| Message |
|
|
|
Salut, am si eu nevoie de un sfat din partea cuiva cu multa experienta. Vreau sa mi fac un nou acvariu, cu dimensiunile 90 x 50 x 45 cm. Vreau sa fie din sticla ultraclara, si as prefera sa fie fara intarituri, o sa fie open top. Din ce dimensiune ar trebui sa iau sticla? O sa fac si fund dublu. Care ar fi cea mai buna varianta? Nu as vrea sa am curbura pe fete.
|
 |
|
|
|
Nu te expui neaparat la un risc, insa cel mai bine este sa te duci cu ea la centrele de incarcare, de obicei ei fac si revizii. Revizia consta in umplerea ei la o anumita presiune si verificat si schimbat uneori valva aceea de siguranta, sau poate chiar si robinetul. Oricum multe centre nu incarca butelii cu revizia expirata, deci oricum va trebui sa o faci, plus ca stai mai linistit dupa.
E ca la masina, chiar daca itp e expirat asta nu inseama ca masina nu mai e sigura din puct de vedere tehnic.
|
 |
|
|
Felicitari pt achizitii!
Foarte frumosi pestii, clarki sunt cooolti, eu unu ma bucur ca nu ai luat ocellarisi.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
S au dat!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
pretul devine 100 lei
|
 |
|
|
Pestii sunt cei din video
http://www.youtube.com/watch?v=FJZE_e2qMHE&context=C49be22cADvjVQa1PpcFN8rwcYXqrh1hyfhmOAJ2CHFbM4AAOK794=
Pereche foarte buna, nu isi mananca puii, au grija de ei, numai ca eu ii tin impreuna cu un card de rhodostomusi si nu apuca sa ajunga la maturitate, plus ca nu am urmarit sa i inmultesc, sunt orientat spre aquascaping.
Imagini cu ei
Pret 120 ron!
|
 |
|
|
cateva poze

|
 |
|
|
viulian wrote:Stiu si eu ce sa zic  sunt convins ca produse de calitate si echipamente pe masura fac ceva profesionist. Daca as sta si eu langa acvarii 8 ore zilnic in timpul programului, si as avea la dispozitie toata suita posibila de chimicale / electronice / samd ... sunt convins ca as avea acvarii super curate.
Dar trebuie sa ma descurc cu ce am hotarat sa cumpar, in timpul pe care il am  deci nu voi fi niciodata un Japonez. Ei sunt cunoscuti si pentru Otaku din cate citisem, barbati de 40 de ani care stau inchisi in casa toata ziua si colectioneaza papusi. Ma rog.
Revenind la oile noastre (adica ale tale  ) doar ce ti-ai ridicat singur stacheta  asteptam doar perfectiune acum.
Sper doar sa ai 8 ore pe zi sa bibilesti sa faci cate masuratori vrei, statistici, sa pui ce instalatii de automatizare vrei, sa iti configurezi controllere si 5 acvarii identice in care schimbi doar un parametru ca sa vezi cum se comporta si care sunt diferentele. Si probabil in cativa ani ..... poti deschide si tu o galerie si sa participi la concursuri si sa-ti faci un nume.
Am vorbit si eu cu vanzatori intreband de ce nu aud produse scumpe, si de ce de exemplu vand Tetra si nu Eheim. Si spunea ca nu poate vinde Eheim / Dennerle, ca omu vine si vede ca e 150 Ron setul de fertilizare Dennerle, si cu banii astia isi ia de 5 ori cantitatea de EasyP*/EasyC* si aia ia. Sau ca e 500 un Eheim, si 250 un Tetra. Oamenii nu au bani ... si ca sa ai un acvariu bun, pe langa echipamente iti trebuie si foarte multa experienta - masinile ignorate nu fac nimic. Dar cand ai 100 de acvarii de intretinut avand la dispozitie resurse si vrand sa inveti, sunt convins ca inveti mult si repede ...
E bine ca incercam totusi, in masura posibilitatilor fiecaruia si ca reusim sa punem la un loc ceva experienta si sa o structuram si pentru cei care incep acum. Si in timp, poate progresam colectiv.
Asa ca pisica e la tine acum  cand ai timp 
Stiu foarte bine situatia acvaristicii in Ro. Sunt oameni care au adus produse ADA aici si ce i drept s a vandut cat de cat solul insa a fost asa....o adiere de primavara care s a dus.....banii sunt o mare problema, stiu foarte bine de ce se cumpara un produs in detrimentul altuia. Nu ma intelege gresit, eu nu am luat ADA pt ca am bani de aruncat sau e o fitza...in Japonia costa chiar mai putin ca in DE sau alta tara, iar comparand cu puterea lor de cumparare e mai nimic. Eu am mai incercat cu ADA insa am gresit undeva, si vreau ca de data asta sa ma conving, am gresit eu.....sau asta e ce poate ADA. Tind sa cred ca am gresit eu.
Cat despre timp, nu trebuie sa ai 8 ore pe zi, poti si mai putin
|
 |
|
|
|
La ce te referi tu sunt filmulete cu evolutia acvariilor din galeria ADA din Niigata. Eu ma refeream la niste distribuitori ADA in Tokyo, care pe langa produsele astea aveau si Tetra, Eheim, etc. plus acvarii marine.
|
 |
|
|
|
Imi pare rau ca nu am ceva poze de la cei doi dealeri ADA din Tokyo pe care i am vizitat. Este vorba de AquaForest si Penguin Village. Nu am putut face poze, din cauza layout urilor ce le au pregatite pentru IAPLC. Diferenta mare mare intre Europa si Japonia, la toate capitolele, iar fenomenul asta intitulat acvaristica nu face exceptie. Alta mentalitate, alti bani, alta distractie. Acvarii curate, showroom de exceptie, acvariile marine aratau demential, la fel ca si cele plantate. Ca sa va faceti o idee, in rastelul de plante, oamenii aveau ca sol ADA Amazonia, bagau Co2 si lumina la greu! un mare accent se pune acum pe wabikusa, si pe folositul acestor plante emerse in setupuri. Vad ca pe asta se orienteaza acum ADA, asta promoveaza la greu. Dupa o astfel de excursie regret din ce in ce mai mult distanta asta mare intre Romania si Japonia.....distanta ce se traduce nu in cateva ore ca si diferenta de fus orar ci in cativa zeci de ani, poate chiar spre suta, intre noi si ei.
|
 |
|
|
Am sa le folosesc la restartul acestui acvariu, insa nu stiu cand ca momentan nu prea am timp 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Imi place foarte mult hardscape ul. E important sa ai flow bun printre pietre, si sunt sigur ca iti iese in varianta asta. Aduce cu un acvariu celebru din thailanda. Personal mi ar placea sa vad undeva o punte intre coloane, insa e o parere subiectiva, poti sau nu tine cont de ea. In rest sunt sigur ca o sa iasa ceva foarte frumos! Mult succes iti doresc si multa rabdare. Eu unu desi am contact cu acvariile marine, inca nu am avut curajul sa incep unu personal  Inca sunt bolnav cu Nature Aquarium  Poate odata cu acvariul tau o sa ma contaminez in forma aia grava ce are ca reactii una bucata acvariu marin
|
 |
|
|
|
Deci adaugi si produsele Easy Life si produse DIY ? sau alternezi?
|
 |
|
|
Foarte frumoase si sanatoase plantele! Sifon in acvariu  Ceva valori FE, NO3 si PO4? Cat macro si cat micro adaugi zilnic? Ceva schema de fertilizare poti sa dezvalui? Mersi mult!
|
 |
|
|
|
Pretul devine 20 de ron!
|
 |
|
|
|
Pretul scade la 25 Ron pt toate plantele din imagine!!!
|
 |
|
|