[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Paradoxx: Multumesc, nici chiar ca la carte.
Mie dor de incepu mereu primeam critici sfaturi etc ,asa invatam mereu ceva

Eu ce sa mai zic, caci dupa ce am enuntat de atatea ori ca mie imi place harababura salbatica, ca nu ma intereseaza plantele si ca scape-urile nu sunt pt mine, sunt lasat in plata pestilor domnului
Bucura-te ca nu ai decat laude, asta iti poate da incredere pentru a incerca noi provocari.
Nu reduce din debit, ci din intensitatea luminii eventual. Vezi ce si cum, as umbla la lumina mai intai, decat la debit
Asa^^
a, sustin faza cu curentul. In bazinul lu' bunica.miu de prin 2015/2016, bba a inceput sa apara prima data pe geamul unde batea curentul apei, dar bineinteles si lumina nestinsa avea un rol important
Oricum ar fi, imi place ca i.ai adus prieteni ^^ fa.i cum vrei cu plantele, insa nu renunta la ele pana nu ai schimbarea la sigur"in mana". Plus ca daca e vba de plante, mai bine tac, mie oricum imi plac doar pietrele si lemnele^^
Mie imi place cum explicasi despre torsiunea si indoitura siliconului atunci cand "tragi "de el. Avand acvariul din 2014, ma face sa ma intreb cat o mai rezista, avand in vedere ca are o burtica vizibila cand e plin.
Nu il arunca bre, ca multi nu au ^^ mai tine.l un pic, il iau eu ca stau langa Deva ^^ si asa sunt "strangaret" de fel cand e vba de acvaristica
Ca fii sigur si impacat cu tine, ia.ti acvariu lung si nu inalt, ca sa scapi de stresul presiunii apei.
Am fost acum o luna/1 jumate la timisoara in "obor" si am luat de.acolo 8 ancistrusi pui aprox 2 cm de la o femeie, toti super sanatosi. Zic asta, pt ca dupa perioada de carantina in acvariu doar pt ei, am pus 4 in cu ul de 100, lasandu.i pe ceilalti 4 in cel de 80 de carantina, cu mancare la discretie, dchimvuri de apa la 3/4 zile, etc.
Ce am observat, este ca cei din carantina, desi aveau mancare mereu, au ramas in urma fata de cei din cubul de 100, facandu.ma sa ma gandesc, daca nu cumva jandarmii, fiind mereu cu ei si deasupra lor, i.au facut sa se grabeasca in a creste instinctual pt a nu fi mancati( am avut guppy o perioada scurta cu jandarmii, nu doar 1 data am vazut jandarmi halind guppy maturi), astfel luand amploare fata de cei care erau in acvariu doar ei 4, neavand astfel concurenta in a supravietuii, sa zic asa. Elementele de filtrare si litrajul cu 20+ litri ar putea conta, insa cred ca aici si.a facut prezenta natura si legea existentiala. Asta seara ii mutai pe toti in cubul de 100.
Cateva poze cu salbaticiunea:

image
image
image
image
image
Inca imi place cum conconiusul(cred ca conconius ii zice) portocaliu/rosu aduce o pata de culoare pe langa jandarmii albastri.
Melcii i.am tinut la inmultit cu ancistrusii, acum sunt eliberati si ei in cub.
Asta nu inseamna ca bolurile sunt bune ^^ tu urmareste doar cum se face una-alta.
In general, substratul trebuie sa fie intre 1-3 mm granulatie, pt ca si bacteriile din substrat sa respire pt a nu se transforma in mal/namol si sa iti elimine in timp toxine, dar si pt ca radacinile pla telor sa n se sufoce; intr.adevar am vazut anubiasi crescand bine-mersi cu radacina in nisip fin de sub 1mm, dar alea sunt cazuri exceptionale.
Pentru a iti raspunde la nelamurirea substratului: o granulatie prea mare permite mancarii sau caca-ului de pesti sa patruna printre pietris, sa putrezeasca acolo in timp foarte scurt si in a iti "imbolnavii" apa respectiv pestii, iar o granulatie prea fina sufoca radacinile plantelor.
Metoda EFICIENTA pentru a avea un fundal negru ieftin:
Carton taiat pe dimensiunea acvariului, pregatit banda adeziva lata neagra, dat cu ea dus intors pe carton, proptit cartonu in spatele acvariului, gata.
Ce mare e red ramshornu ala.
Ma bucur ca ai pus fundal negru, acvariul tau este dovada diferentei dintre fundal negru si altele. Super
Am vrut sa imi iau niste molly negri clasici, dar am avut retinerea de a face.o de la faptul ca am inteles ca sunt pesti de apa sarata/salmastra, in apa dulce avand predispozitie la boli, devenind, sensibili, etc. Pana la urma am luat 10platy albastri, deocamdata la carantina cu tratament(au venit in shop vai si.amar, tot de pe transport cu Gigel).
De aici si curiozotatea de a vedea cum or sa o duca si cat or sa traiasca cei ai colegului
Sa ne spui cum se comporta molly/cat timp traiesc fara sare adaugata. Ma gandesc ca nu bagi, cory-lor nu le place
Pai..tre sa invatam si pe om, ca pana la a i se sparge acvariul, trebuie sa il faca cum trebuie, nu o bataie de cap de la filtrarea insuficienta, sau transformarii mancarii din pietrisul cu granulatie mare in namol, asa cum zicea un coleg in unul din topicurile de mai jos/sus ?
Mie nu.mi place, prea e frumos aranjat,totul prea ca la carte (trebuie sa fie cineva si gica-contra, doar suntem pe internet)
Buna, ne bucuram ca ai decis sa ne scrii, pentru ca:
-Acvariul e safe, deoarece inaltimea apei este cea care pune cea mai mare presiune pe sticla.
-Ma bucur ca ai pus acel pad sub acvariu, insa din pacate ai facut alegere proasta cu substratul si foarte proasta cu decoratul acvariului, ai aruncat banii ce i.ai economisit pe acvariu. o sa te las pe tine in a descoperii ce, astfel vei avea satisfactia de a repara de unul singur, desi vei fi certat atat de viitorii tai pesti cat si de colegi daca il lasi asa ^^
-Pe google sau pe acest forum, poti incepe cu :"plante de plastic in acvariu" si vei avea raspunsul.
Later edit: nu te grabii sa adaugi pesti, sper ca ai citit despre ciclarea bazinului, implicit coloniile de bacterii si ca acvariul nu este un peste intr.o apa.
P.s.: fundalul tau din spate este de apa sarata(oceanic),recomand fundal negru pentru contrastarea mai buna a culorilor pestilor/plantelor
Lemon, sa zicem ca apa are 10 grade. Sau 40. Ce le spui si cui ? Ca vreau sa stiu sa fuck la fel
In spate in duba, poa' chiar sa depaseasca 40, indiferent de firma. Nu au aer conditionat in spate, aia e...
Of of of...
Pfoai, ce rau imi pare. Vezi ca majoritatea firmelor au o garantie in cazul ca iti ajung asa. Trimite.le poza si iti vor oferi altii la fel

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: