cum plm ce pompa, ce placa pavelesculeeeee???? se vede ca esti atent la mine, scopi-te-as!
pompa jebao dc 6000 si placa de plexi cu dinti - aia satanica!
koala wrote:Nea' hadule, nea' hadule ... cum te legi matale la cap, far' sa mi te doara. Cand o sa vezi ce repede se haladesc "saculetii" aia, o sa-ti treaca chefu'.
Daca vrei musai-musai super filtrare mecanica, pune mana si foloseste perlon... il arunci la fiecare 2-3 zile si pui altu' nou.
Cei 2 bani ai mei, cum zic francofagii.
pai, stii cum se zice "rumanu' can'n-are ce face, se dezbraca si-si pazeste hainele"
deocamdata mumu saculet Peti, mergem pe cioarap nevasta!
am mai folosit si perlon in special dupa agitatia de la schimbul de apa - cateva ore apoi aruncat. doar ca am cam gresit - sertarul sumpului in care ar trebui sa stea perlonul (acolo unde zace buretele albastru grosier) este cam ingust - cca 4 cm - si cu perlon se cam obtureaza fluxul
[quote=bulan77]
cea mai buna optiune pana iei alceva
Si eu folosesc ciorap , am 2 feluri de nylon si pasla , ala de pasla inebuneste skimmerul , si se calmoteaza ca naiba de repede
Cel de nylon il spal la 2 zile , e ok pana acum
ce sa iau.... altceva?
fa si mie o poza cu ciorapu' de pasla
broblem... tata!
de sambata de cand am pus reactorul antiphos si pana azi s a facut mare mizerie pe geam... si pe nisip!
avand in vedere ca sambata dimineata am si facut schimb de apa, cu aspirat substrat, cu sters geamuri.
in afara de reactor n am schimbat nimic... poate doar mai multa lumina duminica (ca timp vorbesc)
si pana acum se murdarea geamul, dar nu asa repede si nuvasa mult.. ce sa fie ce sa fie?
pai da, nu conteaza grosimea -
eu cu negru am o problema! o mareeee problema! nici la planatat nu am vrut background negru - am o problema psihica! toata lumea zicea negru negru, io nu si nu!
deci ramane intre albastru deschis si albastru satinic
dar cum e albastru inchis satinic asta - ca ma dispera!
koala wrote:E oarecum in regula.
Atat fluidizarea cat si picaturile alea pe care le vad (ala e reactorul de denitrificare?)... daca poti, da fluidizarea un pic mai tare.
oarecum?
ce nu e bine?
voi incerca sa-l dau putin mai tare, pentru ca merge - e acolo un robinet din care se poate regle debitul
problema e ca mai tare imi cam zboara tot antiphosfatul si-l intinde prin sump... mi-ar mai trebui un robinet de... "reglaj fin"
koala wrote:Nu ne arati cum fluidizeaza reactorul ala de antiphos?... si DA, ar cam trebui sa lasi acvariul in pace, o vreme... ca sa poti sa-i observi evolutia. Daca tot il futi la cap, zilnic, cu tot felu' de modificari, nu vei putea sa-ti dai seama "ce merge / ce nu merge".
da da, m-am gandit sa fac un filmulet cu plutirea lu' nenea atiphos dar e olecuta dificil pentru ca nivelul de antiphos e chiar la nivelul apei din sump - ceea ce face dificila vizualizarea. (se vede in pozele din postul #160)
tocmai de aceea mi-am propus sa-l las in pace - sa vedem daca am facut bine sau prost ce am facut )
Acum ca am pus in fuctiune casero-reactoarele de denitrificare si reactorul antifosfat zic sa ma linistesc umpic si sa ma abtin sa mai bag mainile in bazin sau in sump
deci sa mai asteptam oleaca, asa cu rabdare
ma rog azi fac o comanda pentru un pieptene (va fi o bucata intreaga cat tot geamul din spate neagra sau albastra ca sa acopere si tevaraia de la BA)
cam asta ar mai fi pentru moment
aaa... si o pompa jebao dc 6000 cica e pe drum - astept sa vina pe weekend