[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: shark_razvan
Forum Index » Profile for shark_razvan » Messages posted by shark_razvan
Cat de multumiti sunteti de sistemul asta DiY?
As incerca si eu.
De unde va aprovizionati cu cantitati asa mari de sare de lamaie si bicarbonat?

Mersi.
Multam pentru raspunsuri.

Nu ma gandeam la bomba cu drojdie sau sare de lamaie.
Ma refeream DIY de genu', imi iau eu toate componentele din mai multe surse cat sa ies mai ieftin, sa nu iau kit complet care ma duce la 8-900 lei, poate reusesc cumva mai ieftin.

Intradevar ma gandeam la o butelie de 5kg, o sa masor sa ma asigur ca intra pe inaltime.

O zi buna.
Am de ceva timp in cap achizitia asta, da' ma sperie costul total, o sa incep pe rand sa iau butelie, reductor, etc etc si in cateva luni sa-l dau gata.
Gasesc pe undeva un sistem diy mai eftinache? Daca deschid subiectul despre asa ceva cu consoarta mi-am dat foc la valiza ...

Multumesc !
Lumina e Diy, LED, facuta de un baiat din Bucuresti, daca vrei iti zic exact, nu vreau sa se inteleaga ca as face reclama la cineva.
Promisiunea din partea lui este ca sunt destui lumeni / litru pentru un full plantat, are doua alimentari, spectru pentru plante etc.

Am incercat HC, Monte Carlo, si Parvula ( da nu mai stiu ce fel de parvula ).

Arata bine pussila, o sa incerc si cu el.

N-am Co2 gazos, bag doar carbon lichid doza dubla fata de cea recomandata. N-am luat momentan butelie din probleme financiare, dar la cat carbon am bagat mai bine faceam un sistem pe gaz ..

Humbert wrote:cum ai reusit sa fixezi acvariul pe perete in felul asta?
si cum de nu curge apa din el?!

) - rog un admin sa ma ajute, era ok poza la mine in calc, nu stiu de ce e intoarsa ...
Un mic update..

N-am mai postat de ceva vreme, am trecut prin cateva etape cu acvariul asta, inca am multe necunoscute ... nu reusesc sa cresc gazon, nu reusesc sa am plante curate si frumoase.
N-am reusit sa gasesc programul ideal de iluminare,

Raportand esecurile cu realizarile sunt un pic pe plus, da' doar un pic.

Ape limpezi si weekend placut !
Multumesc mult pentru raspuns.

Ai explicat astfel incat sa inteleg foarte bine ciclul descompunerii.
Ceea ce ramane pentru mine de facut este sa vad exact cum acest ciclu se desfasoara la mine in acvariu in functie de nr. de pesti si nr. de plate pe care il am.
In concluzie trebuie sa imi iau neaparat niste teste dedicate si sa fac proba inainte si dupa ce fac schimbul de apa.

De cand am acvariu am facut teste doar cu JBL 6in1 iar no3-ul nu a depasit 20ppm.
Ma gandesc eu ca am cam multi pesti si ma asteptam sa am un no3 mai mare .. ori o fi testul praf.

Voi reveni cu niste valori mai exacte dupa ce imi iau testu'.

P.S. Sa iau si Fe si Po4?
ocean wrote:. Apa trebuie sa fie de calitate cu filtrare buna, cantitatea de nutrienti pentru plante o rezolvi altfel nu in deficitul filtrarii biologice

Cum rezolv cantitatea de nutrienti ? Le dau mai multa mancare la pesti ? sau adaug macro N ?

Thx.

Salut,

Poate n-am inteles au foarte bine atunci.
Eu am crezut ca rolul filtrarii biologice este sa transforme din amoniac in nitriti iar din nitriti in nitrati. Aceastia din urma sa fie consumati de plante si micsorati prin schimb de apa.
Mi-a spus un acvarist ca e posibil ca siporax-ul sa nu fie bun pentru plante deoarece ar "consuma" din nitrati.

Imi spui ca toate mediile bio ar elimina din nitrati ? in cazul asta n-as mai lua in considerare schimbarea siporax-ului cu alt material.

Multumesc.

O zi buna,
Multumesc.

Intradevar observatiile sunt bune, trebuie sa regandesc cam tot,
Ref. la pesti ar fi bine sa ma opresc la 2-3 specii ( In momentul de fata am: 6molly,5xifo, 4 cory, 3ancistrusi, 18neoni, 1guppy,1zebra,1 gibbiceps, 2shark bala )
Plante am cam ce am prins pe la maxi pet si ce am mai primit de la cativa acvaristi darnici, dar nu m-am informat despre cerintelele lor.
Am cam de 4-5 luni acvariul si sunt in perioada in care as vrea si daia as vrea si dailalta... ( cred ca e generala chestiunea asta la incepatori )
Nu stiu daca am facut bine ca am bagat doar siporax in filtru, am impresia ca imi "mananca" No3-ul. Dar o sa raman o perioada cu acest mediu bio din motive financiare.

O sa incerc cat de curand sa fac ceva schimbari, vreau sa pastrez doar neonii, cory si ancistrusii si sa imi iau 2 perechi de ramirezi si poate o pereche de dwarf gourami.
Iar la plante o sa tot incerc ce imi pica pe mana pana ma obisnuiesc cu ele si o sa opresc ce vad ca imi merge.

Voi reveni si cu poze cand o sa am ce poza

Ape limpezi tuturor.
Multumesc.

Asa am facut, am scos din filtru vata perlon si am mai adaugat ceva filtrare biologica. ( Siporax )
Am montat si prefiltru si am observat in cateva zile ca apa e mai curata. Cam la cat timp trebuie sa curat prefiltrul ?
Am observat ca plantelor nu le merge asa bine si voi procura niste teste dedicate, ma gandeam No3, Fe si po4 ? Imi mai trebuie altceva?

Este adevarat? Am vorbit cu cineva si i-am prezentat ce am, imi spune ca e posibil sa am deficienta de No3 din cauza siporaxului.

Pompa de valuri am montat-o in pozitia P6 si am pus-o pe priza programabila, merge odata cu iluminarea.

Cat ar trebui sa fie No3 ideal pentru plantat ?

Ape limpezi !
Salut,

In momentul de fata nu pot sa zic ca sunt multumit pe deplin fata de cum merge acvariul...
Am adaugat in continuare EL carbo zilnic, profito, ferro si po4 saptamanal fara prea mari rezultate, de saptamana asta o sa bag si EL kalium-potassium.

Azi tocmai ce mi-am cumparat un prefiltru Sun-sun hw602 si o pompa de valuri JVP-100.

Am doua intrebari:
1. Scot perlonul din filtrul extern, completez pana la refuz cu siporax si ma bazez doar pe prefiltru pentru filtrarea mecanica?
2. Unde ar fi bine sa instalez pompa de valuri? Atasez o schita. P1,P2....P6 sunt posibilitatile la care m-am gandit eu pentru pozitia pompei de valuri.

Multumesc anticipat.
P.S. Vre-un sfat pentru fertilizarea plantelor?
Salutari si la multi ani !

A mai trecut ceva timp, acvariul s-a stabilziat destul de bine. N-am mai avut nici un deces.
Observ ca plantele care le am cresc destul de bine, si as vrea sa trec la urmatorul pas.
As vrea sa incerc si plante mai deosebite, ca nivel de pretentii spre mediu.

De unde sa incep ?
Care ar trebui sa fie primul pas ? Sa iau teste specifice pentru fier/fosfo etc. Sa iau plantele si sa vad cum merg ?
In momentul de fata ferilizez cu EL Easy Carbo si Profito.

Orice sfat este de mult ajutor. Referitor la aranjament vre-o sugestie ?

Multumesc !
Felicitari, deja e altceva.
Foarte frumos acvariul !! Respect !

Se pare ca da, "experienta" mea isi spune cuvantul.

Ce ziceti, cea mai buna varianta este sa-i gasesc o noua casa ?

Multumesc anticipat.
Salutari,
A mai trecut ceva timp, binenteles ca n-am urmarit planul initial, n-am luat rasbora, dwarf gourami nici ramirezi in schimb m-am pricopsit cu 2 shark bala, 18 neoni si 1 pleco...
Pot convietui impreuna?

Referitor la plante, au crescut, dar parca n-au culorile pe care le vad la alti colegi.

Seara faina !

DA ! Sunt superbi, Rasbora, gourami, si ma mananca sa iau si o pereche de ramirezi.

Ape limpezi !
Mersi, foarte interesant site-ul.
La ce vreau eu imi cam da cu virgula.

Cred ca trebuie sa scap de molly si guppy, si sa maresc filtrarea.

LE: Am vrut sa adaug un Oto, si din greseala am selectat Oscar si am primit urmatorul mesaj:
" Warning: Adolfo Cory may become food for Oscar.
Warning: Bristlenose Pleco may become food for Oscar.
Warning: Molly may become food for Oscar.
Warning: Swordtail may become food for Oscar.
Warning: Zebra Danio may become food for Oscar.
Warning: Guppy may become food for Oscar.
Warning: Dwarf Gourami may become food for Oscar.
Warning: Neon Tetra may become food for Oscar.
Warning: German Blue Ram may become food for Oscar.
Warning: Harlequin Rasbora may become food for Oscar. "

Nu stiam ce s-a intamplat ) .
Cineva imi poate recomanda specie de melci care nu fug din acvariu? Al meu fiind open top. Sunt interesat pentru curatenia substratului.

Multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for shark_razvan » Messages posted by shark_razvan
Go to: