi problema ca si mine. Cory sunt cunoscuti ca purtatori ai acestui parazit.
Le am din septembrie. Daca nu sunt fierte, plutesc un timp. Iar unele lemne elimina mult tanin, dar nu e cazul la salcie.
Niciun tratament. Am decojit-o, am lasat-o cam o luna la soare sa se usuce si am bagat-o in acvariu. Fara fierbere. Initial lemnul a fost foarte alb, acum a inceput sa se mai inchida la culoare, iar pe alocuri e ciudat de mov.
Multumesc. Sunt ramuri de salcie creata.
Este si o buturuga mica de vita in partea dreapta, cu anubias pe ea.
Acum fix un an:
image
Si astazi:
image
Astazi La multi ani mie! Am implinit un an de cand stau cu mainile in apa!
Neavand filtrare apa este cel mai probabil incarcata cu amoniac, de aia stau pestii la suprafata.
Trebuie sa iti iei urgent un filtru, de preferat extern. Pana se cicleaza bazinul e bine sa faci schimburi mici de 10-15% zilnic si hrana cat mai putina, o data la 2 zile.
Asa de curiozitate... cum ai reusit sa-i numeri?

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: