[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Thereau
Forum Index » Profile for Thereau » Messages posted by Thereau
dan.pavelescu wrote:Sunt mai multe nuante de leeri, si gold, si cu culori, si gri/albastrui

Interesanta specie, nu ma gandeam sa mai achizitionez pesti pana la situatia cu hidrele. Sunt cam timizi insa se inteleg bine cu africanii, momentan.

Am mai luat 2 gurami galbeni dar aia sunt zapaciti rau, se bat non stop....
alinutz80 wrote:Astia or fi: https://www.seriouslyfish.com/species/trichopodus-leerii/

Sa ai noroc de ei!

Aduc insa astia sunt full albastru, nu au alte culori, pare ca se inteleg bine cu africanii, ma mananca sa mai iau inca 5-6 ca sunt simpatici.
cfrtriaj wrote:Salut.vreau si eu leeri.ce piata si la cati b?nu?i?

Salutare,

Din piata de la Obor, 6 lei\buc
Am fost la piata si am cumparat 2 gurami galbeni si doi pesti care seamana cu guramii insa nu sunt gurami.

O sa postez doua poze cu ei mai jos, daca cineva are idee cum se numesc pls help. Mi-a spus domnul din piata insa am uitat pana acasa

Pare ca se inteleg bine cu africanii momentan, o sa ii mai lasa o saptamana iar daca lucrurile merg bine poate o sa mai iau inca 4 caci sunt interesanti
dan.pavelescu wrote:Important e sa-ti placa tie, tu locuiesti in jurul acvariului. Noi vedem o poza, o apreciem sau o criticam, iar dupa 20 de secunde ne doare in cur

Eu am vrut sa fac asa ceva la cabinet, dar am renuntat din lipsa de timp si bani:

100% de acord cu tine. Impartasesc proiectul pe acest forum pentru ca stiu ca aici sunt doar acvaristi de calitate.
Clar sunt deschis la orice discutie constructiva pe baza proiectului si pot sa accept si critici acolo unde este cazul.

Scopul meu este doar sa incerc sa obtin rezultate bune cu un bazin very low tech si sa impartasesc asta cu voi pe forum.

Nu sunt impotriva bazinelor tehnologizate insa cred cu tarie ca exista mai multe metode prin care putem sa obtinem rezultate insa natura este mai puternica decat orice solutie la bidon din comert.

EverSad wrote:Sigur, este ciclat bazinul.

Daca tot este ciclat, nu va fi nevoie sa masori si NO2 in viitor.

Ca si idee, ar trebui sa observi cat NO3 aduni intr-o saptamana ori luna.

Avand multe buruieni, nu ar trebui sa creasca foarte tare NO3.

In general, 98% din aportul de NO3, inseamna hrana pestilor. (daca nu fertilizezi buruienile)

Stai` surprinzator de bine ca si parametru` NO3 acum. (este bine "acum"...)

Daca tot am testul de No2, e pacat sa nu il folosesc

O sa repet testele saptamana viitoare sa vad daca este diferenta... Nu prea am cu ce sa compar acum, am facut doar niste teste cu benzi la inceput insa nu cred ca sunt foarte relevante

Ideea e sa raman cam in aceste valori si cred ca este posibil. Insa cum zicea si colegul ocean mai sus, specia pestilor este putin cam neinspirata si probabil in urmatoarele 2-3 luni o sa fiu nevoit sa scot jumate din vietuitoare.

Am ales neinspirat tetul cu "Fe" si nu am testul "Nh4" insa probabil o sa il comand separat saptamana viitoare daca o sa mai fie timp

Ca tot am avut acea varianta am facut si testul de "Fe" insa acolo a iesit apa chioara, trebuie sa mai studiez putin problema insa nu stiu cat de relevant este pentru proiectul meu.

Una peste alta pare ca natura isi face bine treaba momentan
NO3 :
No2 :
Update 60 de zile, au venit si testele.
Nu stiu ce inseamna "norme general acceptate" insa din cate inteleg din primele teste, nu sunt motive de ingrijorare momentan.
Update 2 luni :
Apa si substratul dupa 2 luni arata excelent :

https://vm.tiktok.com/ZGeLXM7BW/
EverSad wrote:Vei avea peste normele general acceptate. (NO3 si NH4)

De ce esti asa convins ?
Foarte frumos!

Asa patesc si eu cu echinodorusii... Nici nu au murit nici nu s-au adaptat in 2 luni insa pare ca sperante sunt, frunzele noi care au crescut in bazin sunt ok
Salve,

Se pare ca am rezolvat problema cu hidrele, nu au mai aparut, ceva le mananca sau a fost alarma falsa
Am comandat magnet pentr geam si o sa rezolv si algele ce apar pe geam.
Cand am scazut ratia de mancare au scazut considerabil si algele din bazin. La mine a ajutat treaba cu valuirea, am redus nivelul de oxigen si se pare ca in combinatie cu schimbarea programului de hranire a dat rezultate.
Odata cu magnetul pentru geam am comandat si un set de teste de apa https://www.emag.ro/test-pentru-apa-acvariu-combiset-plus-nh4-jbl-pentru-apa-dulce-masurare-6-parametri-combiset-plus-nh4/pd/DQT0K5MBM/ sunt curios ce paramentrii mai am in bazin dupa doua luni
EverSad wrote:Mai degraba, pentru Gourami...

De scapat cu hidrele, va trebui sa bagi ceva pesti noi.

Las` ca doi pesti, nu "umbla" asa tare la saracie.

Opresti lumina doua ore si compensezi costul pestilor.

Nu e vb de buget ca s 10 lei in piata insa aici sunt doua situatii :

1. Nu vreau sa mai adaug nimic in bazin pentru ca pare ca este echilibrat acum
2. Nu stiu daca africanii o sa fie gazde bune si este posibil sa se ajunga la macel

Intre timp nu am mai observat hidre pe geam, poate a fost alarma falsa sau poate cineva le a matrasit.
Am vazut posturile lui Razvan de la "casa cu acvarii" insa nu prea ma ajuta varianta in care trebuie sa introduc alti pesti in bazin.

Ca solutie alternativa am vazut ca se recomanda sa reduc hrana, asta pot sa fac usor. Oare africanii si ancistrusii nu mananca si ei hidre?

De ieri pana astazi pare ca s-a mai redus putin numarul lor
alinutz80 wrote:

De hydre trebuie sa scapi urgent cu ceva colisa labiosa sau colisa lalia sau gourami. Musai sa scapi de hidre...vezi video mai jos.

Dar daca le-am razuit eu de pe geam? Crezi ca o sa apara iar ?
Femela gusata

Se pare ca am o femela gusata. Insa nu inteleg cum este posibil, pestii aveau aproximativ 4 luni cand i-am bagat in bazin si sunt de 2 luni la mine deci varsta lor este aproximativ 6-7 luni.

Am reusit sa fac o poza insa nu foarte clara.

Situatia algelor continua....

Revin si eu cu situatia pe care o intampin in momentul de fata. Desi am redus orele de lumina, am oprit pompa de aer si am lasat toate filtrele sub luciul apei sa evit valurile. Hrana 2-3 ori pe satamana Tetra discus.

Pe langa algele ce se fac pe geam care sunt destul de enervante si greu de curatat acum am facut hidre.

Cum as putea oare sa controlez situatia asta caci evident nu pot sa las algele pe geam si sunt nevoit sa intervin in fiecare luna in bazin
Poze Mararu` vietii

EverSad wrote:Mortii ei !...

Seamana' intre ele, fro` trei buruieni ca si mararul...

Sa faca autorul postului nescaiva poze detaliate cu "mararau`".

Ori: sa scrie ce marar' are in galeata.

Seamana cu toate 3

Nu am habar cum se numeste, l am luat din piata.

O sa fac cateva poze la marar poate isi da cineva seama.

Ps : am si de donat daca vrea cineva

Forum Index » Profile for Thereau » Messages posted by Thereau
Go to: