[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancamarketing
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Cresit CS23 e ca ptr acvarii, 24 e sanitar si e toxic ptr pesti. Poate nu ai tastat corect, sper ca ai folosit de care trebuia.
Ce ai in filtrul Resun? Sa pui la interior ceva ptr filtrare biologica, acele bio balls din doatre nu te ajuta.
Eu am zgâriat plita noua de inox cu burtele cu parte aspra . Am sa raman la racleta mea cu lama, cred.
Ok, merci.
Din cauza capacului care are o parte fixa nu pot sa ajung peste tot fara "prelungire"
Le am vazu si eu pe astea, dar nu prea am încredere ca vor curata algele de pe geam f bine, si cat de repede se uzeaz? buretele.
De asta ce spuneti?
http://www.nevertebrate.ro/Burete-de-curatat-JBL-Blanki
Are o suprafa?? mai mare decat racleta cu lama. Este si varianta cu mâner.
M am convins ca mai bine nu folosesc. Am nevoie sa curat sticla pana aproape de substrat si sigur o sa se i a niste pietricele.
Multumesc ptr sfaturi.
Am crezut ca e o metoda mai usoara.
La asta cu grosimea sticlei nu m am gandit, eu am de 8 mm.
Multumesc.
Iti dai seama ca ma refeream la cele speciale din pet shopuri.
Dar nu tot ce se vinde este si bun ptr acvriu, de aici si intrebarile.
Cine a folosit magneti ptr curatat geamuri ma poate ajuta cu o informatie?
Zgarie sticla sau nu? Isi fac bine treba? Momentan folosesc o racleta cu lama dar e destul de greu de curatat fiecare cm in parte, se observa daca ratez vreun locusor.
Up date:
Acvariu 120 l net, cu dimensiunile de 120x30x45, sticla 8mm
2 neoane T8 x30 W,
incalzitor Resun 100 W
filtru extern JBL e901 (deocamdata asa cum a venit cu micromec si bureti)
substrat fertile Aquabasis , pietris natural
bomba CO 2 , 2 bule/sec
decor 2 buturugi mari vita vie, 1 mopan, nuci de cocos , pietre de rau necalcaroase
pesti: 2 platydoras mari (sanitari), 12 rasbora harlechin, 8 tetra negri, 11 neoni, 11 zebre rosii, 1 garra ruffa, 7 guppy endler linie pura, melci substrat Melanoides Tuberculata, 3 melci Pomaceea
Plante naturale: Rotalia Rotundifolia, Moss, Blyxia japonica, Ludwigia Repens, Heteranthera Zosterifolia, Didiplis Diandra, Polygonum Kwagoeanum, Ludwigia Bevipes, Vallisneria Americana, Ehinodorus Beheri, Anubias, Cardamine lyrata
Fertilizare cu JBL Ferropol si Ferropol 24, Easy Carbo

Ce ar trebui schimbat ptr o dezvoltare normala a plantelor? Trebuie adaugata mai multa lumina? sau este k asa?
Cateva poze:
Pozecu filtru HOB si pestii Puntius titeia
Poze, din pacate am incercat multe variante, cu blitz, fara, cu lumina aprinsa, stinsa, cu un prosop ca si background. Nu ma ajuta deloc my pocket camera de 12 mp.
Feedback pozitiv ptr colegul Katana, am luat plante. Ok recomand.
Mi au venit plantele dupa 3 zile de stat la Posta, cica de la Braila ajung coletele mai greu dact de la Bucresti.
Am asa: 5 blyxia, 5 ludwigia repens si moss.
Am inceput fertilizarea de astazi cu Ferropol - 10 ml ptr toata saptamana, Ferropol 24 - 2 picaturi azi, si Easy Carbo 20 picaturi azi.
Am zis sa cresc treptat pana ajung la doza normala.
Am masurat din nou bazinul de la inaltimea pietrisului si pana la luciul apei si imi ies 120 l , fara sa scad buturugile, pietrele. Asa ca am sa i au aceasta valoare de referinta ptr fertilizare.
In cat timp pot sa ajung la doza recomandata? Sa cresc treptat intr o saptamana sau mai repede in 2 - 3 zile?
Poze adaug diseara cand e intuneric in camera. si se mai limpezeste apa dupa plantat.
"acvariul asta e cel mai tare" a spus fiica mea de 5 ani. Si mare dreptate are.
Nu ai la capatul lui un dop cu filet, pe care sa il inchizi la maxim? Oricum il tii degeaba, poti sa il scoti de tot, tragi pur si simplu de el.
Pune o poza cu spary barul.
Treceti locatia la profil.
Multumesc.
Nu are nimic daca il ridici dar sa ramana acoperit cu apa. Al meu a functionat la 1 cm sub apa.
Monteaza spray barul la 2 cm sub apa cu gaurile orientate paralele cu luciul apei.
Repet nu trebuie sa vezi bule de aer ca sa fie apa oxigenata.
iti atasez o poza facuta cu tel sa vezi cum se monteaza corect un spary bar.
Daca nu vrei sa iei in considerare sfaturile mele iti dorec succes incontinuare.
LE: uite o poza cu filtrul meu Resun, aceeasi pb am avut o si eu la inceput sa vad bule de aer. Te sfatuiesc sa i mai multa rabdare si sa citesti mai mult pentru ca gasesti informatii esentiale pe acest forum. Iti spun toate astea din experienta mea.
Din poze pare un Filtru intern Resun sp 1100. Inchide de tot robinetulde aer, de la capatul din exterior al furtunului. Vezi printre accesorii daca ai un cot sa il montezi la iesire si sa l orientezi in sus. Daca nu ridica filtrul mai sus cat sa ai o valurire usoara a suprafetei de apa. Garantat nu vor muri pestii,iar apa se oxigeneaza de la valuri, nu trebuie sa vezi bule de aer in acavriu.
Deocamdata face fata si acest filtru, dar poti inlocui bioballs urile din cartus cu medii de filtrare biologice gen Sera Siroax sau Eheim Substrat Pro. Trebuie sa lasi acel burete verde din interior ptr filtrare meacnica.
Am avut si eu un Resun 2500, era la fel numai ca avea doua cartuse. A functionat cu succes un an in acvariu de 150 l fara bule de aer, doar cu valuri.
Vezi detalii in postul din semnatura mea.
Ape limpezi.
Daca piatra aia de aer,care se vede, este folosita ca si distribuitor ptr CO 2, atunci trebuie pusa cat mai aproape de substart.
Nu ai de ce sa rosesti...Sincer de cand cu invazia masiva de saraturi pe forum, tu esti printre singurii cu acvarii plantate care mai dau sfaturi foarte utile si profesioniste.
Nu am nimic cu marinele, dar pe mine personal nu ma ajuta deloc decat ca imi incanta placut retina cu pozele superbe.
Acum cer scuze daca am suparat pe cineva, dar asta este parerea mea in momentul actual.
Plantele care vin nu sunt pretentioase: blyxia, ludwigia si moss.
Saptamana viitoare am sa cumpar Ferropol 24, Ferropol si pps-pro.
Cum nu fac teste in acvariu nu pot sa mi dau seama de carente. Testez "ochiometric", adica daca nu merg plantele bine, au gauri, se usuca etc.
Am sa revin cu un update despre flora si fauna, imediat ce plantez.
Urticularia nu a rezistat deloc, chiar daca am infipt o f bine in substrat, acesta fiind cu granulatie mare nu a stat. Am avut de munca sa o pescuiesc din acvariu. La fel si plantutele ale mici rosii. Si am f multi melci de substrat, iar unde erau aceste doua plante se adunasera si se miscau pietrele cu totul, parca au "ajutat" si ei la dezgroparea radacinilor. Celelalte s au adaptat f bine .
Am facut prostia si am pus in acvariu acum vreodoua luni 2 xiphori si un ocelifer. Mi au mancat f tare plantele, una a disparut de tot. I am donat si apoi alta prostie si mai mare am adaugat 6 raci care in trei zile mi au defrisat ffff tare. I am donat si pe astia, acum 3 saptamani, iar plantele aratu jalnic, numai bete fara frunze.
Acum am repus in functiune bomba de CO2 de vreo 3 saptamani si plantele isi revin spectaculos.
Ce sa fac din greseli si din prostiile mele invat.

Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Go to: