[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: anedelcu
Forum Index » Profile for anedelcu » Messages posted by anedelcu
de asta am ales 55cm lungimea acvariului, sa pot pune neoane de 438mm. ca si variante neoane am 2xt8 15w - 438mm sau t5 24w tot 438mm (2xt5 la 24w e cam mult cred ptr 44l brut). multumesc
mai studiez..poate incerc alte variante neconventionale

la acest volum de apa (44 brut) ce filtru ati recomandai? am citit ca ar fi bine sa aiba debit ceva mai mare..
gata, s-a votat. 54x27x30. e pe drum (il face cineva)

in jur de 44l

cata lumina imi trebuie..am citit ca da, in general vorbind, fara amanunte un 0.5 ptr plate easy..spre 1w ptr cele mai pretentioase. cati lumeni ptr mai multa precizie?

daniel12 wrote:
Faina eu o presar la suprafata si se servesc singuri.

Aici gasesti informatii interesante.

bun link!
nu am cumparat nici acvariul inca eu dar este fantastic ca ma pot documenta intai despre atatea lucruri.
scorpionul wrote:hai sa iti dau si eu un link, dar in romana, sper sa nu te deranjeze

http://www.reef.ro/iluminarea-bazinelor-de-apa-dulce

http://www.aquajournal.ro/nature-aquarium/notes/light-transmissivity-in-wate

am scris..este in engleze si cam maare. adica dupa ce ca e in englez e si asa mult de citit...adica nasol, da??
baaai, ce rautate esti. auzi sa nu ma deranjeze ca e in romana

cel de pe reef este aproape identic cu cel gasit, in engleza..probabil sunt deja toate prin forum.

revin cu dimensiuni
scorpionul wrote:
anedelcu wrote:

ps: auzi scorpionule, ca tot am vazut ca activezi astazi, sau oricine altcineva ma poate ajuta..a aparut un resun la vanzare, sp 900l. sa il salt?

da-mi link-ul sa vad despre ce este vorba

nu
acum am vazut, este un anunt vechi..cineva l-a adus in fata cu un comentariu si am picat si eu in capcana nefiind atenta la data de inceput si necitind pana la capat
scorpionul in gandu lui (si nu numai..): eh, femeile
scuze
scorpionul wrote:
anedelcu wrote:nu intreba de ce

bine, te las sa iti vina o idee sa discuti amical cu sotul , sa folosesti toate metodele de convingere dar sa nu il ca sa nu te refuze, si la sfarsit sa ca ai realizat ce-ti place.

Bafta!!!

aaa, nu. nu voi folosi metodele enumerate de tine, nici nici si nici . pe astea le pastrez pentru batranete, cand se vor "epuiza" alte metode
glumeam il implic in proiect, il pun la munca adica. ar tre sa mearga, nu?
sau il pun sa explice maimuticii de 2 ani dece nu putem avea si noi acvariu (iar glumeam)

legat de partea de iluminat, am citit despre neoanele ptr acvarii. lasand nr de W, dimensiuni, etc ce alte caracteristici speciale sunt imp si fac diferenta intre solutiile de iluminat ptr acvariu si cele nededicate acvariilor? am vazut becuri economice de 6500k.
defapt nu, mai citesc intai apoi va mai intreb despre asta. am gasit un articol f f bun. este in engleza si este cam mare..nu stiu daca sa il pun pe forum si unde.

ps: auzi scorpionule, ca tot am vazut ca activezi astazi, sau oricine altcineva ma poate ajuta..a aparut un resun la vanzare, sp 900l. sa il salt?

scorpionul wrote:pana la urma ce dimensiuni vrei tu?

postez diseara sau maine dimensiunile
nu intreba de ce
o fi el frumos si avantajos dar nu am unde sa il pus oricat as vrea, poate la vecini
o sa astept sa apara ceva la vanzari, daca nu ma apuc sa caut, daca nu dau comanda, stiam pe cineva care face acvarii, daca nu dau anunt
deci roca vulcanica tine loc de nisip/pietris. si merge ptr ce vreau eu (plante, creveti, pesti miici). bun
Multumesc scorpionul. Deci de creveti am aranjat doar ca..mai e mult pana departe.
si eu sunt adepta achizitionarii separat, fie noi fie sh. asa am control si va pot stresa cu intrebari. daca vin deagata cu ce va mai obosesc
deci filtru cu burete doar. ma gandeam ca 2 medii de filtrare sunt mai bune decat unul. am lamurit si asta. o sa intreb mai incolo despre debit.
substrat - da, probabil voi pune peste AquaBasis nisip negru granulatie 2-4, 2-3. corect?
@ cosmin - nu am apucat sa iti multumesc pentru sfatul dat in alegerea pietrelor. f util! Citisem undeva dar la cate am citit pe o ureche mi-a intrat pe una a iesit.

Acum intrebari..ca tot m-ati invitat sa intreb. Sa nu dati tare daca intreb prostii
1. sa cumpar:
a -un acvariu nou, set complet (cu filtru, incalzitor etc),
b - acvariu nou simplu si separat celelalte compomente necesare noi si sa mesteresc capac.
c - acvariu sh (rubrica vanzari) complet
d - acvariu sh sau facut de cineva, echipamente sh separat cumparate
mentionez ca pretul nu este un aspect de neglijat din pacate

2. Filtru intern cu mediu filtrant burete si carbune activ sau doar burete? Si ca model (producator) ce recomandati? In cazul nuor produse se specifica faptul ca asigura si aerarea, oxigenarea apei. Poate intreb prostii dar doar unele fac asta, au pompa de are? Daca da este indicat sa aiba asa ceva? Am vazut ca recomandati plasarea la aproape de supraf apei ptr oxigenare, de aia intreb (ptr valuri).
3. Plantele vor fi clar plante easy cumparate de la voi. Ma gandesc sa folosesc substrat JBL AquaBasis plus, este ok?

Cam atat cred ptr moment. Capac cu iluminare vom mesteri eu si sotul meu, suntem ingineri electronisti, macar atat sa facem si noi singuri ca in rest apelez la bunavointa voastra destul. Sper sa iasa ceva frumos si eficient. Ramane de vazut.
deci
am trecut astazi prin maxipet-ul din militari (langa auchan).
asa..sa imi fac o idee, sa vad cum arata una alta, preturi
si ce sa vezi...pestici ca pestici dar plantele mi-au parut oribileeee. cel putin fata de ce vad eu in poze prin acvariile unora dintre voi.
cioturi f uratele aveau astazi. toate scumpe, dezamagitor.
cred ca voi achitiona cat pot de mult de la rubrica de vanzari

ce as putea tine langa creveti intr-un acvariu micutz?
guppy merg, betta nu, neornii merg? microrasbora merge si ea, nu?
ce ar mai fi?
iar ca plante ma gandesc la unele micute, sa nu creasca de doua ori cat acvariul in inaltime.
da, am sa intreb, nici o grija
chiar nu am unde sa pun un acvariu mai mare
dar ne mutam curand la casa (in constructie) si macar sa deprind eu toate treburile astea cu acvaristica si vom avea acolo acvariu cat vom vrea de mare.

vreau creveti, musai creveti, sunt asa simpatici. si poate ceva pestisori miiiici sa le tina de urat. sunt in cautari, ce plante sa folosesc ptr ei, ce mediu sa le creez sa se simta ca..acasa.
Ce ma enervati
Pai atunci cred ca voi merge pe un acvariu mai mic, undeva la 20, 25l si ii gasesc un alt loc.
Revin cu intrebari cand ma apuc de treaba dar mai am multe de scotocit prin forum sa mai invat.
kmol wrote:Iti mai dau si eu tema de gandire... Acvariul va avea capac? Trebuie sa iei in calcul si capacul, cum il scoti, sa ai loc de manevra. Plus ca scotand capacul ramai fara lumina daca acolo e un loc mai intunecos si ai sa ii vanezi pe locatari la lanterna ....

Hmm, la asta nu m-am gandit. Ptr lumina sa zicem..o veoiza langa acvariu, in lateral, am deja una acolo. Cat despre capac da, vreau cu capac. Loc de manevra ar fi, raftul este lung. O sa mai fac masuratori inainte de a alege dimensiunile acvariului. Am scris in titlu 60 l insa dimensiunile vor fi functie de acest aspect, loc de manevra capac, rutina intretinere acvariu.

Nu am lamurit bine acest aspect si mai vin cu o intrebare la care nu am gasit raspuns cu search-ul (am promis sa nu pun intrebari al caror raspuns se gaseste deja in forum) - Pietrele de pe malurile raului Arges, vecinul nostru, al bucurestenilor sunt bune pentru pus in acvariu?
asa este. totusi ma gandesc ca tv-ul este cu ecran plat si lipit de perete etajerei. apoi voi intari polita, raftul pe care sta acvariul cu niste eclise in L. As face si rocada..tv sus acvariu pe polita mai de jos insa ar trebui sa stau cu gatul in sus sa ma uit la televizor iar viitorii locatari ai acvariului ar putea fi deranjati de copii (2 la numar si mici). Oricum si daca il pun pe polita de jos intrebarea ramane.

polita o pot urca sau cobora, nu e greu insa in cu o limita, data de dimensiunea televizorului.
Asa cum am scris si in prezentare, visez cu ochii deschisi la un acvariu micutz (fiind incepator) si dragutz si cu ajutorul vostru cu cat mai putine probleme cauzate de lipsa de experienta.
Nu am achizitionat nimic momentan, am o idee despre ce as dori sa fac insa pana nu ma documentez bine nu ma apuc de treaba.
Informatii sunt multe si bune pe forum, nu am sa va plictisesc intreband aceleasi lucruri.

Acvariul va fi pus intr-un corp de mobilier cu polite (stil etajera cu usi in partea de jos).
Din experienta vostra cam de cat loc este nevoie MINIM in partea de sus a acvariului pentru a face schimburile de apa, curatarea peretilor de alge, tunderea plantelor, prinderea pestilor precum si restul de operatiuni necesare bunului mers al acvariului? Pun si un desen pentru a se intelege mai usor ce indrug aici.

Cam atat momentan.
super, carte am...vreau betani
va multumesc ptr intampinare!

da, sunt convinsa ca putem avea si copii si acvarii cu pesti cu putina grija, atentie si rabdare pentru a explica totul va fi bine. Trebuie totusi sa fac o alegere inspirata in privinta locului acvariului.

Koala - citesc de ceva vreme vrute si nevrute si din ce citesc imi pare mai frumos dar si mai complex domeniul si mai dificit. de intrebat...nu imi spuneti a doua oara..ca incep sa torn intrebi (probabil prostesti multe) pe banda rulanta
cum spuneam..am avut cu ani in urma un acvariu. pana sa gasesc forumul as fi spus cu pesti fericiti pentru au trait mult. dupa ce v-am gasit realizez cat au fost de chinuiti. asa ca mi-am pierdut putin din curajul de a incepe. daca totusi indraznesc o voi face cu un acvariu micut (lipsa de spatiu) cu pesti si plante f f usor de intretinut. asta pana mai invat. in viitor (poate chiar peste 2 ani) un proiect mare si indraznetz..dar e alta poveste.

Scorpionul - sa iti traiasca fetita. si fetitza mea tot 2 ani si 3 luni face peste cateva zile. si baietel de 4 luni.

voi discuta si cu Sefu pentru sponsorizare insa nu vor fi probleme...cand copilul va cere tati, vreu pestisori sigur vom avea.
ma numesc ana, 33 ani, sunt din Bucuresti, casatorita, 2 copii mici.
desi am detinut un acvariu cu f multi ani in urma momentan nu sunt nici macar incepator; urmeaza sa ma documentez bine ceva vreme, sa achizitionez una alta apoi sa va solicit ajutorul pentru un inceput cat mai bun.

o prima intrebare: ma gandesc unde voi amplasa viitorul acvariu -exista compatibilitate intre un copil de 2 ani si un acvariu la care poate ajunge?
ce dimensiuni au? le vinzi separat daca l-as dori doar pe cel mic? cu ce sunt ehipate?

Forum Index » Profile for anedelcu » Messages posted by anedelcu
Go to: