| Message |
|
|
mosu wrote:PS: nu e publicitate mascata.
Si daca ar fi pe mine nu ma deranjeaza  .
|
 |
|
|
|
Mancare la dau cate putina si de multe ori chiar o data pe zi, iar curatenie o data la 2 schimburi de apa(schimb 10l la 3-4-5 zile).
|
 |
|
|
|
Ancistrusul care are cornul "trifurcat" e posibil sa fie un mascul(din ce am citit eu p-aici), si nu, nu are nimic daca are coarne.
|
 |
|
|
|
La ultimele masuratori aveam asa: NO3-10; NO2-0;GH-10;KH-3;PH-6,8(pe data de 4.08), iar praf nu prea vad de unde pentru ca are capac.
|
 |
|
|
|
NU stie nimeni ce-i cu mazga aia care pluteste la suprafata apei?
|
 |
|
|
|
Multumesc inca o data pentru raspuns Porcu. Iar referitor la co2 am intrebat pentru ca am citit si de alte recipiente p-aci, pe forum si d-aia. Presiunea aia de 250 de bari cine o asigura, cei care incarca butelii? Mi se pare destul de mare.
|
 |
|
|
Am verificat valorile apei astazi dupa ce am bagat ieri co2, aceleasi valori ca acum 4 zile. Cred ca e bine, nu? 
|
 |
|
|
Azi am modificat capacul, am mai adaugat un tub si am pergattit circuitul pt al 3-lea. Am vazut in Hornbach philips 830 si 840, ce sa iau ? Acum am 2 Philips normale (TLD 54-765 de 18WATT).Tot azi am bagat si co2 (bomba) .Ma gandeam la un stingator cu co2  . Ar fi bun ca recipient pt o instalatie? A si am mutat ce mai ramasese din Acorus in celalalt acvariu.
|
 |
|
|
Inca o problema  . Cred ca sunte-ti satui de mine  . Andras mi-a zis ca nu o sa reziste Acorus-ul, dar nu ma asteptam ca Ancistrusii sa fie de vina, o mananca pur si simplu.La inceput am crezut ca frunzele se destrama din cauza de lumina, lipsa co2 insa aseara am vazut unul din ancistrusi cu a retezat o frunza chiar de la baza.Sa scot planta sau sa le-o las pana o topesc ei?
|
 |
|
|
Eu am luat un lipici Moment , tot de la Henkel si l-am folosit la capacul acvariului . NU RECOMAND. Capacul e din parchet laminat, dupa cateva zile am bagat hotzsuruburi ca se dezlipea  .
|
 |
|
|
La ce vad eu acolo cred ca trebuie ce-i mai bun pe piata  .
Poate primesti sfaturi de la cei "batrani", eu nu imi pot da cu parerea. Oricum frumoasa lucrare 
|
 |
|
|
|
Vad ca le-a mai trecut frica si nu mai stau sub filtru.Multumesc de sfaturi tuturor, insa am alta problema acum. Decand am pus substratul pe deasupra apei pluteste ceva ca o pata de ulei, grasime. La fiecare schimb de apa am scos-o dar apare iar este cumva vreo alga?
|
 |
|
|
Asta asa este dar 50 de lei poate fi diferenta intre un filtru si altul,iar daca nu-i ai poate fi foarte mare  .m_3 scuze ca am deviat de la subiect 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Am si eu o intrebare, deocamdata  :cat silicon ai folosit (un tub ,doua )?
|
 |
|
|
Eu am luat substrat din Hornbach. Este TatraPlant, insa ma inteles ca nu este din cele mai bune. La mine e prea tarziu ca este deja in acvariu  .
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Pe fundul apei se depune mizerie, adica :mancare neconsumata, kaka(mai ales daca ai carasi am inteles ca fac la greu), etc. Toate acestea trebuiesc scoase cumva si din cate am citit si eu se numeste sifonare. Pentrua asta gasesti instalatia de cumparat sau DYS(eu asa am procedat).Daca gresesc sa ma corecteze cineva 
|
 |
|
|
|
Pai am mai luat azi plante (Bacopa am luat-o mai mare sa faca umbra), iar lumina am doar un tub de 20 watti.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|