[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: oo7
Forum Index » Profile for oo7 » Messages posted by oo7
Salut ! caut cateva plante si nu le gasesc pe nicaieri se pare ca prin Romanica noastra e saracie cu plantele ... Stie cineva un site / magazin unde as putea sa le gasesc? zona Galati,Braila,Buzau,Bucuresti ?
Plantele care le caut sunt:
cabomba caroliniana
myriophyllum aquaticum
limnophila aquatica
Stiu ce inseamna presiune si ce înseamn? debit . Spuneam doar cam cat ar fi debitul si se cam leaga intre ele. Si pompa booster poate fi de 4 bari, 6,9... Ma rog... Am lamurit-o. Mul?umesc!
Osmozorul este achizitionat de pe wts-online. Linkul postat mai sus. Debitul la robinetul meu este de 0,3 l/s (aproximativ). Interesant ar fi sa imi zica cineva care a folosit osmozor cu si fara pompa booster. Cat de mare e diferenta si daca se merita. In manualul osmozorului scrie ca scoate 270 de l la 24 de ore la o presiune de 2,5 bari
Salut! Am "preparat" un acvariu in care am de gand sa bag 6 discusi . Din pacate din apa de retea care o am poti extrage cu usurinta calcar cat pentru un munte. Am comandat un osmozor l-am montat si presiunea este cam de 1 litru/5 minute... Asta ar insemna ca acvariul meu s-ar umple in aprox 20 de ore . Stie cineva vreo solutie ?! O pompa care as putea sa o adaptez... ce gen de pompa si unde sa caut ... Site-ul de unde am comandat osmozorul are si pompa pentru el dar mi se pare o tampenie sa dau pe osmozor 300 de lei si pe pompa tot atat. Ma gandesc ca poate gasesc vreo solutie mai accesibila.
stefanp wrote:Bine ai venit!

Nu vrei sa facem doua topicuri, cate unul pentru fiecare acvariu?

Nu am nimic impotriva.
Salut ! Am o zebra bolnava intr-un acvariu de 54 de l in care mai locuiesc xipho molly guppy si sanitari. Acum 6 zile am observat ca innota foarte lent urmatoare zi am gasit-o lipita de filtru. Crezand ca e moarta am vrut sa o scot din apa dar traia . De ceva timp avea burta nefiresc de umflata asa ca am crezut ca asta ar fi cauza. Am izolat-o intr-o galeata, am pus sare in apa(o lingura pt 10 l de apa) si am sfaramat o particica mica dintr-un antibiotic care il aveam in casa (pt bacterii care produc infectii) , 3 zile aceeasi stare. Astazi i-am pus GyroTox (tetra) dar nicio schimbare... Burta nu mai e la fel de umflata dar are coada putin stramba si cand incearca sa se miste o face in cerc o sa atasez si o poza dar nu se vede mare lucru. Sper ca ma poate ajuta cineva ...
Salut!!! Sunt Eduard din Galati ! Din februarie m-a lovit si pe mine pasiunea asta ... Am inceput cu un acvariu de 54 de l (diversa) in care am 8 xipho 4 molly 4 sanitari 3 guppy si 2 zebre (una pe moarte) unul improvizat de 8 l in care am puii de xipho si guppy 13 la numar si inca unul de 225 de l (100x50x45) - mandria mea - in care urmeaza sa locuiasca cativa discusi. Momentat e la ciclat.

Acvariul de 54 :SUbstrat pietris de 3-5 mm incalzitor 55 w filtru intern claro 600 l/h Neon T8 de 12w

Acvariul de 225 : 30 de kg substrat JBL blacksand si whitesand 2 echinodorus fundal 3d facut de mine filtrul JBL CristalProfi 901 osmozor(urmeaza sa ajunga maine) 2 neoane t5 de 20 de w CO2 presurizat Tetra Incalzitor 200w JBL

Mersi pt informa?ii. O sa trec si pe acea rubrica.
Salut ! Am urmatoarea planta in acvariu : Echinodorus . Am citit despre ea cum se face plantarea "puilor" dar imi da cu virgula acum . Din ce am inteles tija care se formeaza se planteaza in subtrat astfel incat puii aparuti pe ea sa-si infinga radacinile in substrat. Asta am si facut puii sunt bine au radacini infipte in subtrat de mai bine de 2 saptamani insa acea tija e inca verde . Cum fac sa o desprind de planta "mama", pur si simplu tai tija ?! Nu stiu ce am de facut pt ca nu vreau sa o pierd nu am facut nicio alta miscare, sunt blocat oarecum, si astept poate ma ajuta cineva aici. Multumesc!
Multumesc pt identificarea pestilor . Da asa este , algele cresc pe frunzele batrane , daca incerc sa le inlatur mecanic observ ca frunzele afectate sunt tari nu sunt ca celelalte sanatoase,flexibile. Pana acum am mai taiat din ele care erau foarte afectate dar imi dau seama ca usor, usor o sa raman fara planta.
planta cu probleme e cea din mijloc
Salut! Sunt nou in domeniu si ca fiecare incepator am facut greseli specifice si probabil inca fac si doresc sa le depistez , daca bineinteles ma ajuta cineva. Pana acum nu am avut probleme majore , am incercat sa citesc cat pot de mult despre acvarii . Dar am o problema cu plantele a carei rezolvare nu prea o gasesc pe forumuri sau cel putin rezolvarea difera de la caz la caz. Din cauza ca nu reusesc sa identific planta care imi face probleme am sa uploadez poze . Pe unele din frunze apar puncte negre care cu timpul se inmultesc. Asta se intampla doar la o singura planta mai am alte 3 care sunt ok din toate punctele de vedere. Sa va dau cateva detalii despre acvariul meu:
-dimensiunea: 60x30x30
-capacitatea:60 l
-2 filtre unul de 600 l/h si unul de 320 l/h
temperatura: 26 grade
pompa aer
iluminare: neon 15w
substrat: pietris
populatie:6 xipho,4 sanitari, 5 guppy, 3 zebre, si inca 4 galbeni cu pete negreu care nu reusesc sa ii identific(cam multi stiu dar nu pot sa-i omor acum)

Acvariul are 5 saptamani , schimb apa 1 pe saptamana cam 30% si folosesc EasyBalance dupa specificatiile scrie pe ambalaj. Cand am plantat aceasta planta cu probleme am pus o pastila care mi-a dat-o cel de la care am cumparat-o , la radacina. Pe ambalaj imi amintesc ca scria PlantaStart .

Forum Index » Profile for oo7 » Messages posted by oo7
Go to: