[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Liv
Forum Index » Profile for Liv » Messages posted by Liv
Cred ca Silviu trebuie banat pt. 24 de ore daca vrem sa il vedem la fel de activ in urmatorii 10 ani.
Gabi C wrote:Sa nu faci grseala sa lucrezi la acvariu de ziua ei! . Lasa pe alta zi. Sint insurat si stiu ce vorbesc.

+10.

Lasa sticlele, plasticele si fiarele sa zaca macar 24 de ore. Chiar daca mai pierzi citeva plante - o sa gasesti altele.
Altfel o sa-ti scoata ochii in urmatorii 10-20 de ani ca ai stat cu miinile ude de ziua ei.

Si transmite-i "La multi ani!" din partea noastra. La cite te lasa sa faci chiar merita.

Incepind de acum si pina poimiine dimineata sa nu mai auzim de tine.

Bafta!!!!!!!!!!!!!!
Poti sa incerci si asta:

http://wts-online.ro/filtre-apa-instalatii/sistem-trio-filtru-apa-de-baut/sistem-filtrare-apa-trio-sedimentecarbon-matrikx-usa-ceramic

A fost folosit si de altii cu succes. De obicei pretul prea mic comparativ cu altele indica rabat la calitate.
@Silviu:
Te-am prins - vrei sa il ajungi din urma. Cam greu.
10-20 de RCS pot sa iti dau eu. Tot sintem aproape vecini - stau la Morarilor.

Si vreo 15-30 de fire de Micranthemum Umbrosum (o sa fie mici de 5-6 cm).

Mai vorbim marti ca ma plimb de o saptamina - trimite-mi pe PM telefonul tau.

Edit: Abia acum am vazut ca ai Umbrosum. Ai rabdare pina luni sa vad cum a crescut Tripartita si Ludwigia la mine. Daca sint destul de mari oricum trebuie sa bag foarfeca in ele.
@Marko
Multumim. Si te rog sa continui
Am pus pozele ca sa se vada evolutia.
L-am inclinat putin si am mutat un bec de 1200 lumeni sa ilumineze mai puternic zona aia. Si intr-o zona in care fluxul de apa e puternic.
Ceilalti 2 pui arata ca ca in primele poze. Poate prin ianuarie-martie o sa ii separ daca nu se desprind singuri.
Sa-l ia naiba de mobil. Pozele macro la 5-10 cm iluminate puternic ies acceptabil, restul sint ...

Nana chiar are 2 pui.

Asa arata azi Anubiasii:

"Puii" au crescut - erau 3 - au fiecare 3-4 frunze, iar frunzele mai batrine incep sa ajunga la culoarea normala - le-am rearanjat sa ajunga si ceva mai multa lumina la "pui". Mi se pare ca il are si pe al 4-lea. Va trebui in 1-2 luni sa il impart in cel putin 3-4 bucati (are 17 frunze fara "pui"). Un Anubias Nana are si el cel putin un "pui". Regret ca Nana Bonsai (sau Petite) nu e in aceeasi situatie si in plus creste mult mai incet decit celelate.
Succes. Vezi ca prizele alea Strohm electronice sint destul de renumite pt. diverse figuri care le fac dupa citeva luni de functionare (daca nu le-au imbunatatit in ultimii 2 ani). Sa ai macar una de rezerva.

Nu ca iti urez asa ceva, da' stiu ca stii chestia aia cu ciorba si iaurtul.

Si io care ma laudam cu 5 litri de Siporax la 180 de litri brut. Esti mai rau decit mine.
Vezi ca faci unele confuzii.

Definitia pH-ului e alta, dar descrierea ta e buna pt acvaristica.
Pot sa iti garantez ca gustul NaOH, KOH e complet aiurea si in nici un caz dulce.

Ionii nu se evapora niciodata. La temperaturi inalte substantele (simple sau complexe) se disociaza in ioni, dar mult peste temperatura de evaporare. Apa ramine H2O chiar si la 200-300 de grade Celsius. Disocierea apei se poate face la peste 1000 de grade Celsius in prezenta unor catalizatori.

Cea mai "tare" baza e LiOH - e unul din motivele pentru care e folosita in acumulatorii actuali cu toate problemele care inca le au.
Si cred ca nu ar trebui sa le dai sa manince nimic cel putin cu o zi inainte.
Sau un aspirator nazal pt. bebelusi.
Poate merge o seringa mare de 20 cm cubi - e vreo 50 de bani bucata in orice farmacie.
Sper ca nu, desi trebuie sa iau in considerare si varianta asta. Am inceput prin '77 m-am lasat prin '84 si am reinceput in 2015.

Daca in 30 de ani nu a trecut "boala" nu cred ca sint sanse sa "scap" de ea.
Din motive independente de mine orice proiect de aici se amina pe termen nedefinit.
Termina tratamentul la gris - e activ si impotriva fungilor. Unul din efectele grisului e si pierderea apetitului. Poate s-a lovit de ceva sau a fost ciupit. Sper ca nu ai carbune in filtru si filtru UV.

Sa dai drumul la aer la maxim - temperatura mare = oxigen putin. Cind faci schimburile de apa sifoneaza mai bine substratul sa reduci numarul de paraziti care ar putea fi in substrat.
Buretii sint buni la filtrare mecanica. Lasa doar unul la intrarea apei si altul imediat inaintea pompei. Restul spatiului umfla-l cu materiale pt. filtrare biologica - BioRio, Eheim Substrate Pro , Siporax (sau mini siporax daca nu ai spatiu). Ti-ar trebui cam 1 litru sau mai mult - preferabil e mai mult.

Ce filtru e?
Cory sint pesti de banc. Nu se simt in siguranta fiind prea putini si stau ascunsi. Daca vrei sa ii pastrezi ar trebui minim 6 bucati - preferabil ceva mai multi.

Carasii sint niste porcusori adevarati. Maninca mult si fac multa mizerie. Cauta permanent ceva de mincare, iar "joaca" care o vezi prin filme e indusa prin reflexe conditionate. Pentru cele 10-15 secunde de filmare cred ca a fost nevoie de ore bune de filmare si montaj. Chiar si tu ii induci reflexele. In 1-2 luni o a vina sa cerseasca la geam mai multa mincare de cite ori va trece cineva destul de aproape.

Ma bucur ca te-ai orientat la plante usoare. Egeria rezista citeodata la carasi deoarece creste repede, doar ca e pe gustul lor. Din ce am citit carasii incearca sa manince si valisneria si o sa ii rupa frunzele - iar o data rupte inceteaza sa creasca. Anubias o sa reziste. Fa un cerc din furtun de aer la care infigi ambele capete intr-un lemn, ancoreaza-l de pereti sau capac si pune limnobium in el.

Ce materiale ai in filtru? Filtrarea asa cum o intelegem noi e putin diferita de ceea ce stii.
Salve payti.

Nimeni nu are nimic cu tine. Toti sintem doar un grup de pasionati care vrem sa crestem pesti si alte animale acvatice. Nu ne place deloc cind vedem ca mor animalele si ne bucuram chiar prea mult cind reusim sa le asiguram conditiile pentru reproducere - desi stim toti ca dupa aia o sa urmeze o multime de probleme (incepind cu "cum cresc puii" si terminind cu unde dau atitia pesti ca nu mai au loc). Pot sa iti garantez ca toti cei care ti-au raspuns au avut probleme la un moment dat.

Nu poti compara galetusele noastre (chiar si cele de 500-1000litri) cu procesele care se petrec in natura. Cel mai amarit parau asigura schimburi de apa si suprafete de filtrare mult peste capacitatile noastre. Nu poti sa compari nici tratarea apelor uzate cu ceea ce se petrece in acvariu (cantitatile de contaminanti din apele uzate sint mult mai mari), desi procesele de purificare sint destul de asemanatoate. In acavariile marine chiar se introduce carbon suplimentar (nu m-a interesat destul de mult de ce).

Raspunsurile care le primesti provin din experienta (porcu si koala) sau din citit f. multe pe tema respectiva (cazul meu). Sint citiva aici care au depasit faza cu cresc pestii pt. placerea mea si au ajuns la vanzari engros sau detail. Sint si citiva care au depasit faza cu cresc pesti/plante si au rezultate bune in concursurile internationale. In timp am vazut ca nerespectarea sfaturilor duce la pierderi - mai ales in cazul incepatorilor.

Daca respecti sfaturile care le-ai primit e alegerea ta. Dar nu poti compara tratarea apelor uzate cu ceea ce se petrece intr-un acvariu, desi procesele sint asemanatoare.

Ca sa iti raspund la intrebare:
Carasii sint pesti de apa rece (ar prefera 18-20 de grade Celsius) si nu prea pot fi combinati cu alti pesti (care prefera 24-26 de grade Celsius) - diferenta pare mica. De fapt pot fi combinati, dar le va scadea durata de viata. In plus carasii sint vegetarieni (si sint putine plantele care le rezista) si sint considerati pesti "murdari" ( ca marea majoritate a pestilor vegetarieni). Au nevoie de filtrare serioasa.

Ce ai putea pune in 54 de litri? Vivipari (gupy, moly, xifo platy, endler) - doar ca se inmultesc rapid si o sa fii nevoit sa le gasesti loc prin alte parti. Altceva: un trio de Colisa Lalia, o pereche de gurami (doar una si sint cam mari) , 10 zebre si 10 cory (sint cam multi). Cred ca ar fi bine sa incepi cu vivipari - sint cel mai usor de crescut.

In acvaristica consideram filtrarea ca trecerea apei peste un material filtrant. Ce contine materialul filtrant si cum face filtrarea e altceva. E o discutie f.f.f. lunga despre filtrarea in acvariu.

Forum Index » Profile for Liv » Messages posted by Liv
Go to: