| Message |
|
|
|
Dupa aproximativ 4 ani de Discusi m-am gandit sa schimb.
Motive:
1. nu mai am timpul necesar pentru 1/2schimburi saptamanale
2. discusi au devorat plantele in totalitate(anubias nana si anubias barteri)
Sunt in dilema cu ce pesti sa aleg si as nevoie de sfatul vostru avand in vedere acvariul detinut si ca vreau neaparat sa am si plante.
O varianta ar fi :
Pearl Gourami(nu stiu cate exemplare)
Neoni
Cory
Ancistrus
Daca mai pot adauga ceva la lista aceasta va rog sa-mi spuneti.
va multumesc.
|
 |
|
|
scorpionul wrote:sa ne spui si noua rezultatul a ceea ce ai facut in final
Am clatit saculetii cu materialele filtrante in apa scoasa din acvariu, am scos piatra ponce si am lasat filtrul extern doar cu substrat pro/cermec/micromec si urmeaza saptamana viitoare sa completez cu siporax.
|
 |
|
|
l0ngh0rn wrote: Vezi ca Jebao Jecod DCS 3000 nu este facuta sa mearga ca pompa externa
"Internal Use Only! DC Pump do not suppose for External"
multumesc pentru observatie.
azi am schimbat pompa eheim pe garantie. o sa schimb cat mai repede si piatra ponce.
|
 |
|
|
|
8 discusi la 14 cm si vreo 4 cory.
filtrare mecanica prin filtru intern doar cu burete.
pe in-ul de la filtrul extern am un burete pe care-l spal in fiecare saptamana.
pompa a fost schimbata pe garantie in data de 20.03.2016.
|
 |
|
|
|
ok, multumesc mult pentru ajutor.
O sa schimb piatra ponce cu siporax si voi incerca sa schimb pompa pe garantie.
In cazul in care nu reusesc sa schimb pompa pe garantie as fi tentat sa cumpar o pompa jebao.
Ce parere aveti?
|
 |
|
|
|
Ca si material filtrant am substrat pro 4 litri, jbl micromec 2 litri, jbl cermec 1 litru si aproximativ 1.5 litri piatra ponce.
|
 |
|
|
|
Merita sa ma orientez spre o pompa Jebao Jecod DCS 3000?
am gasit pe Ebay la vreo 320 ron cu livrare gratuita.
|
 |
|
|
koala wrote:Pompa "impinge" apa in filtrul ala?
Sau o "trage" de-acolo si o arunca in bazin?
Pompa e montata pe retur, deci "trage" de-acolo si o urca in bazin
|
 |
|
|
pompa e montata in exteriorul filtrului.
E o canistra de inox cilindirica folosita la automatele de cafea, In topicul de mai jos e si poza cu canistra.
Filtrul/pompa e montata sub acvariu, furtun 16/22 aproximativ 1,5 metri lungime si 0.8 diferenta de nivel.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/downloadAttach/18154.page
|
 |
|
|
|
Folosesc ca si filtru extern o canistra de inox de aproximativ 10 litri si o pompa externa eheim 3000. Dupa aproximativ un an pompa a inceput sa faca un zgomot ciudat si am schimbat-o pe garantie la hornbach.
Acum dupa inca un an am iarasi aceeasi problema. Oare e problema cu calitatea pompelor sau am facut eu ceva gresit?
|
 |
|
|
|
Pentru un acvariu cub 50X50X50 sticla de 6 mm e ok sau trebuie sa merg cu sticla de 8 mm?
|
 |
|
|
|
Vreau sa schimb filtrul intern(o chinezarie la care a inceput sa cedeze plasticul) si nu stiu ce sa aleg.
Sunt interesat strict de filtrare mecanica, ca si filtrare biologica am un extern cu 8-9 litri de substrat pro de la eheim.
Obligatoriu cu debit reglabil si sa fie cat mai silentios. Acvariu 240 litri, 6 discusi maturi, fara substrat, doar doua lemne cu anubias nana/barteri fixate pe lemne.
Ca si buget maxim 200 ron
astept recomandari.
multumesc mult.
|
 |
|
|
|
Cumpar un acvariu cub cu dimensiunile de 50x50x50 cm.
Sunt din Bucuresti
Astept oferte.
|
 |
|
|
|
Numele meu este Alin Mohan, Otopeni judetul Ilfov.Detin un acvariu de 240 litri de aproximativ un an de zile. Incepator in acvaristica.
|
 |
|
|
|
5 bucati intre 8-10 cm. pret 25 ron/bucata negociabil.
predare personala in bucuresti/ilfov
contact prin PM.
|
 |
|
|
|
Am 6 bucati intre 8-10 cm. pret 30 ron/bucata negociabil.
predare personala in bucuresti/ilfov
contact prin PM.
|
 |
|
|
|
Exista personae care vand artemia congelata in Bucuresti? Ma refer la alternative la blisterele pe care le gasim in Hornnbach/petshopuri, etc.
|
 |
|
|
|
In mai putin de 24 ore a murit.
Sa vad diseara cand ajung acasa cum se prezinta situatia cu restul pestilor.
|
 |
|
|
|
A murit aseara masculul iar azi dimineata am gasit inca o femela betta moarta.
Problema cred ca e de la pestii introdusi sambata(3 female betta si 5 cory panda).
Masculul era in acvariu de aproximativ 1 an si nu avea probleme. Acvariul are cam 200l net si aproximativ 9 litri de material biologic(substrat pro).
Restul pestilor sunt ok, doar betta au fost afectati, sper sa ramana asa lucrurile.
|
 |
|
|
|
la mine abia mai respira.
i-am facut o baie scurta cu baktopur direct si sper sa-si revina.
Teama mare e sa nu fie o bacterie care sa-mi afecteze si ceilalti pesti(discusi)
|
 |
|
|