[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Jimmi
Forum Index » Profile for Jimmi » Messages posted by Jimmi
Iliescu Mihai Ulmis wrote:Uneori pestii isi mai pierd din ochi cand conditiile nu sunt propice iar apa nu e de calitate in sensul ca devin stresati/frustrati, organismul nu mai produce mucus ca sa ii protejeze si devin susceptibili la diferite infectii cu bacterii/virusi/ciuperci care le pot ataca ochii, gura, aripioarele, solzii etc.
Legat de individul in cauza sunt doua variante: ori asa l-ai achizitionat , fara un ochi, ori si-a pierdut ochiul la tine in bazin. Oriunde s-a intamplat acest fenomen , daca ii oferi apa buna si conditii propice, pestele va trai fara probleme (eu am un tetra ember fara un ochi, o femela mare si grasa , pe care am cumparat-o asa din Coralis in luna august anul trecut si se pare ca ar fi sefa cardului).

Si eu am un caras pe care l-am luat acum 6 luni cu un ochi negru.Banuiesc ca e orb la ochiul acela???Pana acum 2 luni inca speram ca o sa se vindece dar tot negru a ramas
Ti-a ramas de la silicon.Aceasi problema o am si eu deoarece am avut fundal 3d din pietre lipit direct pe sticla.Umplel cu apa calda si lasal asa.Dupa incepi sa dai cu cutterul.
Incearca sa freci cu diluant pe silicon.
kirucd wrote:
Antecume wrote:Mi-am comandat si eu un 'oltcit'.
Care-i problema la Tetra? Ce se strica? Garniturile, carcasa filtru, tevi, toate?

Din cate stiam garniturile erau problema. Poate au rezolvat-o intre timp...

Daca sunt unse nu apare problema la ele Normal ca se intaresc cand stau toata ziua in apa.
Power off Tetra
koala wrote:Sa va zic bancu' ala cu "Stinge lampa si ia-o-n ..." ???

PS: Nu va mai certati pe filtre... Eheim e mai bun ca Tetra, da' parca n-as vrea sa ma apuc sa argumentez ca la tribunal. Plm, cine vrea, asculta... cine nu, e liber sa-si ia Tetra.

De ce sunteti rai cu Tetra

Eu raman la filtrele Tetra.Huooooooooo
kirucd wrote:Hai sa ma bag si eu in ciorba
Am doua filtre Eheim professional 3e 2078 care functioneaza de 6 ani.
Nu am schimbat nimic la ele. Nu curg, nu se colmateaza, ultima data cand
le-am desfacut a fost cu vreo 2-3 ani in urma.
Nu prea am auzit de filtre Eheim care sa curga, poate colegul Jimmi ne spune si noua
cine sint acei colegi asa de multi care au filtre Eheim in ligheane pentru ca le curg filtrele.
Am auzit de ligheane, dar nu in tandem cu filtre Eheim ci cu alte marci. Asa incat postarea
colegului Jimmi mi se pare cel putin dubioasa, ca sa nu zic tendentioasa. Pe oricare forum
de acvaristica vei intreba, opinia generala este majoritara, filtrele Eheim sint cele mai bune.

In privinta marimii, ca ti se pare ca 350 e prea mare, am o veste: nu exista prea mare sau prea mult
in ceea ce priveste filtrarea biologica. Din experienta mea, sfatul meu este ca volumul mediilor de
filtrare biologica sa reprezinte, cat mai aproape se poate, 10% din volumul acvariului. Asta ar fi ideal.
Iar debitul se poate regla. Debitul standard specificat de toti producatorii este debitul pompei filtrului
fara medii de filtrare si fara tevi colmatate. In practica vei constata ca debitul filtrului cu medii de
filtrare scade uneori spre jumatate. Ceea ce nu este o problema foarte mare.

Din pacate producatorii de filtre externe, toti fara exceptie, trebuie sa faca un compromis: filtrele vandute
de ei fac filtrare mecanica, filtrare biologica si filtrare chimica daca e nevoie, doar ca exista compromis
pentru ca filtrarea mecanica are nevoie de un debit cat mai mare iar filtrarea biologica are nevoie de
un debit mic. Asa incat sfatul meu este sa te orientezi catre un filtru extern Eheim pe care sa il umpli
cu medii biologice si sa gasesti o solutie si pentru filtrarea mecanica, poti folosi un prefiltru exclusiv pentru
filtrare mecanica, sau un burete pe intake-ul filtrului, burete pe care sa il cureti regulat, sa zicem de doua ori
pe saptamana.

P.S. citeste articolul despre filtrare biologica pe care il gasesti in semnatura mea...

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29402.page Stiu ca topicul e din 2014 dar nu stau sa mai rascolesc toate pozele de pe grup.Eu folosesc 2 filtre TetraTec bagate in dulap si inafara de cel cumparat de pe olx care sa stricat si a trebuie sa schimb motorul intreg celalalt nu a fot necesar sa il desfac niciodata.
Revin mai incolo cu o poza

Cum zicea si domnul dan daca nu ma insel degeaba trece apa repede prin filtru daca nu lasi bacterile sa manance...Sper sa nu gresesc
dan.pavelescu wrote:Mai trebuie vreo explicatie la afirmatia ca Oltcit e mai bun decat Mercedes?

Nu stiu man, eu am opel nu Mercedes
dan.pavelescu wrote:
Jimmi wrote:skija scuze ca te contrazic dar filtrele tetra sunt mult mai bune ca Eheim.

Ok, am zambit

de ce?
skija wrote:Cauta-ti un filtru cu furtune de 16/20 si un pic mai mare ptr acvariul tau , Eheim experience 350 este ceea ce iti trebuie tie ptr acest acvariu .

Nu mai ai nevoie de pompa de aer

skija scuze ca te contrazic dar filtrele tetra sunt mult mai bune ca Eheim.Uite-te pe net cata lume are probleme cu scurgerile la Eheim si cati au la Tetra.
In alta ordine iti sustin partial afirmatia.Eu am cumparat Tetra Tec 700 la pret de nimic de pe olx si la 1 luna si ceva dupa ce l-am cumparat sa defectat tot motorul....Abia am reusit sa gasesc motorul...Nu a costat filtrul cat a costat motorul nou nout....
skija de ce nu ma mira ca majoritatea de pe un grup de acvaristica de pe facebook isi tin filtrele eheim in ligiane ca le curge
Plasticul ala e neutru doar pentru noi...Pentru pesti miroase a diluant....http://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/ce-reprezinta-codurile-de-pe-recipientele-de-plastic-si-care-sunt-cele-mai-sigure-66154

Care mai e farmecul unui acvariu colorat de pesti cand ai substrat colorat???Si eu am inceput cu bilute colorate ca si substrat )))Dar am devenit serios si am schimbat substratul
Caracteristici cheie
Incalzitor
Filtru intern

Filtru intern la un asemenea acvariu este inutil.Neaparat filtru extern
Nu iti trebuie mizerie.Doar toarna oleaca mancare(foarte putina)de la pesti in acvariu.
scorpionul wrote:nu stiu testul Aquili ce contine. Presupun ca este o rezerva la testul cu picatura. Tie iti trebuie asa ceva http://www.nevertebrate.ro/Test-set-permanent-CO2-JBL (asta in lipsa de controller si sonda)

Trebuia sa imi vezi pestii cand am testat daca plantele sunt capabile sa sustina oxigenul in acvariu
Un Pm de la mine
Sper sa gasesc...In orasul meu este un magazin cu 50 de acvarii, si nu glumesc....Toate acavarile au aceleasi plante naspa...
Anubias am gasit:http://www.nevertebrate.ro/Anubias-nana-Gold si http://www.nevertebrate.ro/Anubias-Barteri-var.-Nana infara de var nana nu cred ca are rost sa cumpar gold pana nu fac upgrade la neoane
Iar la moss am mers pe:http://www.nevertebrate.ro/Taxiphyllum-Flame-Moss-pad-7x4cm
Incerc sa gasesc persoane care vand pe forum bucati mai mici
https://www.facebook.com/Aninoasa-Tim-291248827621929/
Detine careva de vanzare ceva gazon si plante care se pot lega de creanga???Mersi fain
Antecume wrote:Nu gasiti pe careva in Timisoara cu un butic si sa va grupati mai multi odata si sa faceti refill?

Singura firma care alimenteaza butelii cu C02 in Timisoara incarca doar persoanelor juridice....A mai fost o firma dar a disparut...Mai e 1 la Mosnita noua dar incarca doar stingatoare cu C02...Noi suntem mai condamnati....
Creanga nu pluteste Am decojit-o am puso in apa, nu se coloreaza apa pe moment.E pusa in casa
rxget21 wrote:exista alt sistem complet la care nu mai trebuie sa fac nimic? de preferat sa nu treaca de 1500

Nu.Dar mai sunt 2 variante daca te tine bugetul.Rezerva de C02....si carbon lichid.Lumea zice ca face magie in acvariu

Forum Index » Profile for Jimmi » Messages posted by Jimmi
Go to: