Samy wrote:Da parca mai bine , eu asi incerca lemnul acela putin mai spre fata si intors invers, varfu sa fie inclinat spre coltul dreapta nu sa stea drept in sus.
E doar imaginatia mea
Cand ma uit la el vad ca e pus perfect adica mana de om.
Un skape normal arata ca si cand ar fi din natura unde nu pune mana omul.
Deci perfect pozitionat nu este mereu ce trebuie
Am vrut ascunzatoarea ptr creveti timizi cu iesire spre fata acvariului. Am pavat pe jos cu pietre ca sa ma asigur ca nu va creste iarba in zona aceea, sau cel putin nu multa. In fata voi pune farfuriuta cu mancare si de asta m-am intins pana la geamul frontal.
Samy wrote:Ai inteles gresit , eu am zis General ce apare pe youtube etc. Si ce ne dai mereu ca exemple .Nu ma supar nu am de ce .
Ce vreau sa zic este ca mai bine experimentez decat sa ma uit la alti cum au dat gres si sa mi se faca frica de a incerca.
@samy, prea mult orgoliu strica
Daca tu spui
Si in general vorbind democratiilesunt afectate de virusul asta incepand din 2014
Dr Nano wrote:Eu m-am ferit de cuba si mone carlo.
Si eu m-am ferit de cuba si de MC si am patit acelasi lucru cu alte plante de gazon.
Ca domnul din video am incercat diverse plante de gazon intr-un acvariu cu multi pesti de dimensiuni relativ mari (scalari, redtail shark, botia, multe tetrazone mari si grase, ancistrus etc).
Cantitatea de .. gunoi care se aduna la baza era uriasa si nu putea fi aspirata decat partial.
Dar sa nu comparam merele cu perele, ce are Samy in acvariu e alta situatie.
Nano creveti nu exista ? Ar produce putina mizerie.
Cantitatea de mizerie e cam direct proportionala cu hrana necesara pestilor. Mai sunt si bucatile de plante care se ofilesc.
Samy wrote:Ai inteles gresit , eu am zis General ce apare pe youtube etc. Si ce ne dai mereu ca exemple .Nu ma supar nu am de ce .
Ce vreau sa zic este ca mai bine experimentez decat sa ma uit la alti cum au dat gres si sa mi se faca frica de a incerca.
Samy wrote:Domnu meu, din cate am observat dai cu video de la cine stie cine care a probat prima data si face un video.
Daca ai fi citit din jurnalele mele special primul skape ai fi vazut ca am trecut prin asta o data.
Pe scurt,montecarlo, cuba etc.
Daca nu este tuns si aspirat cu ceva profesional cum ar fi dennerle aspirator da se pot intampla multe. Eu miam invatat lectia,am optat pentru gazon deoarece daca ai ceva experienta este cea mai usora planta de intretinut. Mi sa intamplat si se vor intampla si altele,dar asta e frumos in acvaristica altfel ar fi plictisitor si nu am invatat nici o data unele lucruri daca nu incercam.Daca ar fi sa ma iau dupa net video etc atunci nu asi mai planta nimic
Interesul meu este sa plantez si sa invat acea planta egal cat de grea este sau cate recinzi proaste are.
Apropo, in acest bazin este doar montecarlo si Cryptocoryne.
Cuba aveam in acvariu mic.
Cred ca am demontat ca le pot tine sub control si sa scot ce e mai bun din cele doua plante de gazon de care fug cei mai multi.
Eu zic doar ca e riscant.
Sper ca nu te superi, dar acel "cine stie cine" e Dr. Kevin Novak Ph.D. care, indiferent de cat de solide sunt teoriile lui legate de filtrarea anoxica, eu tin sa cred ca are cunostintele si experienta necesare ptr a da sfaturi.
Bayek wrote:De ce ai maruntit moss-ul? Si ai turnat lipici cu galeata. O sa dureze pana se acopera total, daca se va acoperi vreodata. Cel mai simplu si mai curat e sa lasi mossul intreg (nu am mai auzit pana acum de maruntire, doar nu e patrunjel) si sa-l legi cu ata de lemn.
Apoi, ai ales plante in vitro? Astea se adapteaza cel mai greu. Daca esti din Bucuresti, ai atatea variante de cumparat plante crescute in acvariu, care se adapteaza mult mai bine: Animax Vulcan, Coralis, donatii de pe forum, Victor Z.
In general cu plantele e nevoie de rabdare. Unele se adapteaza mai greu, altele deloc. Dar cel mai important e sa faci un aranjament care sa-ti placa.
Nu-s din Bucuresti dar se gasesc si plante crescute in culturi hidroponice.
Eu asa am gasit ca se ataseaza moss ul. Se taie marunt si se aplica dupa ce dai cu lipici. Eu l-am taiata cu foarfeca in 3.
Takashi Amano moss trick
Samy wrote:Nu iti mai da munca cu acele pietre cu timpul vor disparea singure (unele sub nisip) Umbla la acel lem scoatel in evidenta pana la urma el e punctul Focus al acestui skape.
Moss ul (taiwan) l-am maruntit si l-am lipit. Bucefalandrele si anubias sunt inca mici. Cam in cat timp crezi ca va coperi moss-ul zonele albe? Mai am niste pete de monosolenium (ce am crezut ca mai se poate salva). Vom vedea, sper sa nu raman cu niste pete albe. L-am primit fara gel/lichid si crocant, dar verde inca. L-am luat de la un pet shop putin cunoscut.
Vreau sa scot pietrele ptr ca in fata lemnului (exceptie gaura) si rocilor va fi iarba. Ca un cordon, pe alocuri mai lat. In fata cordonului voi avea pietricelele.
Cel putin asa cred ca pot imbunatatii aspectul.
Referitor la faptul ca pietrele se vor ingropa in nisip, de obicei, cand vantur nisipul, ele ajung la suprafata. In plus ma gandesc ca ar putea afecta cresterea cordonului.
Parca nu as scoate apa din acvariu deocamdata. Vad asa cum merge. Stiu sigur ca va dura, dar nu si cat.
Samy wrote:Incepe cu doua bule pe secunda. Si cresti usor in decurs de cateva zile pana vei avea culoara care trebuie pe testul de ph permanent Acum despre acvariu.
La cat ai scris despre si cum vei face ,combinatile solului etc mam asteptat la ceva wou . Dar asta este doar ca am citit fiecare comentariu si fiecare cuvant scris de tine pe acest forum.
Eu zic ca poti mult mai mult la a face un skape Fara suparare asa sunt eu mai direct
Aceeasi concluzie deci. Mai e de lucru. Voi incepe cu pietricelele. Adun una cate una. Vedem dupa. Oricum plantele au nevoie sa se dezvolte.
Am adaugat solul (acelasi ca mai sus), elementele hardscape (red moor, petrified rock), nisip Dupla River Sand si pietricele Dennerle Rio Xingu 2-22mm.
Am optat cum ziceam ptr un amestec pietris ADA Aqua Gravel S + Dennerle Scaper's Soil + nisip Dennerle Sunda White.
Ce se vede cu alb e in principal stratul de bacterii pudra Dennerle FB1 Substrate Start. Am adaugat si una bucata Dennerle Power Tabs sectionata in 3 si bucatile distribuite (le-am apasat-o cu degetul).
dan.pavelescu wrote:In cazul bazinului meu, elementul cu prioritate maxima e flora. Pestii sunt doar pentru ca am auzit ca asa se face, iar CRS reprezinta un pitic de-al meu mai vechi.
Plantele doresc sa fie sanatoase si prospere, asta e obiectivul principal. Daca se intampla sa prospere si pestii si shrimpii, doamnele ajuta, sa fie intr-un ceas cu cuc.
In plus, e o noutate si pentru mine, un experiment - doar apa de osmoza remineralizata si filtrare exclusiv prin matrix (desi mai exista pe acolo si niste purigen si o urma de bureti). Sunt curios daca iese ceva sau o sa fie un mare fas.
Daca adaugi gradual pesti si verifici evolutia amoniac/nitrati/nitriti nu vad ce ar putea sa se intample. Cel mult schimbari mai dese de apa sau aruncat pesti. La mine crevetii au stat si s-au inmultit fara probleme in nano ul de 35l, doar cu un filtru corner si fara alge. Plantele mai stagneaza, mai regreseaza dar asta se vede cu ochiul liber si se pot gasi solutii.