[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: corinaD
Forum Index » Profile for corinaD » Messages posted by corinaD

Multumesc mult pentru raspunsul fiecaruia in parte! M-ati ajutat mult!

Momentan schimb apa la 2 zile! Si primul schimb a fost de 35% in urma carora pestii nu se mai scarpina!!
Am adus filtrul foarte aproape de luciul apei si pestii nu mai vin sa respire la suprafata. Avand in vedere ca am avut perioade cand veneau la suprafata din 5 in 5 secunde!
Temperatura am ridicat-o la 27 grade.
Neonului bolnav ii fac bai cand schimb apa in verde la malachit.
Am dat comanda de Zeolit, 3 fiole de Bacterii Prodibio Bio Digest si Hydor filtru pentru 40-90 litri!

Astept oricand sfaturi si sugestii! Multumesc mult inca o data si Sarbatori frumoase va doresc!
Multumesc! Mai am un neon cu pete pe corp si destul cam desaturat, si-a pierdut culorile si ii mai fac bai in verde de malachit. Dupa Paste vreau sa iau un filtru intern. As avea doar 10 cm latime langa acvariu pentru un filtru extern. As putea gasi ceva sa-mi incapa intr-o suprafata asa mica?
Legat de modul de tratamente am sa iau toate masurile. Astazi am schimbat 30% din apa. Nu am mai vazut pestii scarpinandu-se. Aerarea am dat-o la maxim si vin la suprafata mult mai rar sa respire, comparativ cu ziua de ieri!
Multumesc!
Incep cu schimburile de apa dese si oxigenarea buna! Am sa iau si un filtru intern mai bun. - Aici intrebarea ar fi: Pentru a nu decicla acvariul merg in paralel o perioada cu 2 filtre? Cel vechi si cel nou?

In ce priveste boala posibila, am avut 3 decese, nu sunt foarte sigura de boala in sine. Arata ca o vata alba, pufoasa dupa care aparea zona parca mancata, tot alba! Am avut la un molly pe cap, pe burta si la altul ii iesea din gura. Am incercat tratament cu bai de sare separate si Anti-Spot la 2 zile direct in acvariu initial au disparut zonele albe, dar au recedivat dupa o luna. Ma ingrijoreaza ca inca mai poate exista bacteria in apa chiar daca pestii au murit.

Multumesc din suflet pentru mesajele prompte!!
Multumesc! Am sa vad daca am spatiul necesar pentru un filtru extern! Ar fi o idee buna!
O alta intrebare ar fi, daca e corect sa incalzesc 1/3 din cantitatea apei ce urmeaza sa fie schimbata, la aragaz, ulterior amestecand-o cu restul. Apa mea adusa in casa ajunge la 18 grade, m-am gandit ca e prea mare diferenta pana la 25 cat am in acvariu. E corect?!
Multumesc Adrian!
Am sa dau comanda de acel fitru! M-as bucura ca asta sa fie problema! Pentru a nu decicla acvariul am sa le las sa mearga in paralel o perioada?
Inca ceva? Cum asez corect un filtru? Eexista o regula clara? Cat de aproape de luciul apei trebuie sa bata jetul de apa si curentii pe lungimea acvariului?
Cum imi pot da seama de amoniacul din apa? In test, facut chiar acum NO3 - ar fi 10 si NO2 0 (mereu).
Acvariu populat cu pesti in 15 noiembrie 2014 dupa 2 saptamani de ciclare.

Acvariu 54 litri - sistem de iluminare LED 6W, înc?lzitor Aquael 50W, filtru Aquael PAT MINI, pompa de aer Tetra cu piatra de aer Resun(mica verde).

Substrat nutritiv JBL , Substrat Manado JBL si Substrat Cuar? natural alb.

Plante: Vallisneria, Bacopa, 2 Bulgari de Cladophora aegagrophila, o fruza de catappa uscata si un trunchi de bonsai(tratat) cu moss vesicularia.

Pesti: 2 ancistrus, 6 neoni, 2 molly adulti, ( +10 pui ramasi din aproximativ 60 dupa 3 fatari), 4 xipho si un melc(tarziu am aflat de prezenta lui in acvariu).

Intretinere: apa o schimb o data la spatamana sau de 2 ori pe saptamana, cate 10 litri de apa statuta 24/48 ore. Aerarea o opresc pe timpul noptii, ramane doar un minim asigurat de filtru. Temperatura e de 24-25 grade, a fost 27 cand i-am tratat de Mucegaiul Saprolegnia(dupa lungi documentari). Programul de lumina e 12-20:00. Ii hranesc o data in zi cu spirulina sau granule de la JBL. O data pe luna adaug la un schimb si Filter Medium.

Teste cu picaturi Ph - 7,4 -7,6; In rest test JBL 6 in 1 unde KH variaza intre 3d si 6d, GH e >7d, iar PH-ul mi-l arata 6,8-7,2 desi la picaturi e peste 7,4.

Am avut mucegai Saprolegnia( dupa lungi documentari) soldat cu 3 decese, am aplicat tratamentul in acvariu anti-spot de la easy life si separat bai de sare neiodata + ridicarea temperaturii la 27-28 grade. In lunile ianuarie-februarie.
Acum au inceput sa se scarpine de pietre si sa respire la suprafata molly si xipho. Desi am inceput sa fac schimburi la 2 zile situatia nu se schimba. Nu sunt apatici si mananca, pe corp nu au semne sau puncte.

La curatenie gasesc pe peretii acvariului niste puncte 2-3 mm albicioase,transparente cu un punct f mic negru in interior. Le curat mereu, dar apar periodic. Daca le sparg pocnesc, nu sunt moi.

Sunt sigura ca am sa primesc o multime de sfaturi utile si va multumesc anticipat! Ce considerati ca ar trebui sa fac sa imbunatatesc starea acvariului in situatia asta si in general?
Multumesc.

Forum Index » Profile for corinaD » Messages posted by corinaD
Go to: