[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Si mie. Nu ma mai izbeste contrastul dintre nisip si fundal, dar cel mai important, vad pestii.
Da, pe viitor asa o sa fac, multumesc.
Update: din ciclul nu faceti ca mine!
Frunzele pe care le-am "tratat" cu Easy carbo au scapat de alga, dar se pare ca acum scap eu de frunze! S-au cam ars...
Videoclipul e privat.
Carasul sufera de finrot. Daca nu-l tratezi, se duce...
Baktopur Direct de la Sera l-ar putea ajuta, tratat intr-un acvariu separat.
Hai, nu cobi!
Scalarii mei sunt educati la scoli inalte, nu se hranesc decat cu caviar ... de la cory!
Intre timp pe tarlaua mea:
1. Am schimbat luminile, am pus T5 2x39W Osram 865. Sper sa fie suficient pentru anubiasi si poate mai incerc o data cu plante de suprafata. Toate cele 4 specii pe care le-am testat mi s-au topit.
2. Am schimbat substratul pentru ca nu-mi vedeam multitudinea de pesti pe cel alb... acum ii vad. Sunt cam multi!
3. Am montat un prefiltru de care sunt foarte multumita, pentru ca imi pastreaza mediile curate.
4. Am ascultat sfatul lui Koala si am mai adaugat neoni.
5. NU am ascultat sfatul lui Koala si am mai adoptat un scalar mic. N-a fost vina mea. Am trecut de doua ori prin fata acvariului in care era inghesuit si de fiecare data s-a milogit de mine sa-l iau acasa. Asa ca n-am rezistat.
In concluzie am cam suprapopulat bazinul, deci voi face schimburi mai dese.
Si cred ca ar fi cazul sa ma opresc si sa nu mai zgandar acvariul... macar pentru un timp.
swordtails
sonic11 wrote:La bani putini gasesti sun sun hw302 la pretu de 220 lei si are volum pentru mediile de filtrare 8 litri.

O corectie: in filtrul mentionat de tine nu intra decat 4 litri de material filtrant.
@Sav Pietrisul tau e prea mare, va colecta munti de mizerie. Avand si bazin cu carasi, care-s renumiti ca fiind cei mai murdari pesti, vei avea mari probleme cu calitatea apei.
Nu-s chiar atat de micuti, cresc pana pe la 6 cm. Cresc oricum mai mari decat neonii. Am comandat 30 de bucati.
Am facut comanda de frumusei d-astia, diamond tetra.
image
Am reusit sa-mi conving amicul sa renunte la ideea de discusi deocamdata, sa-si incerce mana intai pe ceva mai usor. Asa ca am purces la popularea acvariului. Eu am vrut sa facem treaba asta treptat, bazinul fiind inca crud, dar nerabdarea incepatorului a invins!
Ne-am intors acasa cu un sac de pesti! 11 cory panda, 7 cory trilineatus, 4 sewellia lineolata, 3 botia macracantha (astia sunt temporari, ca sa ne scape de comunitarii veniti odata cu plantele), 50 de neoni rosii si 2 scalari mari si frumosi de test.
Si au inceput problemele! A doua zi mai erau vreo 10-15 neoni si multe jumatati plutind. Se pare ca scalarii prefera in meniul lor doar partea inferioara a neonilor, capetele fiind lasate ca si corp delict.
Am constietizat noi ca am gafat cumparand neonii prea mici, asa ca a doua zi s-a mai luat un grup de neoni rosii mari, peste 3 cm. Si s-au apucat scalarii si de astia. Nu au reusit sa faca genocid intr-o zi, pe astia ii prind mai greu, dar tot ii prind dupa ce se sting luminile.
Astazi a pus amicul scalarii intr-o punga si i-a donat cuiva. Si nu stie ce sa faca mai departe. Sa cumpere alti scalari mai mici, care sa creasca alaturi de neoni, sau sa ia totusi discusi?
Asa arata acvariul inainte de masacru, imediat dupa aclimatizarea pestilor. Lemnele inca mai plutesc si dupa aproape o luna.
image
Si astia au fost criminalii.
image
Am tamponat frunzele atacate cu vata inmuiata in easy carbo. S-a curatat negreala aceea in proportie de 75% in 24 de ore. Ramane sa vad daca va cadea toata alga in urmatoarele zile sau trebuie sa repet operatiunea. Am incercat s-o racai cu unghia, dar parca e piatra, se ia doar cu frunza cu tot.
Am vazut BBA la altcineva in acvariu. Aia era pletoasa rau spre deosebire de a mea. La mine e doar o bordura pe marginile frunzelor, fara sa fie paroasa. Daca e BBA, e subnutrita rau.
De scapat, scap de ea, o am doar pe cateva frunze, cele mai de jos care sunt in permanenta umbrite.
Despre BBA am citit si stiu ca e controversata rau, cate acvarii atatea pareri. Am crezut ca a mea e altceva, dar n-o recunosc in nicio descriere. As fi vrut sa stiu ce sa fac sa nu mai apara. Aditie de CO2 nu am, dar curenti sunt de la 2 filtre.
Fertilizez cu easy carbo, profito si kalium. Acvariul e destul de populat si am considerat (fara teste) ca sunt destule surse de azot si fosfor.
Multumesc @Porcu! (a sunat ca o insulta )
Pe cateva frunze mai batrane de la anubiasi am ceva ca un chenar negru, de jur imprejurul frunzei. As pune o poza, dar frunzele respective sunt oarecum ascunse si nu le pot prinde ca lumea in asa fel incat sa se vada despre ce vorbesc. Dar sper ca gradinarii stiu la ce ma refer.
Ce alga este si ce dezechilibru o face sa apara? `
Multumesc mult tuturor!
Eu trag de speranta sa nu aprind Pantelimonu'!
Saru'mana pentru pont. Trag si rasucesc.
Astazi mi-am bricolat o lampa 2xT8 39W. Si se aprinde!!!!!(ma laud)
Dar am o dilema. Balastul electronic si soclurile neoanelor au sistem de autoblocare a firului conducator. Daca pe viitor se intampla ceva cu firul, sau mi se nazare mie sa schimb aranjamentul, sau!... cum mai scot firele din lacasele respective? Azi am tras vartos de ele, dar nu se misca neam!
Teste aseara:
NH3/NH4 0
NO2 0
NO3 12.5 (Cred ca ceva nu e in regula cu testu' asta. Asa indica de la inceput, pana si apa de la chiuveta tot atat are cica)
Dar amoniacul si nitritii sunt ambele pe 0. E posibil sa se fi ciclat bazinul in numai 2 saptamani?
Eu folosesc prefiltru, dar cu alt scop, nu pentru particulele din apa, sau biofilm. Prefiltrul impiedica mizeria sa ajunga la mediile de filtrare biologica din filtru, deci zgandari mai rar coloniile de bacterii formate. Cand observi ca a scazut debitul, speli buretii din prefiltru si gata treaba.
Si eu si amicu' suntem pisicari. Si stim de "canisele/felisele" cu "pisici/caini de rasa", dar fara pedigree similare probabil cu fermele de discusi care scot pui pe banda.
El citeste forumul pe care l-ai pomenit si deja a pus ochii pe cativa crescatori de pe acolo. Chiar daca asta implica un drum in vreo parte indepartata a tarii.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: