| Message |
|
|
|
Ai putine plante. Mai cauta cauta niste plante Ceratopteris thalictroides si/sau Heteranthera zosterifolia (cate 1-2 fire din fiecare ca se vor inmultii). Elodea este buna si rezista bine. Poti sa tai de la jumatate firele mai lungi si replantezi varfurile lasand firele taiate in substrat.
Substratul trebuie sa fie mai gros de 5cm (in fata) si minim 8cm in spate.
|
 |
|
|
|
sa nu incurcam apa de consum cu apa de acvarii. Apa de consum trebuie remineralizata daca este rezultata prin osmoza pe cand apa pentru pesti remineralizarea este mai putin importanta sau se poate face prin adaugarea de substante direct in acvariu.
pentru Bucuresti si alte orase in care apa de retea are duritatea de pana la 12 dGH nu se merita osmoza ci doar o superfiltrare prin filtre normale la care se adauga un filtru ceramic din Sterasyl.
Instalatiile de osmoza "consuma" multa apa pentru spalarea membranei de osmoza. Instalatiile care au senzor de presiune si electrovalva care opreste alimentarea cu apa nu consuma inutil cand membrana nu "produce", la cele la care oprim manual iesirea din membrana, spalarea membranei continua si se consuma apa inutil.
|
 |
|
|
ti-am scris si in celalalt post - mai intai rezolva cu filtrarea, dupa care rezolva cu filtrarea si dupa ce ai rezolvat filtrarea  incepem sa repunem pe picioare acvariul
Filtrul cu cat este mai mare cu atat mai bine si usor o sa-ti fie
|
 |
|
|
In primul rand pune o poza cu acvariul.
Scoate aerarea cu piatra. Oxigenarea se face la suprafata aperi prin valurire...
Iti trebuie filtrare biologica si pentru asta iti trebuie un filtru extern de tip canistra. Dupa ce rezolvi filtrarea trebuie sa maresti puterea iluminatului. Pentru cresterea plantelor iti trebuie cel putin 0.5 W/litru. daca mai adaugi doua tuburi T5 de 54W este OK.
Substratul are granulatie prea mica. In timp se va colmata si se intareste. Nu va permite apei sa circule.
Ai alge deoarece nu ai filtrare biologica si concentratia de nitriti este mare. Nu ne-ai spus cum faci schimburile de apa.
Ai o combinatie mortala de pesti  si sunt si prea multi. Hoplo poate sa creasca si peste 25 cm si daca este flamand cam ciupeste plantele sensibile.
Citeste despre compatibilitatea pestilor si cat poti "incarca" un acvariu - gasesti niste articole pe aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
asta pentru inceput
|
 |
|
|
Bine ai venit! Documenteaza-te ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page) si pune intrebari inainte de a face greseli
|
 |
|
|
pentru Bucuresti iti trebuie ultima varianta sau una cu un filtru ceramic Sterasyl. Nu ai nevoie de osmoza.
LE: eu m-as uita si aici: www.wts-online.ro; www.apafiltrata.com
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
catalin_cj wrote:
ironiile oamenilor care au si ei un acvariu acasa cu 5 pesti si dau sfaturi de mari acvaristi sau care fac meseria asta pentru bani ma amuza doar .
Cati pesti trebuie sa ai ca sa fi considerat acvarist?
Asta este o intrebare la care daca raspundeti vom trimite definitia la noul guvern de tehnocrati ca sa introduca in nomenclatorul de meserii pe cea de acvarist.
Dar se ridica si o alta intrebare tulburatoare: "cati pesti trebuie sa ai ca sa fi considerat ca faci meseria asta pentru bani"?
Atentie ce raspundeti pentru ca vom trimite la ANAF lista cu toti acesti "meseriasi" care au peste x pesti (unde x poate sa fie egal cu 5 sau poate cu 2  ) sa plateasca impozit, ai 'reacu de afaceristi verosi  Din banii lor vom construi autostrazi, viaducte, o noua societate va rasarii. Un viitor luminos ne asteapta
|
 |
|
|
severum777 wrote: cand schimb apa trebuie sa o fac total?
 eu zic ca da
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Wow, pasiune mare de tanar. Bravos
Deschide cate un post pentru fiecare subiect in sectiunile dedicate subiectului sau la incepatori. Este mai sigur sa capeti raspunsuri la toate intrebarile.
Despre compatibilitati aici gasesti mai multe link-uri dedicate subiectului: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5241.page
|
 |
|
|
|
Pentru orice lemn introdus in acvariu aplici aceleasi reguli: scufundat in apa si lasat pana absoarbe apa si se ingreuneaza (chiar si o saptamana sau mai mult) si elimina taninii si alte substante continute. In acest timp se schimba multe ape si se mai curata mecanic si se indeparteaza zonele putregaite, moi. Cel mai sigur este sa fie fiert...
|
 |
|
|
sonic11 wrote:
In legatura cu plantele mele, are cineva o explicatie?
pai explicatia ai dat-o chiar tu:
sonic11 wrote:Fertilizes cu easy carbo, profito si kalium potasiu plus co2 o bula pa secunda cu reactor din filtru de apa.
Daca o combinam cu ce spune site-ul prodcatorului de Easy Life ProFito ( http://www.easylife.nl/en/freshwater/profito):
This plant food contains many micronutrients (including manganese, boron, cobalt, lithium, molybdenum, copper, tin, nickel, fluorine, iodine, aluminium, zinc, selenium and vanadium).
ProFito does not contain nitrate or phosphate.
si cu ce trebuie sa constituie o "nutritie" completa: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14589.page
Vedem ce lipseste din peisaj - macronutrientii: nitratii si fosfatii... dar pana sa sti cat sa dozezi trebuie sa masori cat ai. Pana sa iti formezi ochiul nu prea scapi de aceste teste.
|
 |
|
|
szaki wrote:Repede am si facut o paza de ansamblu care nu este foarte reusita.
Arata mult mai bine cu fundal negru
Acum se vede ce este bine si ce trebuie schimbat...
|
 |
|
|
Eu nu am vazut peste mort de foame dar am vazut mii moriti din cauza ca se da prea multa mancare
|
 |
|
|
|
Un filtru extern este cea mai buna solutie. O sa ai si mai mult loc in acvariu si vei avea lolum mai mare de filtrare.
|
 |
|
|
lukitza wrote:Eu ma gandesc la filtrarea perfecta ca aceea in care nu ramane nimic, totul e consumat de bacterii.
Poate ca asta este definitia filtrarii perfecte. Realitatea este alta... dar merita sa incerci
|
 |
|
|
am facut curat si am gasit doua canistre  unul nu mai are de loc capacul rotorului iar cealalta cred ca il are lipit. Amanadoua au rotorul ok, garniturile ok (eu le ung perioadic cu glicerina si cauciucul nu imbatraneste
Iti dau prin PM datele de contact.
|
 |
|
|
|
Faptul ca au curatat la cativa ani canistra sau sump-ul nu spune nimic despre cum aratau ele sau cat s-a acumulat in ele. Si eu am spalat o canistra saptamanile trecute dupa 1.5 ani - chiuveta arata de parca am spalat bocancii dupa o tura prin mocirla. Bacteriile se simteau excelet acolo iar apa iesea cristal...
|
 |
|
|
Din poza pare ca ai incepui sa ai un film proteic pe suprafata apei... Fa agitatie mai mare la suprafata ca sa fie rupt altfel impiedica oxigenarea apei.
Succes in continuare 
|
 |
|
|
Este o lovitura cu manta  Macronutrientii au facut ca platele sa inceapa sa pape mai mult si sa se dezvoltae in detrimentul algelor 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|