Va multumesc pentru aprecieri si sfaturi.
Acvariul ramane acolo.
Teveul ramane acolo pana la primavara. Acum nu-l pot muta din cauza unui calorifer. O rezolv in primavara, iar TV-ul va fi relocat pe alt perete. In locul TV va veni linia audio, al carei loc a fost luat de acvariu.
De aiptasia ma doare-n qur. Lasa sa traiasca si ea. Ce in ocean toate-s bune si frumoase? E ca-n viata, mai ai parte si de bulangii, trebuie sa inveti sa ii accepti, pana scapi de ei.
Poate vor face treaba berghiile alea luate acum 3-4 saptamani, daca mai traiesc.

Oricum va veni si un Pepermint de la Pety, scapam de ea in timp. Daca nu, nu. Nu-mi f...t mintea cu aiptasia. Mie chiar mi se pare o problema usor supradimensionata. Altele am citit ca ar fi adevarate proble, nu aiptasia care poate fi tinuta usor sub control.
Multumesc Kola. Astept maine pietroaiele sa le prezint ligheanul cu otet.

Azi am terminat tratamentele cu otet si clor pentru inca un pietroi de 15kg. Il mai clatesc o data si gata.
Maine si miercuri sunt plecat la Iasi, dar cand ma intorc, am sa lipesc si bean animalul. L-am comandat de 40x14x25cm. Am primit pieptenele de 32cm de la Pety si am sa vad cum il montez in fanta.
Pana vineri am sa am lipita tevaraia si trasa pana la pozitie.
Am primit si pompa Jebao. Astept serpentina din titan de la fishstreet. Am luat o unitate de AC exterioara de 9000BTU. asa incat voi face din prima si racirea. Cica asa se face, iarna car si vara sanie.
Marti aduce tamplarul si panourile. Sunt pe drumul cel bun.
Lampa va fi suspendata si evidend ca imi va scoate ochii cu lumina, mai ales cand voi sta pe canapea. Dupa montaj am sa vad daca pot face un cozoroc, ceva, din aluminiu sau plastic. Voi vedea cand va fi montata.
Am comandat un UPS pentru centrale termice, cu acumulator auto, care sa poata tine pompa de recirculare, 2 reactoare, sistemul ATO si o baterie de ventilatoare de 12V la sump macar 1 ora. Am sa fac calculele sa vad cat va tine.
Recapituland, pana acum am asa:
- Pompa pentru recirculare ( astept inca una la fel de rezerva)
- 2 skimmere externe, unul Dymax LS30 si un Buble Magnus NAC5
- lampa cu 6 neoane T5 54W
-reactor pentru 1l de carbune activ
-reactor cu PhosEx pentru 800l
-reactor cu biopellete
-reactor extern cu purigen
-reactor extern cu 5L de matrix
-reactor cu 1l SilicatEx
-10kg lava
-sistem ATO 12V
-Va fi racire in sump cu serpentina din titan ca a lui Alexmihai
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/37276.page#top
-am mai primit cado de ziua mea, un reactor nou de calciu, Dymax XC-600, cu care habar nu am ce sa fac. Ma documentez.
- Astept UPS-ul si acumulatorul
In afara de incalzire mai trebuie ceva?