[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Revin cu o idee, la care eu nu gasesc cusur, dar tre' sa fie o chichita pe undeva. Poate-mi deschide cineva ochii.
Deci:
Evacuarea: O pompa mica de 200-300l/h, montata pe o priza programabila sa mearga in etape de cate 10 minute, de 3 ori pe zi. Ar scoate cam 150l/zi in total.
Autocompletarea: Sistem de monitorizare nivel, cu senzori de min/max, care actioneaza o electro(ceva), ca nu mai stiu denumirea. Electrocevaul montat pe teava de la retea la care se adauga filtre micro 0.5, sterasyl, carbune activ si un robinet de reglaj debit, care sa tarcaie apa inapoi in bazin.
Ce riscuri ar prezenta sistemul asta?
Acvariu de 1 metru care sa fie cub (L=100cm, l=100cm, H=100cm)nu cred ca este indicat, fiind mult prea inalt.
Acvariu al carui volum sa fie de 1 metru cub, mai exact acvariu de 1000 litri nu am vazut la vanzare in magazinele de specialitate. Dar il poti face la comanda alegandu-ti dimensiunile dorite.
Daca planta e in apa cand se dozeaza easy carbo, nu pateste nimic. Se arde doar daca face ca mine, respectiv planta afara si easy carbo la greu.
Oameni buni, nu gasesc pistia pe nicaieri! Am inteles ca e invaziva si totusi nimeni nu se plange ca are prea multa.
Are cineva? Dati un semn, va rog!
Poti sa-l dublezi ca sa dormi linistit.
Intr-un acvariu de 250L pot sta maxim 5 carasi.
Ce ai tu acolo se cheama genocid pe cale sa se petreaca.
anutzu21us wrote:
Rog un sfat legat de filtrare...

Ultima incercare! Daca tot ai dulap sub acvariu, ai putea ascunde acolo un filtru extern. De cei 200 lei pe care esti dispus sa-i investesti in filtrare e pacat sa nu iei ceva care macar sa-si faca treaba. Si oricum tot la extern vei ajunge dupa ce te convingi ca cel intern nu face fata la 100l, ocupa spatiu in bazin si este si inestetic. In ceea ce priveste mataraia care o deranjeaza pe sotie, si cel intern si cel extern tot un fir de alimentare va avea, deci nu economisesti nimic.
Sfaturi pentru filtre interne n-am, pentru ca toate fac cam acelasi lucru: filtrare mecanica si prea putin biologica, care e vitala intr-un acvariu.
1. Gandeste-te ca vei avea nevoie de spatiu de manevrare pentru mentenanta. Aspirat, schimbat apa, plantat eventual, scos si curatat filtrul intern... daca faci acvariul cat raftul, pe unde mai bagi mainile in el?
2. Mai toate filtrele interne au optiune de a introduce in bazin bule de aer, dar nu prea ai nevoie de asta. Daca orientezi out-ul filtrului sa bata spre suprafata si sa valureasca usor apa, e toata aerarea de care ai nevoie. Desi nu vrei sa te complici cu filtru extern, sa stii totusi ca niciun filtru intern nu va egala vreodata ce face unul extern. Documenteaza-te bine inainte sa iei o hotarare despre ce inseamna filtrare/ciclare.
3. Depinde de ce vrei de la bazin. Treaba se complica in momentul in care vei vrea si plante. Lumina o setezi in functie ce cerintele acestora.
4. Era de preferat sticla de 8. La cea de 6 cred ca-ti trebuie macar intarituri longitudinale ca sa nu faca geamul burta.
5. si 6. Nu ma bag. Sunt alti colegi care stiu cu ce se mananca lipitul unui acvariu.

L.E. Am postat odata cu narcis. Acum nu mai sterg.
Pe sac scrie in nemteste, marca e Orbit. L-am luat de la Coralis si arata asa:
http://media.teichpoint.de/Artikelbilder/eBay800px/10371250-20.jpg
Deocamdata cauta comunitari.
Dupa ce-i gasesc, isi vor cauta alt stapan.
Echipa de curatenie e formata din 17 cory, 4 sewellia lineolata, 3 botia(temporari) si 5 neritine.
Apa: 2 canistre(12 litri de siporax) + 2 prefiltre de 2litri fiecare cu bureti, PH 6.8, iar schimbul si aspiratul sunt sfinte.
Cel mic daca da semne de stagnare il bagam singur intr-un acvariu steril mai mic.
narcis wrote:Data viitoare incearca sa postezi in jurnalul tau, e mai bine asa, altfel ne pierzi pe drum.

Ai dreptate, am deschise 2 jurnale dintre care unul nu e al meu. Il pun pe al meu la semnatura ca sa nu mai isc confuzii, nu esti singurul pe care l-am ametit.
Multumesc pentru sfat, de aspirat pe sub lemne, o faceam deja, dar nu mi-a dat prin cap sa spal si plantele.
Asta e al meu!! La celalalt sunt consultant cu ajutorul vostru si purtator de cuvant.
De acord cu tine, imi place sa ma uit la discusi, dar nu i-as vrea la mine in acvariu.
Proprietarul acestui bazin a cumparat bazinul si tot ce este in el pentru discusi. Desi e incepator, desi toata lumea l-a avertizat ca nu-i usor, eu m-am tinut de capul lui si aproape am reusit sa-l conving sa renunte, el tot la discusi s-a intors.
Visul lui e un marin mare, undeva la 800-1000L. Probabil ca in vreo 2 ani o sa dezbateti skimmere si reactoare la sectiunea de saramuri.
Nu, ala este bazinul amicului meu timid, care ma foloseste pe post de purtator de cuvant si extrage sfaturi si critici din topicul respectiv.
Bazinul meu e aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/100/28967.page#p278718
Stai ca te gasesc. Scalarii koi au mancat tot bancul de neoni intr-o noapte... au mai ramas vreo 5 din 50. Asa ca scalarii koi au luat drumul pungii catre acvarii mai plantate.
Eu m-am chinuit o luna sa-l conving pe amicul meu sa renunte la ideea de discusi. Scalarii koi l-au convins intr-o noapte sa nu se ia dupa mine. Asa ca dupa ce a evacuat scalarii, si-a luat imediat discusi.
Cu apa stau bine, cel putin asa-mi spun testele. NO2/NH3/NH4=0, NO3 pe la 20. PH-ul e cam mare, intre 7.5 si 8. CO2 n-am. Schimb direct de la retea cam 40L, odata la 3-4 zile si aspir la fiecare schimb de apa.
Curenti sunt de la 2 filtre. Fertilizez cu Easy Carbo 10ml/zi, ProFito si Kalium 5ml/zi.
4 tipuri de anubias in bazin, singurul afectat e anubias nana si nu toate plantutele, doar 2 din 6, pe cateva frunze mai de la baza. Frunze care acum arata ciudat, patate, dupa tratamentul meu ala destept.
Abia am schimbat iluminarea acum o saptamana, sa vedem daca se schimba ceva. Deocamdata doar 6 ore pe zi 2x39W. Restul zilei stau aprinse 2 spoturi chioare de cate 1W fiecare, ca sa nu fie chiar bezna in bazin. Alge nu mai sunt, sper sa nu apara iar. Frunzele arse nu s-au topit complet, cel putin deocamdata, sunt doar patate.
Si azi dimineata dupa aprinderea luminii. Sunt inca timizi si neinteresati de mancare.
image
image
image
Imediat dupa aclimatizare. Mai sunt doi care inca nu si-au facut curaj sa ne arate culorile.
image
Multumesc, multumesc!

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: