[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: atar
Forum Index » Profile for atar » Messages posted by atar
Daca nu te grabesti si poti astepta 2-3 saptamani, va fi disponibil sump-ul meu in maxim o saptamana si la primul drum la Iasi ti-l pot aduce. Cado.
Il masor diseara si iti spun cat are.
Ok. Or sa fie si ceva corali, dar subtire. Va fi o baterie de 3-4 ventilatoare de 12V la sump pentru situatii de criza. Si acum eu sump-ul tot cu ventilatoare il racesc.
Ce pana mea fac cu reactorul de calciu? Imi trebuie? Cum se foloseste?
Va multumesc pentru aprecieri si sfaturi.
Acvariul ramane acolo.
Teveul ramane acolo pana la primavara. Acum nu-l pot muta din cauza unui calorifer. O rezolv in primavara, iar TV-ul va fi relocat pe alt perete. In locul TV va veni linia audio, al carei loc a fost luat de acvariu.
De aiptasia ma doare-n qur. Lasa sa traiasca si ea. Ce in ocean toate-s bune si frumoase? E ca-n viata, mai ai parte si de bulangii, trebuie sa inveti sa ii accepti, pana scapi de ei.
Poate vor face treaba berghiile alea luate acum 3-4 saptamani, daca mai traiesc. Oricum va veni si un Pepermint de la Pety, scapam de ea in timp. Daca nu, nu. Nu-mi f...t mintea cu aiptasia. Mie chiar mi se pare o problema usor supradimensionata. Altele am citit ca ar fi adevarate proble, nu aiptasia care poate fi tinuta usor sub control.
Multumesc Kola. Astept maine pietroaiele sa le prezint ligheanul cu otet. Azi am terminat tratamentele cu otet si clor pentru inca un pietroi de 15kg. Il mai clatesc o data si gata.
Maine si miercuri sunt plecat la Iasi, dar cand ma intorc, am sa lipesc si bean animalul. L-am comandat de 40x14x25cm. Am primit pieptenele de 32cm de la Pety si am sa vad cum il montez in fanta.
Pana vineri am sa am lipita tevaraia si trasa pana la pozitie.
Am primit si pompa Jebao. Astept serpentina din titan de la fishstreet. Am luat o unitate de AC exterioara de 9000BTU. asa incat voi face din prima si racirea. Cica asa se face, iarna car si vara sanie.
Marti aduce tamplarul si panourile. Sunt pe drumul cel bun.
Lampa va fi suspendata si evidend ca imi va scoate ochii cu lumina, mai ales cand voi sta pe canapea. Dupa montaj am sa vad daca pot face un cozoroc, ceva, din aluminiu sau plastic. Voi vedea cand va fi montata.
Am comandat un UPS pentru centrale termice, cu acumulator auto, care sa poata tine pompa de recirculare, 2 reactoare, sistemul ATO si o baterie de ventilatoare de 12V la sump macar 1 ora. Am sa fac calculele sa vad cat va tine.
Recapituland, pana acum am asa:
- Pompa pentru recirculare ( astept inca una la fel de rezerva)
- 2 skimmere externe, unul Dymax LS30 si un Buble Magnus NAC5
- lampa cu 6 neoane T5 54W
-reactor pentru 1l de carbune activ
-reactor cu PhosEx pentru 800l
-reactor cu biopellete
-reactor extern cu purigen
-reactor extern cu 5L de matrix
-reactor cu 1l SilicatEx
-10kg lava
-sistem ATO 12V
-Va fi racire in sump cu serpentina din titan ca a lui Alexmihai http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/37276.page#top
-am mai primit cado de ziua mea, un reactor nou de calciu, Dymax XC-600, cu care habar nu am ce sa fac. Ma documentez.
- Astept UPS-ul si acumulatorul
In afara de incalzire mai trebuie ceva?

Va multumesc mult pentru urari.
Saptamana asta trebuie sa mai lipesc bean animalul pe peretele lateral, sa fac instalatia de recirculare si sa ma apuc sa bag apa si sa fac probele.
De aiptasia ma chinui deja sa scap de aproape o luna in bazinul de 200l. Acum cum mi-o fi norocul.
Acvariul e spectaculos fata de cel vechi. Televizorul de 110cm pare mic.
In ansamblu da bine, dar la 3,5m inaaltimea camerei, mergea putin mai inalt, ca sa se incadreze mai bine pe perete, dar asta e deacum.
Eu arunc cate un capacel de seachem Stabilyty la 200L cam la 2-3 saptamani, dar in primele 2 luni bagam saptamanal, cate o fiola de biodigest si biobtim si deacum am sa bag si nistye bacterii de la Pety ( nitrobiotic). Am ales sa fie selectii tulpini diferite, chiar daca cele mai multe sunt comune.
Bomba bacteriologica il fac .
Ieri a venit standul. E facut din teava rectangulara de 30x40x3mm. Desi am stabilit ca va aavea 4 randuri de picioare, l-au facut doar cu trei. Au zis ca au folosit teava mai groasa in "carne" si e mai mult decat suficient.
Azi am adus acasa si acvariul. E mai mare decat mai asteptam, dar putin mai mic decat ideal.
Maine vin blaturile (superior si interior) si marti panourile laterale si frontale.
De luni ma apuc sa fac bean animal-ul.
Astept pompa de la Pety, inca 3 reactoare si fitingaraia de la BW.
Sper, in cel mai bun caz, vinerea viitoare sa fac transferul, daca nu peste 2 saptamani.
Am mai luat un bolovan de vreo 15kg uscat, Sta de 2 zile in otet. Maine il bag in clor. Le mai astept si pe cele de la Koala si sper sa fie suficienta piatra.
Acum am cam 50kg cu totul, vie si uscata.

orio wrote:
atar wrote:
Berghiile mele din acvariu, de 3 saptamani nu s-au atins de nici o aiptasia

Mai traiesc?

Mai baieti...daca aveti o piatra de curatat va ajuta baiatul ca am un chelmon tare pofticios

Chelmonul ala mananca si altceva? Trimite-l la mine

Berghiile s-au foit vreo 2 zile pe nisip, iar in a treia s-au bagat in pietre si nu le-am mai vazut. Hrana aau, dar nu se vede sa puna botul.
orio wrote:Berghia face minuni.

Crevetele nu prea te poti baza pe el

Berghiile mele din acvariu, de 3 saptamani nu s-au atins de nici o aiptasia

Sebastian Costin wrote:Are Pety, i-am vazut eu ... mi-au curatat o piatra de aiptasia

Stiu, dar de la Pety la Galati fac 2 zile coletele si as prefera sa gasesc ceva mai aproape.
Daca nu gasesc in 2 saptamani, voi vedea cu Pety cum fac.
Caut in continuare un peppermint si un cleener lysmata amboinensis.
petre florentin wrote:Sincer nu te inteleg,ti am trimis poze detalii tot ce ai cerut,in ultimul mesaj ai intrebat de pretul pompei si ti am spus pretul,raspunsul tau a fost "da",nu stiu cine este neserios,cred ca tr sa ai pretentii de la tine si apoi sa arunci cu noroi aiurea.

Florin, nu cred ca are rost sa continuam discutia. Am salvata intreaga discutie in mesagerie. Nu este nici un mesaj in care sa te fi intrebat pretul pompei Jebao. raspunsul "da" a fost la intrebarea ta daca despre Jebao DC 12000 -300Ron este vorba. Atat. In rest ti-am cerut doar contul si te rugasem sa o trimiti azi ca sa o primesc pana vineri. Nu avem alte discutii despre Jebao.
Restul, despre dimensiunile si volumele reactoarelor si pozele pentru piatra vie, au fost mesaje separate, la care nici azi nu am primit vreun raspuns.
O lasam asa si spor in continuare.
Florine, ori tu esti neserios ori eu am asteptari prea mari de la oameni.
Te-am rugat de alaltaieri pe PM sa-mi transmiti poze cu piatra vie si detalii despre reactoare. De ieri te-am anuntat ca vreau pompa Jebao prin PM si pe topic, ti-am trimis adresa pentru curier, numarul meu de telefon, te-am rugat sa-mi transmiti un cont sa fac plata si acum m-ai anuntat ca ai dat-o azi altcuiva pentru ca ai crezut ca nu o mai vreau.
Bafta la vanzare.
Come to the dark side
Lasa apa dulce
Multumesc,
Rolele alea culiseaza sus-jos, presupun ca panourile se sprijina de podea si nu mai conteaza.
ii dau drumul la treaba
Am rezolvat deja.
Se poate inchide
Multumesc de gazduire
Caut doua reactoare. Unul pentru silicatex si unul pentru purigen.
Trebuie sa deserveasca peste 600L de apa.
Pompa Jebao DC1200 o vreau eu cu siguranta.
Astept pe mail pozele cu piatra vie si detaliile cu cotele si volumele reactoarelor. Am nevoie de 2, dar nu stiu pe care sa le aleg fara detaliile solicitate.

mugurel wrote:
atar wrote:..., iar la insistentele sotie, o pereche de clowni.

Ia din prima maroon clownfish, e mare si impunator ...

La capitolul asta nu stiu ce sa zic. Cred ca raman la ocellaaris. Astia de la liveaquaria zic ca "The Maroon Clownfish are the most territorial of all clownfish species" Nu as vrea ca scaandalagiul bazinului sa fie tocmai Nemo
mugurel wrote:Mai ia in considerare si anthelia blue pentru "tapetarea" pietrei, aici te pot ajuta ...

Multam. Daca ajung vineri la Iasi, poate discutam in sensul asta.
Mi se pare interesanta ideea prinderii panourilor frontale si lateral dreapta.
Poti dezvolta putin ideea, te rog?
Sambata voi avea de rezolvat aceeasi problema la standul meu, iar ideea ta mi se pare cea mai ok pana acum.
Asta-i bun?

http://www.ebay.com/itm/auto-water-filler-Top-off-system-aquarium-ATO-sytem-water-level-controller-/162156985384?hash=item25c14f3c28:g:90MAAOSwdzVXoWFf
Multam Koala.
Suntem in linie dreapta.
Vineri vine acvariul.
Pana joi trebuie sa fie gata si standul.
Azi am comandat un blat de bucatarie si maine dau cotele pentru debitarea palului pentru fata si laterale.
Bazinul va avea 165x57x60cm
Intarituri lungitidinale si transversale.
Degajare laterala stanga de 32cmx7cm pentru pieptene si o gaura de 32mm pentru recirculare, in peretele din spate in partea opusa overflow-ului.
Am inceput sa fac necesarul pt bw-instal ca sa plasez maine comanda.
Bazinul va fi preponderent pentru pesti, dar o sa las ceva xenia sa creasca pe pietre, imi plac pietrele cu xenia mai mult decat goale, am cateva palytoa verzi si mov, ce au venit cu piatra vie si un coral cu niste penisuri mici, verzi, cu capul mov, ce balangane in bataia curentilor. Stiam cum il cheama dar am uitat.
Mai am o piatra cat un pumn, primita de la domnul Pavelescu care e acoperita pe jumatate cu GSP( multumim din nou si pe aceasta cale) si cam astia vor fi.
Pe langa corali mai am doua specii de anemone. Anemona rosie de balta cu polipi rozalii (actinia) si aiptasia.
Mai am cativa bureti rosii si mov si restul vor fi doar pesti si melci, creveti, crabi si arici.
Pana la 1 octombrie 2016 vreau sa bag macar o zebrasoma, un hepatus, doi creveti, iar la insistentele sotie, o pereche de clowni.

Forum Index » Profile for atar » Messages posted by atar
Go to: