Message |
|
mersi atti..
ia vorbeste cu oamenii nu o punem de-o intalnire?
|
 |
|
M-am hotarat ce pestani o sa mai bag...dupa putina documentatie...si cateva intrebari ici colo...am ajuns la concluzia ca se pot tine tropheusi...cu ce am eu in acvariu...chiar daca tropheusii sunt vegetarieni exista o modalitate ,una singura,de a impaca si capra si varza...raspunsul este NLS...asta e singura modalitate de a-i tine impreuna...si am ales aceasta cale...curand am sa dau comanda de NLS din America
Peste ceva vreme...nu stiu cand exact....o sa detin niste tropeheusi ikola in numar de 10 aproximativ...o sa va tin la curent...
|
 |
|
m-am uitat asa in mare....dar spune-mi...cine-mi aduce mie de examplu o anumita specie daca vreau?
|
 |
|
ma bucur ca va plac..intradevar sunt foarte frumosi...ma bucur ca am ales genul acesta de pesti..
sunt linistiti ca inca nu sunt prea obisnuiti in acvariu..sunt speriosi inca...dar isi revin incet incet...
alge inca nu am deloc...sper sa se faca...
multumesc inca odata de aprecieri..
P.S. inca tot nu stiu ce sa mai bag pe langa ei...
|
 |
|
mai pun o filmare cu nebunii din acvariu in care se vede mult mai bine despre ce e vorba...;)
enjoi...
http://www.youtube.com/watch?v=j8R4LrZv8kE&feature=email&email=comment_approve
|
 |
|
da...nisipul este flamingo...iar calvusii i-am cumparat de la cineva care i-a cumparat la randul lui de la detritus...
si ma bucur ca-ti plac...
pun si o filmare dar din pacate se vad foarte greu...sunt foarte speriosi si se cam ascund..
http://www.youtube.com/watch?v=w6FTCIw4kuA
|
 |
|
da...e buna ideea cu "o mica separare intre gramezi"...o sa vad ...
|
 |
|
am mai adaugat inca 3 calvusi pe langa cei 6 care erau....deci...9 buc. ;)...deci chiar sunt superbi pestii astia....cam speriosi acum la inceput...dar...se obisnuiesc ei...;)
|
 |
|
stiu pomi.....m-am documentat putin...si cred ca e exact ceea ce vroiam...ai vazut si tu pestii si mno..;)
si pestanii..
6 buc calvus...3 soiuri
Uploaded with ImageShack.us
urmatorii...
masculul
sunt cam speriati...pozele sunt facute dupa ce i-am introdus in bazin ;)
|
 |
|
mersi bobescu...ma bucur ca-ti place...cat despre nisipul negru asta am vrut de la inceput...daca l-ai vedea live...ai vedea ca nu e chiar negru...;)
o sa va arat o poza cum e mai exact...
|
 |
|
da vidockq...ai dreptate in tot ce ai zis...si inca ceva...ia ganditi-va cat de mare o tot tinutul malawi....si sa nu-mi spuneti voi ca peste tot e la fel si numai bolovani rotunzi....sunt multe feluri in care poti face un setup malawi...
va rog sa nu va plafonati doar la un anumit fel de setup...va dati seama ce s-ar intampla daca ar fi toate acvariile la fel?...nu nu...asa ceva nu se poate...hai sa diversificam putin si sa studiem putin tinuturile malawi si tanganyka mai atenti...eu chiar m-am uitat putin la ceva filmulete din salbaticie...si pot sa zic cu mana pe inima...ca am facut ce trebuia in bazinul meu...si m-am gandit foarte bine si am sa merg pe tanganykani chiar daca am sa modific foarte putin ceva la setup,eventual sa bag ceva cioate groase pe langa bolovani...cred ca la tanganykani merge.....deja am intrat in posesia a 10 pesti...o sa va pun si poze...curand
va multumesc ca ma sustineti..
|
 |
|
koala: da stiu la ce te referi..dar mie mi-a placut mai mult asa decat cu bolovani rotunzi...
bobi:  )ce cauti aici la bolovani? nu-ti taie coasa ?hahaa scuza-ma ca nu am avut un liniar sa-i aliniez pe toti muahahaa
|
 |
|
gresit bobi...nu am fost nici pe departe gradinar....te las pe tine...
deci dupa cum am promis...o sa va arat si ceva poze cu ce am lucrat,dar deocamdata fara pestani..
|
 |
|
Dragi colegi se pare ca ne reintalnim cu un nou jurnal...dar de data aceasta la alta categorie.
Dupa cum unii stiti deja...m-am hotarat sa trec la cichlide...sper sa ma atraga si sa nu ma plictiseasca...desi nu cred asta pt. ca intotdeauna mi-au placut...unii colegi au zis ca maxim 3 luni o sa rezist fara plante...asta ramane de vazut..nu bag mana in foc...de aceea apelez la "cichlidarii" mai vechi,sa ma ajute sa obtin ceva frumos si aici ma refer la specii de pesti sau vietati care merg intr-un bazin cu cichlide.
Vechiul acvariu de 350L l-am vandut cu capac,lumina...si tot ce era in el,si dupa cum stiti acel bazin a avut parte de ceva setup-uri minunate..o sa-mi fie dor de ele
Sa revenim la noul bazin care o sa gazduiasca cred ca un setup malawi si sper sa reusesc sa obtin ceva frumos..
cateva date despre noul bazin ..
acvariu - 160 lungime , 60 latime , 48 inaltime
filtrare - 1 filtru DIY 1000 l/h + 1 filtru JBL intern 1000 l/h + saptamana viitoare ma pun pe treaba la inca un extern DIY mai mare 1500 sau 2000l/h
lumina - 2X80W T5 JBL SOLAR MARINE DAY ULTRA
vietati - ei bine aici va cer putin ajutor...as dori sa-l populez cu ceva deosebit si astept propuneri de la cei care au habar de ceva specii interesante...si aici nu ma refer doar la pesti...si alte vietati ce ar putea convietui cu cichlidele
Aceste fiind spuse nu-mi ramane decat sa astept sfaturi de la voi...
O sa pun si ceva poze cu setup-ul dar putintel mai incolo..
|
 |
|
Din pacate trebuie sa rog un admin sa inchida acest topic...deoarece acvariul cu capac ..cu lumina si cu tot ce era in el aici ma refer la setup...s-a vandut.
Cu parere de rau pt. unii si cu parere de bine pt. altii va anunt ca urmatorul acvariu care este deja lipit si care are urmatoarele dimensiuni 160Lungime,60latime,48 inaltime...va gazdui un minunat setup malawi.
Motivul pt. care trec la cichlide este...pur si simplu deocamdata m-am saturat de plante..am vazut ca nu e greu sa obtii ceva foarte frumos daca ai putin habar...eu am obtinut ,mi-am atins scopul la plante..poate nu 100%  ....si am zis ca de ce sa nu incerc sa fac ceva deosebit si cu un malawi,oricum mie-mi placeau foarte mult cichlidele de mai demult.
multumesc celor care au apreciat setupul acesta si sper sa va incant ochii si cu bolovanii care urmeaza sa-i achizitionez de pe...nustiuunde..  bafta
|
 |
|
hai "caine" sa vedem cum arata minunatia aia de setup?
frumoase pietre sunt acolo la cariera...de acolo le am si eu...cred ca sti deja..
|
 |
|
ma bucur ca va place...si intreadevar arata mult mai bine cu vivipara asa mai mica...
in curand s-ar putea sa-mi iau ramas bun de la acest setup...vand tot...inclusiv setup-ul asa cum e...tot ce e in acvariu...
fac alt acvariu mai mare...si vreau sa o iau de la 0...am sa va tin la curent cu tot...dar deocamdata e doar plan..vedem
|
 |
|
o filmare mai noua ;)
http://www.youtube.com/watch?v=4Xyw-Wnpv9s
puneti 480p ca se vede mai bine
|
 |
|
incearca decor negru simplu...si sa mai grupezi tufele...
nu le rasfira prin acvariu...
|
 |
|
si-a luat cineva pietre de la Tarnita? 
|
 |
|