| Message |
|
|
|
Cauza se afla tocmai in ce ai spus mai sus : "Tin acvariul pe geam in bataia soarelui de dimineata pana la amiaza".
Muta acvariul de acolo in primul rand apoi tragi concluzia.
|
 |
|
|
qwerty wrote:Cota indicata de oamenii de stiinta
Atunci dupa ce linie sa ma iau, daca doar pentru discusi si Koiuri sunt.
Nu te lua dupa liniile alea, ia-te dupa valoare fierului.
Nu cred ca exista o valoare standard exacta.
Nu merg bine plantele, ai carente  ?
|
 |
|
|
Lucian wrote:
flavius2308 wrote:
Cum se determina nivelul de potasiu, exista tester pentru asa ceva ?
Pentru apa dulce nu exista teste uzuale. Oricum este dintre foarte putinii nutrienti care nu au contraindicatii la supradozaj (in limite normale).
Raportul PO4/NO3 = 1/10 (numit si Redfield ratio)
E destul de greu sa atingi raportul asta din fertilizarea cu PPS-pro.
Cred ca cel mai bine e sa dozezi separat PO4 si No3 astfel incat sa ajungi la raportul de 1/10.
|
 |
|
|
Lucian wrote:Potasiu = Kalium = K
PO4 = Fosfat
NO3 = Nitrat
Iar valorile ideale si generice pentru un plantat ar trebui sa fie
NO3 : 5 - 20 ppm
PO4 : 0.5 - 2.0 ppm
Fe : 0.2 - 0.7 ppm
K : 10 - 30 ppm
Ahh corect, m-am zapacit, oboseala e de vina.
Despre fosfor era vorba.
Referitor la NO3 si PO4 daca NO3 e 15 ppm PO4 ar trebui sa fie neaparat (sau cel putin cat mai aproape de) 1,5 ?
Cum se determina nivelul de potasiu, exista tester pentru asa ceva ?
|
 |
|
|
Lucian wrote:Carenta de potasiu 
cam pe unde ar trebui sa fie nivelul de PO4 in bazin ?
|
 |
|
|
stefanp wrote:Cat despre fertilizarea macro, daca vrei sa faci economie, cumpara prafurile separat si dozeaza separat. PPS PRO-ul le are pe toate in el (N, P, K) si nu le vei putea controla cum vrei tu.
Subscriu si eu la ce ai spus mai sus pentru ca sunt in aceeasi situatie si ma gandesc si eu sa fac miscarea asta.
Spre exemplu la mine am o valoare de NO3 de 15 ppm iar de PO4 de 0,1 ppm. Daca maresc doza de PPS-pro in ideea de a urca PO4 nu fac mae lucru decat sa pastrez proportia fata de NO3 care o sa creasca si el.
O sa cumpar separat NPK si o sa dozez in functie de ce as avea nevoie.
|
 |
|
|
scorpionul wrote:la cutremur v-ati gandit? Magaoaia mea de 300l s-a clatinat binisor. Daca era umplut putin mai sus gaseam si eu apa langa el...asa ca si asta e o posibilitate
Un pic SF scenariul  .
Daca se clatina asa de tare incat sa iasa apa pe sub capac nu cred ca mai citeam postul lui acum  .
|
 |
|
|
Porcu wrote:Imi e greu sa cred ca nu dau garantie.
La felu' in care e construit capacu' la Juwel e putin probabil sa fie condensu', picura inapoi in acvariu. Da' e posibil sa fie niste erori. Daca vrei sa fii sigur ca nu-i de la capac lasa-l cu trapa ridicata sa nu faca condens ....... si daca mai e balta linga el ........ apelezi la garantie.
Am si eu acvariu de la Juwel si nu are cum sa fie condens pentru ca la Juwel capacul are un sant care intra pe buza acvariului iar condensul care se formeaza se duce inapoi in acvariu. Eu zic ca este exclus sa fie condensul.
|
 |
|
|
geani wrote:daca poti schimba neoanele cu osram 865 de 18 w, mai adauga neoane (daca poti) macar pana ajungi la 0.50w\l.
mai depinde ce inaltime are coloana de apa, ca 0,5 W/l s-ar putea sa fie insuficienti parerea mea.
|
 |
|
|
Lucian wrote:Depinde pentru ce regim de fertilizare ai optat, cu ce fertilizezi, samd. Daca ai facut corect calculul sau sunt corecte indicatiile producatorului pentru bazinul tau iar calculele erau pentru dozari zilnice, raspunsul este DA, dublezi cantitatile. Altfel...
Da, calculele erau pentru dozari inn fiecare zi asa ca acum trebuie sa dozez alternativ X2 cantitatea pe care o doza inainte zilnic.
Mai am o intrebare ... poti sa-mi recomanzi o specie de pesti de culoare galbena care sa fie compatibili cu neoni, xipho si guppy ?
|
 |
|
|
marian37 wrote: Inainte am avut manado fara fertil si plantele au dus-o bine...
Dar e mare diferenta intre quartz si manado !!!
in favoarea cui si daca poti sa spui cateva minusuri si plusuri de fiecare parte
mersi  .
|
 |
|
|
Lucian wrote:
flavius2308 wrote:deci nu e rau daca fertilizez seara la ora 23:00 atat micro cat si macro cat si Easy Carbo ?
Uffff... tu mai citesti ce se mai povesteste prin alte topicuri sau crezi ca tie iti vom face alte recomandari?
Nu se recomanda sa dozezi Fe impreuna cu macrocomponentele, respectiv fosfatii, deoarece reactioneaza si precipita. De aceea toti marii producatori au ajuns la formula o zi microcomponente si alta zi macrocomponente. Macar desparte dozarile la 1-2 ore diferenta.
Din cauza ca fierul este foarte "sensibil" si in functie de clelatorii utilizati si de forma lui (bivalenta sau trivalenta) se poate descompune mai usor sau mai greu, se prefera sa se dozeze dimineata pentru a "prinde" perioada diurna in forma buna  Asta este doar una din deosebirile dintre fertilizantii de firma si cei no name - stabilitatea produselor...
daca fertilizez 1 zi macro si o zi micro (implicit si fier) atunci cand fertilizez trebuie sa dozez dublu ca si cand as fertiliza zilnic din ambele ...
|
 |
|
|
Lucian wrote:
flavius2308 wrote:deci nu e rau daca fertilizez seara la ora 23:00 atat micro cat si macro cat si Easy Carbo ?
Uffff... tu mai citesti ce se mai povesteste prin alte topicuri sau crezi ca tie iti vom face alte recomandari?
Nu se recomanda sa dozezi Fe impreuna cu macrocomponentele, respectiv fosfatii, deoarece reactioneaza si precipita. De aceea toti marii producatori au ajuns la formula o zi microcomponente si alta zi macrocomponente. Macar desparte dozarile la 1-2 ore diferenta.
Din cauza ca fierul este foarte "sensibil" si in functie de clelatorii utilizati si de forma lui (bivalenta sau trivalenta) se poate descompune mai usor sau mai greu, se prefera sa se dozeze dimineata pentru a "prinde" perioada diurna in forma buna  Asta este doar una din deosebirile dintre fertilizantii de firma si cei no name - stabilitatea produselor...
am inteles, voi fertiliza alternativ 1 zi-1 zi.
Mersi mult  .
|
 |
|
|
Lucian wrote:
Ar159 wrote:Doar cand ai lumina aprinsa
flavius2308 wrote:Da ?
Inseamna ca 1 luna am aruncat Easy Carbo pe geam .
Ei nu-i chiar asa. Easy Life Carbo este o solutie de Glutaraldehida. Aceasta este o substanta organica cu formula C5H8O2 sau CH2(CH2CHO)2
Schimbul de carbon are loc la nivel molecular direct in frunzele plantelor. Glutaraldehida nu se transforma in CO2 si din aceasta cauza nu schimba pH-ul bazinului. Tot din aceasta cauza se poate introduce oricand in apa. Se poate recomanda sa se introduca ziua pentru a avea o actiune maxima si a evita descompunerea Glutaraldehidei.
deci nu e rau daca fertilizez seara la ora 23:00 atat micro cat si macro cat si Easy Carbo ?
A doua zi la ora 08:15 se aprinde lumina pana la ora 12:15.
|
 |
|
|
Da ?
Inseamna ca 1 luna am aruncat Easy Carbo pe geam  .
|
 |
|
|
|
Poate cineva sa-mi spuna daca Easy Carbo se poate doza seara dupa inchiderea luminii pentru a 2-a zi sau trebuie neaparat dozat dimineata dupa ce se aprinde lumina ?
|
 |
|
|
marian37 wrote:-substrat quartz 1-2mm HB fara substrat fertil
Totusi de ce ai ales sa mergi exclusiv pe substrat steril ?
Stiu ca fertilizezi in coloana de apa dar totusi.
|
 |
|
|
Cine are impresia ca acvaristica e ieftina se inseala amarnic  .
|
 |
|
|
Gata, am rezolvat problema cu furtunul, vezi ca mai am o intrebare putin mai sus
Mersi.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|