[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Man, daca de doua saptamani nu se misca, e ceva in neregula cu el. Scoate-l si atinge usor cu o scobitoare, daca reactioneaza bine, daca nu ...............

Neritinele sunt super sensibile la PH < 7 si nu ai ce le face decat sa nu le mai cumperi.
Nu prea cunosc eu viermii astia - am si eu multi crescuti pe pietre (asa au venit pietrele) dar cel mai mare nu are decat diametru 1cm.
INSA, ce nu inteleg la tine e cum de nu a incaput viermele inapoi sa se retraga in tubul lui - la mine orice il atinge un pic (in afara de un peste, simte ca pestele e peste ??) se retrage instantaneu si nu mai vad nimic.
Multumesc de confirmare Dragos, intre timp am scris si la Ai Sol support sa vedem ce zic ei. Am comandat controller-ul vechi, cel nou nici nu stiu cat costa. Insa din cate am vazut, nu e suficient sa iei doar controllerul nou, trebuie sa iti comperi si adaptoare wireless pentru fiecare modul in parte - am vazut pe pagina de prezentare.
Oricum, nu ma vad stand in pat si jucandu-ma cu telecomanda la corali

Tu folosesti Profilux-ul ca sa comanzi luminile, sau controller-ul lor ?
Dragos, poate tu stii: AI Nano se pot inseria si sa folosesti doar un singur controller ? Asta in caz ca poate mai am nevoie de o lumina pe viitor sa nu mai dau banii si pe al doilea controller degeaba.
Pentru ca trebuie sa fie si cineva un piiiiiic nemultumit (nu ca nu mi-ar place foarte mult cat de ingrijit este) - ce parere ai daca ai scoate lemnele orizontale iar pe cele verticale le-ai inlocui cu unele ceva mai groase ?

Imi amintesc de cateva acvarii de la Aga: http://showcase.aquatic-gardeners.org/2011/show315.html sau http://showcase.aquatic-gardeners.org/2011/show194.html

In mod cert trebuie sa-l tii pana la anul ca sa il inscrii in competitie
Cool man

Eu nu m-as stressa asa mult cu lumina - peste tot folosesc Dennerle, e la fel, plantele cresc, a... singurul la care nu am Dennerle ci ceva roz cu albastru (sa ma conving daca apar alge cu lumina albastra) e la bibils.

Pana acum plantele tale vad ca sunt exagerat de multumite deci nu as mai atinge nimic. Treaba usoara a trecut sa vedem acum ....

LAYOUT-UL.
Ha, deci te uiti si acolo

Ei ma imping, e adevarat, dar asa mi-e o sila sa refac setup-uri ... prefer sa trag de ceea ce am. Ce-mi place este sa bibilesc la ele, si ca sunt mari sau mici - tot bibilit e. Numa ca la unul mare preturile cresc exponential - lumina e mai scumpa, sump-ul adauga un cost suplimentar si cu tot ce e de pus in el. Probabil e ceva sa vezi cum inoata pestii de se plictisesc.

Oricum, la acvariul asta am un plan sa fac un relief catarat pana in marginea superioara a acvariului (sau cat mai aproape). Ma tot chinuie inspiratia cum sa procedez mai bine. Si nu din pietre puse una peste alta, ci cu substrat cu tot, sa fie plantat pana la 2cm de luciul apei. Sa vedem.
Imi place si mie, arata mult mai natural acum!

Niste poze care sa nu fie blue avem ? ca am incercat sa editez una dar e "tarziu" odata facut JPG-ul - se pierd culorile..
Multumesc pentru aprecieri o sa vedem la anul. Nu ma tenteaza acvarii mari - intr-adevar, e pacat de munca, dar mi se pare mai dragut sa am vreo 4-5 mici diferite si sa ma incante fiecare, decat unul mare ...
Ideea este ca e cu atat mai scump cu cat e mai mare. Trebuie skimmere, pompe scumpe, tevaraie, galagie ... sa vedem. O sa mai studiez sa vad daca pot sa am unul cu refugiu in spate, macar asa scap de necesitatea sump-ului.

Deocamdata astept lampa LED si gata, s-au terminat investitiile in acvariu pe anul asta.
Ha railor.
Cred ca problemele pot apare mai mult la inceput, cand se aprinde - cand de fapt curentul face ca "toti d....ii" pana o ia din loc. Daca se aprinde, probabil ca merge bine dupa aceea - si lasat asa macar o ora aprins sa vezi sa nu se incalzeasca firele.

Iar despre izolat in capac nu se poate. Eu le-am tinut in capac insa, fara probleme, caci oricum ele sunt mai caldute si se evapora apa din ele. Insa foloseam chinezarii ieftine si dupa o vreme incepeau sa se coaca un pic asa ca le schimbam. YMMV dar daca vrei serios, trebuie ascuns sub masa, de preferat cu distante intre ele si poate si cu ceva metalic care sa preia si sa degaje din caldura.
Stiam eu

Pentru plante, uite aici: http://www.tropica.com/en/plants/difficulty/easy.aspx

Printezi lista si cand ajungi intr-un magazin, intrebi de ele.
Marea problema a acvariului acesta este ca nu-l mai sufar.

Cand am hotarat sa ma reapuc, am zis sa iau un all-in-one fara batai de cap, dar .... in timp mi-am dat seama ca nu pot sta fara sa nu schimb una alta, si acum nu-mi mai place nimic:
a) capacul de plastic - mi-e imposibil sa-l scot - e lipit pe sticla
b) capacul de plastic - imposibil de adaugat lumina de calitate (am bibilt la el si am adaugat un bec suplimentar, dar meh)
c) pietris colmatat deja
d) ZERO perspectiva, e inalt si ingust.

Asa ca o sa-i fac o poza inainte de final, si in weekend il trec intr-un Dennerle 20 (25cm x 25cm x 30cm inaltime). O sa cumpar si niste pietre pentru ca nu prea ma atrag layout-urile cu lemne.
Salut!

Raspunsurile producatorului sunt in PDF-ul de specificatii de aici: http://www.fulham.com/PDFs/SpecSheets/WH5-120-L-2006-26SP-REV%20M.pdf

"The ballast must be grounded" apare peste tot - din cate am citit, se impamanteaza pentru a nu creea interferente electromagnetice cu alte aparaturi si pentru siguranta - ca in caz de un scurt sau ceva, curentul sa se duca in Pamant prin acea conexiune de rezistenta minima, si nu prin corp.

Despre lungimea firului, spune ca e dependenta de neon. A doua schema de wiring diagram (pentru cele 2 neoane recomandate de ei) spune ca firele Rosu si Galben (care alimenteaza neoanele) trebuie sa aibe maxim 36 inch (+/- 1'') lungime = adica aproape 1 metru.

E posibil sa poti sa le faci mai lungi, dar o sa ai interferente mai mari si pentru a evita probleme, cel mai bine faci un test separat - si nu strica sa folosesti cabluri de cupru un pic mai groase ca sa nu se incalzeasca. Oricum trebuie sa testezi instalatia inainte sa o montezi, asa ca fa un test.

(PS: ma intrebam de ce folosesti WH5-120 si nu WH5-230, dar am zis sa caut sa vad ce locatie ai )
Aaaaaaaoleu

Posturile voastre sunt mai rau ca un pool. Ok, o sa studiez problema ... Dar NU vreau sump, aici ma iau de mana cu Koala si NU. Cu toate ca nu mi-ar displace un dulap unde sa ascund filtrele si reactoarele. Si poate mi-ar trebui si o pompa peristaltica pentru reactorul de nitrati. Uf, vedem. Dar nu anul asta ca plec de sarbatori si n-am chef sa-l las asa neterminat.
Ma mai gandesc
.......
Da, am inteles ... nu vreau sa supar pe nimeni, doar ca exista si varianta "pesimista" a interpretarilor, daca e sa dau peste cap acvariu cat timp invat, poate pierd un coral. Dar daca as pierde 5 ? Aia chiar ar fi bani aruncati si chinuit coralii.
In plus, echipamentele pot functiona si la unul mai mare, deci nu sunt chiar ingropati banii, si pe de alta parte ... sa astept iar 6 luni pana se stabilizeaza tot (poate ca acum o scot mai repede la capt sa zicem, cu reactoare and stuff) uhhh.
Nu e o problema ca le-ai pus asa separat (pentru sanatatea plantelor ma refer) ci pentru tine ca o sa te chinui mai mult pana ajungi la un covor uniform
Dar se poate remedia daca mai prinzi vreo oferta de HC pe undeva si umpli. Eu am stat sa le impart firicel cu firicel (munca de chinez, face bine sufletului) si le-am le-am facut ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19079.page primul post) si s-au facut covor destul de repede.

Ele se intind mai greu pe lateral - prefera sa creasca in sus (acuma depinde probabil si de lumina samd). Si va trebui sa replantezi moatele, ceea ce e enervant ca nu stau, si jumatate se vor ridica (din cauza melcilor, samd) la suprafata.

Daca schimbi 4-50% din apa saptamanal, nu e nici o problema cu fertilizantii, vei avea un super covor. Iar despre reflectoare, cand lucram la bazinul mare acum cativa ani am luat Jewel - nu stiu daca e importanta firma cand ai atat de multe neoane (ma gandesc ca difera poate cum imprastie lumina pe jos, dar deja nu mai conteaza la tine la cate ai acolo)
Multumesc pentru raspuns Dragos!

1. N-ar fi o idee rea sa dau mai putin Purple Up .. dau doza recomandata de ei, doar ca nu dau zilnic; cred ca statistic dau doar de 3 ori pe saptamana - adica intr-un fel dau mai putin. Inca sunt prea multe schimbari (retroactiv vorbind) in ultima vreme - ba schimburi de apa dupa ce H2S a derapat de cateva ori, ba scaderile de nitrati, poate si purple up-ul o fi ridicat brusc vreo concentratie de care nu stiu, samd.

Tind sa cred ca PurpleUp-ul nu e problematic, dar voi reduce doza la jumatate JUST IN CASE (adica 0.3ml - o siringa de 0.30 ml pentru cei care au diabet).

2. Cu lampa, abia astept . Ma bucura ca are un controller si pe lateral, ar fi util cand fac poze sa scot bleu-ul ca sa evit sa mai dichisesc dupa aceea la .jpg-uri. O sa fac un topic de prezentare dupa ce o instalez samd.

3. Despre un acvariu mai mare, nu ... mi-ar place sa am mai mult loc (poate o sa incerc unul mai mare daca ma mut) dar pana atunci nu. Toate cele 4 acvarii (nu numar becul de 90ml caci e silentios, dar inca ... merge ) cu cele 4 filtre externe, niste prize mecanice care au inceput sa bazaie sunt in aceiasi camera cu mine, si orice zgomot in plus creeaza o stare de disconfort si mai mare

Pana una alta un gif animat care arata acvariul acum aproape 2 saptamani si azi. Se poate vedea coralina care apare (s-a movulit si pe echipamente mai mult, samd) cat si ce treaba buna a facut urchin-ul + reducerea nitratilor:

image
Ahahah

Domnu' Stefan, nu aveti rabdare.... In locul DVS as fi bibilit mai mult la HC pentru o crestere mai rapida - si facut smocuri mult mai mici si puse mai des. Dar cred ca e bine si asa.
Secretul este sa le tunzi cand se fac de maxim 1.5cm inaltime, altfel se pierd. Abia astept sa primesti si botezul HC

Despre fertilizare, pune cat vrei, nu e nici o limita, cat timp esti pregatit sa faci schimburi mari de apa cand sesizezi primele mici chestiute nelalocul lor. La mine merge, sub 20L caci am increde ca oricand pot reactiona. Poate la tine totusi e mai bine sa fii prudent ..
Da, nici mie nu-mi place coloana din dreapta.

1. Ca nu o sa creasca nimic pe ea asa vertical (sunt si eu posesor de "coloana" dar din fericire la mine e gaunoasa si am varat un torch coral care se intinde asa din ea).
2. Ca in colt acolo langa ea o sa apara cyano - e un loc cu circulatie redusa de apa. Si la mine tot intr-un colt aparea, unde se "anulau" cei 2 curenti de apa.

Cred ca s-ar putea muta in coltul de sganta spate, si ar da o perspectiva mai puternica (daca se poate pune acolo bineinteles).

In rest si mie imi place ca ai loc de corali "lenesi" (asa-i numesc pe cei care trebuie sa stea pe nisip la "soare").

Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to: