... da ... inginer
eu asta am inteles din
- Luciane, nu vrei sa dai mai multe detalii despre robinetele alea "wc"... "paharel"... etc? Eventual un link sau o sursa de achizitie?
am dat <<mai multe detalii despre robinet si "paharel">> si <<eventual>> am dat si de unde l-am luat
Azi am primit inca un lot (fara numar

) de fitinguri PVC
Hai sa mai detaliem si cum voi prinde tank conectorii. Voi utiliza niste olandezi la care voi renunta la piesa cu garnitura de etansare iar piulita se va prinde de surubul de trecere al conectorului. In felul asta am posibilitatea de a detasa conducta pentru curatare si alte operatii inclusiv scoaterea conectorului. Mai trebuie luata o garnitura corespunzatoare filetului. Conectorul olandez costa ~6 lei cu inca 2-3 lei garnitura...

Se vede mai sus Tank conectorul cu olandeza fixata.
Am mai fost intrebat de multe ori daca ajunge filetul tank conectorului pentru sticla groasa. Mai jos aveti fotografiati doi conectori unul pentru teava de 25mm cu filetul de trecere 1 1/4" la care lungimea filetului este de ~52mm si un conector pentru teava de 16mm cu filet de trecere de 3/4"
Si pentru ca tot este perioada cadourilor, am iesit la cumparaturi
Am mai luat un corp de filtru de 10" cu filet de 3/4" cu surub de aerisire. Aceasta aerisire o utilizez pentru a fixa furtunul de CO2. Parca v-am mai spus despre asta... Ce am luat eu avea ca aerisitor un capac care se insuruba intr-o iesire filetata. Nu am gasit nicio solutie sa fixez furtunul de CO2 4/6mm. Asa ca am cautat si am gasit un corp de filtru cu surub de 1/8" care poate fi inlocuit cu fitinguri speciale de la firmele care vand instalatii de osmoza q.e.d.
Zilele trecute am gasit pe cineva care vindea plexiglas negru mat. Am fost si la el la stand (pe Valea Cascadelor) si al luat o bucata pentru a face pieptenul. Fiind de 3mm o sa lipesc placa de 3mm pe o placa de 10mm transparent si o sa fie frezata piesa lipita. Plexiglas-ul este turnat (mat nu se poate face decat prin aceasta tehnologie) si este mai scump decat cel lucios... Este pe o parte mat iar pe cealalta parte este lucios. Mai jos aveti comparatia intre cele doua parti (in cea lucioasa se vede neonul oglindindu-se).
Pe o placa de 40x43cm am dat 40 lei. Mi-a facut si o calculatie pentru fundal (132x54cm + 62x54cm) si a iesit ~230 lei... A spus ca imi taie la orice latime dar pe o lungime de 2m (placa are 2x3m cu niste zecimale...).
Acum sunt in cautare de adeziv pentru plexiglas. Voi cu ce ati lipit, de unde si cu cat ati luat?
Inainte eu lipeam cu Cloroform dar acum nu stiu daca se mai poate cumpara la liber...