[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Jimmi
Forum Index » Profile for Jimmi » Messages posted by Jimmi
Nu urca apa pe furtun....Stie cineva cum pot face curatenie in acvariu???Claro 200 oricum il fac trage tot in el...Pe langa ca zboara cuibul in toate directile.
Valorile masurate
NO2=0,1
NO3=0.5.A turnat solutia dar nu se schimba nimica.E prima culoare din tabel unde scrie 0,5
Fac un schimb de apa???
Ca o paranteza plasa de bule e lipita de sticla si apa incepe sa scada.Nu o sa moara alevinii dupa???Incep sa urc iar apa in sus?
Pot aduce N02 la 0 daca e nevoie cu https://www.nevertebrate.ro/Conditioner-apa-Sera-Toxivec-50-ml
13 CM.Sa bag furtunul si sa trag dejectile de pe fundul acvariului??
Daca azi au depus maine poimaine ar trebui sa apara puii??
Dupa cateva incercari esuate in trecut am reusit sa fac o pereche de Betta sa depuna.Cand am bagat femela in acvariu cu masculul am zis ca trebuie sa o scot pentru ca o lovea tare.Am lasat-o pana azi in acvariu.Azi erau amandoi sub cuib si incercau sa faca ritualul ala al lor.El apasa cu botul pe burta ei dar nu elimina nimica...Ce e drept daca pleca femela de sub cuib ii mai aplica cate o lovitura....
Acum 1 ora si ceva am vazut plin de icre in cuibul de spuma
Am scos femela cand aceasta a fost gonita de mascul.Ceva sfaturi acuma???
Pm de la mine
Salut!

Se doneaza 2 kribensis.Nu stiu la niciunul dintre ei sexele.

Pentru detalii PM.Nu trimit in tara pentru ca nu stiu cum se impacheteaza si sunt sigur ca nimeni nu vrea sa primeasca 2 pesti morti...
Multumesc
Nu luati pestii daca aveti in acvariu specii pasnice sau care au voal, inotatoarele mari deoarece ii vor ciupi incontinu...La mine in acvariu prezinta o agresivitate mare pentru alti pesti...
Normal ca nu merge sa dau edit la post....
Kribensis ataca Betta-ul(masculul).La ciupit bine de tot de voal...Stie cineva o solutie...Pana acum nu au fost agresivi..
Koh-i-Noor inafara de NH4 care nu am testul in rest le am:
0.05 no2 si 10 no3.Acuma vad ca a sarit grav pretul la NH4.Oricum nu e problema.
scorpionul avea dreptate...Cochilia era inchisa si parea ca melcul era in ea dar defapt era goala...Am mai ramas cu 2 melci...O sa urc un video cum cativa pesti mancau dintr-un melc mort....
Liv wrote:
Jimmi wrote:
3 Zebre (Nu am gasit date despre ei)Sper ca zebre sunt si nu le gresesc specia(https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-Am terminat tabelul.Problema e ca nu gasesc Danio Rerio roz sa semene cu ai mei....

Sint tot Danio Rerio. Fie o modificare genetica, fie tratati cu hormoni de mici (parerile sint foarte impartite).

Liv ce combinatie ai prefera in acvariu???

Intre timp ceva musca pestii de aripioare...Nu e Betta deoarece e si el ciupit de voal...Ceva sugestii ???Ma gandesc ca Kribensis sa fie cei agresivi....
Pe plantele din acvariu imi apare ceva puf sau par...Stie cineva ce fel de alge sunt???
3 Betta(1 mascul, 2 femele)24-30 °C/ 5-9 pH/ 5-14 kH
2 Acanthophthalmus kuhli 27 °C/ 7 pH/ 10-12 kH
2 Sae 24–26 °C/ 6.5–8.0 pH/ 5–20 dH
15 Neoni 21 – 28 °C/4.0 – 7.5 pH/18 – 215 ppm
3 Xifo 22-26°C/7.0 - 8.3 pH/12-30° dGH
2 Black molly 21 - 28°C/ 7 – 8.5 (de preferat 7.6) pH/ 12 pana la 30°GH (de preferat 20)
1 Botia 24-30 °C/ 6-7.5 pH/ 12 kH
1 Gara Rufa 15-28 °C/ 6.5-7.5 pH/ 6-16
2 Neoni negri 20 – 28 °C/5.0 – 7.5 pH/18 – 215 ppm
1 Melanotaenia 23.9-26.1 °C/ 6.5-7.5 pH/ 6-13
3 Barbus Schuberti 18-24°C/ 6.5-7.5 pH/ apa neutra, spre putin acida, usoara spre usor dura
4 Rasbora 22-26°C/ 5 - 7.5 (de preferat 6)/ 10°GH (de preferat 4)
2 Kribensis/ 24-28°C/ 4.8 - 7.5 (de preferat 6.7)/ 0-12 dh(4)
3 Zebre (Nu am gasit date despre ei)Sper ca zebre sunt si nu le gresesc specia(https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17...d15065ec240719772b&oe=595E2B98)
3 platy 24-28°C/ pH si duritate neutra.

Am terminat tabelul.Problema e ca nu gasesc Danio Rerio roz sa semene cu ai mei....Stie cineva ce specie este aceasta:https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17...d15065ec240719772b&oe=595E2B98

Antecume site-ul e util dar lipsesc specii de pesti.Ca exemplu Garra Rufa nu exista.

Nu am gasit chiar la toti dar:
3 Betta(1 mascul, 2 femele)24-30 °C/ 5-9 pH/ 5-14 kH
2 Acanthophthalmus kuhli 27 °C/ 7 pH/ 10-12 kH
2 Sae(Nu am gasit date despre ei)
15 Neoni(Nu am gasit date despre ei)
3 Xifo 24 °C(asta e tot ce am gasit)
2 Black molly 24 °C(asta e tot ce am gasit)
1 Botia 24-30 °C/ 6-7.5 pH/ 12 kH
1 Gara Rufa 15-28 °C/ 6.5-7.5 pH/ 6-16
2 Neoni negri(Nu am gasit date despre ei)
1 Melanotaenia 23.9-26.1 °C/ 6.5-7.5 pH/ 6-13
3 Barbus Schuberti 18-24°C/ 6.5-7.5 pH/ apa neutra, spre putin acida, usoara spre usor dura
4 Rasbora 22-26°C/ 5 - 7.5 (de preferat 6)/ 10°GH (de preferat 4)
2 Kribensis/ 24-28°C/ 4.8 - 7.5 (de preferat 6.7)/ 0-12 dh(4)
3 Zebre (Nu am gasit date despre ei)Sper ca zebre sunt si nu le gresesc specia(https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17353086_1819216351664659_3900876456462441079_n.jpg?oh=1c2eb78ed5062ad15065ec240719772b&oe=595E2B98)
3 platy (Nu am gasit date despre ei)

O sa incerc pe parcurs sa dau din specii care nu sunt bune daca am drum spre Bucuresti.La mine in oras nu gasesc cui sa ii dau pentru ca sunt singurul din cate vad pe forumul asta la acvariu de ala dulce.
Nu, am 2 acvarii.
80x40x40 cu filtru extern TetraTex Ex 700
si asta care l-am primit
80x35x43 care a venit cu 2 filtre interne.
Adica???Am 2 acvarii.Acvariul acela a fost ciclat prin noiembrie daca nu ma insel.Cel care are filtrul Tetra 700
Sta langa pompa de aer nu la iesirea de la filtru.
Liv wrote:Masculul de beta trebuie separat - singur. Chiar in ceva mic de 12-20 litri cu un bolborositor (un burete cu o piatra de aer) - exclus bol. Se pun impreuna doar pt. reproducere. 2 masculi impreuna se vor bate pina cind unul va fi ucis. De cele mai multe ori femelele se inteleg intre ele. Sa le lasi acces la suprafata - sint printre putinii pesti care respira.

Le ce cantitate de pesti ai acolo doar un filtru extern va face fata. Aquael-ul care se vede in a 2-a poza are un burete amarit de 4x4x10 cm. In afara de faptul ca plimba apa e cam in plus. Alt filtru nu vad.

Acvariul o sa reziste. Pestii da si nu in acelasi timp. Da - fiindca nu o sa moara pe loc, dar e posibil sa ai pierderi in 2-3 saptamini. Nu - fiindca se vor intoxica cu nitriti si le va scurta mult timpul de viata.

Ca sa le dai sanse mai mari (daca nu ai unde sa ii pui - asa inteleg) schimba 5-10 litri de apa pe zi - obligatoriu declorinata (lasata intr-un bidon/vas cu gura larga 24 de ore).

Stiu cum e sa nu gasesti mai nimic prin oras - am patit-o la fel cindva.

Am acvariu de 30L pentru Betta insa nu a parut prea fericit...Mereu statea langa pompa de oxigen unde il loveau bulele....Stiu ca le scurteaza durata de viata.Nu stiu sincer ce filtru e acela dar stiu ca sunt 1.1 e Claro 300 si celalalt habar nu am ce e.Astea le-am primit cu acvariul.
Eu vreau sa impart pestii.O parte sa mearga in bazinul care e la ciclat si are filtrele mici si o parte sa ramana in acvariul principal cu filtru extern Tetra 700
image
Liv m-am apucat de cautari.Sunt 2 femele si 1 mascul.Liv trebuie sa stea mereu singur???Pare lipsit de acvititate in nano....Pe cand in acvariul mare inoata si se vede o activitate...Eu de cand il am il cresc in acvariu comunitar.
Botia si SAE i-am luat pentru melci si alge...nu mai scapam de melci si alge.Desi am neoane foarte mici....

Aia cu lemnul stiu, asa gandeam si eu....Dar mna....E greu sa explici cuiva ca nu are cum sa ramana spatiu liber sub acvariu....Cu putin noroc poate transform camera mea in piscina
Usor de zis sa scap de specii cand nu gasesc pe nimeni sa ii ia...

Zebrele le-am primit odata cu avariu...Nu gasesc de cumparat la mine in oras...

Crezi ca va rezista acvariul 3 4 saptamani cu filtrele cele 2??Chiar daca sunt interne???
Salutare fratilor, am primit de la cineva un acvariu gratis dotat cu filtre interne....Pe moment pana reusesc sa achizitionez 1 voi merge cu cele ale lui...Din pacate....Acvariul are 80x35x43 si vreau sa il fac plantat.Acvariul a venit cu pestii cu tot si pe moment i-am bagat la mine in acvariu dar desi valorile la nitrati nitriti cred ca sunt ok:0.05 no2 si 10 no3 pestii par ingesuiti....Acvariul a venit cu pestii peste masura si ma chinui sa ii ordonez...Ma puteti ajuta sa aleg ce pesti sa pun in acvariu si ce sa vad cum reusesc sa ii donez:
3 Betta
2 Acanthophthalmus kuhli
2 Sae
15 neoni
3 xifo
2 black molly
1 botia
1 gara ruffa
2 neoni negri
1 Melanotaenia
3 barbus schuberti
4 rasbora
2 kribensis
3 zebre
4 molly

Vreau sa ii impart in 2 acvarii.

Betta poate sta si singur in acvariu intr-un acvariu nano insa nu este agresiv si prefer sa il tin cu alti pesti nu singur...

Acvariul:image
image
Alexandru2017 wrote:Da mersi de rahat l-am mâncat deja la cât am a?teptat pâinea o fost chitanta care sa zicem ai aruncato eu sunt prosti care o mers la posta de 3 ori ?i am stat la coad? ca prostul .Daca ai adev?rat ?i aveai chitanta in locul tau le ceream bani pe valoarea coletului il d?deai furat .Da na mersi mult mam înv??at minte sa mai cer CV in acest forum.Vorba ?ia totul e pe banii ?i romanu ai român.Multa s?n?tate c? eu nu am avut parte în loc s? stau în pat am umblat operat.Da promit c? voi fi domnitorul României ?i o sa trag in tapa si in groapa orice escroc,hot, mincinos,asta e o sa am coarne pân? în cer ?i din?i de otel.

Ai omorat gramatica...
Liv wrote:@alexandru2017
euro2me a donat si altele - nu numai plante.

Din moment ce HC a murit deja la tine si nu ai facut nimic ca sa corectezi situatia poate vei reusi sa iei in considerare sfaturile celor care pierd timpul si incearca sa te ajute. Nimeni nu ii plateste si dau sfaturi doar ca sa te ajute.

Idem.E vina ta ca nu ai reusit sa aduci planta pe drumul cel bun...
scorpionul wrote:in mod cert faci confuzie. Ala e mort de mult. Un melc nu se volatilizeaza asa deodata. Parca te mai sfatuisem sa faci un topic al tau si acolo sa spui toate problemele. e greu sa caut topicul unde ai acvariul si sa vad ce pesti ai acolo, in ce conditii ii cresti. De regula cand mai moare un melc vezi o multime de creveti pe el, dar nici ei nu-l consuma peste noapte. Si mai bizara e ideea ca ceva l-a speriat atat de tare incat si-a parasit cochilia si a luat-o la fuga prin acvariu Iar daca devenea o victima a pestilor tot mai ramanea ceva din el prin cochilie. Tu cati melci mai ai prin acvariu?

scorpionul sa stii ca chestia cu consumatul nu suna rau....Acum 1 luna 2 molly si 1 mascul de betta au disparut misterios din acvariu....Adica pe bune...Misterios, fara cadavru, fara schelet....Singura explicatie posibila pe care mi-am atribuit-o e ca au sarit din acvariu si cainele i-a mancat de pe jos....Am avut 7 melci...Au ramas 6....Problema e ca la mine melcii nu mai sunt ca in trecut cand nu mai stateau locului...Acum ii vad foarte rar miscanduse....Testele pe apa nu prea indica nimica....
pH=7 KH=8...
Poate ma insel dar aseara am facut curat in acvariu si ca sa pot sa aspir substratul am mutat melcii si nu era niciunul iesit din cochilie...Mama zice la fel ca aseara cand sa uitat melcul era in cochlie...
Scorpionul asear? era viu.E?ti sigur de ce zici???
Stie cineva unde a disparut melcul???Am cautat in acvariu si pe langa acvariu si nu il gasescimage
Si de ce si-a parasit casuta??

Forum Index » Profile for Jimmi » Messages posted by Jimmi
Go to: