[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eek!
Forum Index » Profile for eek! » Messages posted by eek!
Tanti Moly e mult mai bine Petele aproape au disparut, acum e vizibil.
Surpriza, a si nascut, iar un pui cred ca a scapat de a fi dejunul celorlalti :bravo2: Nu am unde sa-i separ, deci legea naturii... din fericire am doar 6 pesti si am ceva plante, pietre si lemne, deci locuri de ascuns ar fi, de altfel sta sub un lemn.
Cam cand as putea renunta la tratamentul cu sare? Voi ramane la 26-27 de grade si cateva zile voi baga verde de malachit, insa cu sarea de bucatarie nu as vrea sa mai continui (alta sare nu am gasit).
Noutati.
Pare mai bine! Tipa Moly incepesa arate mai bine, vizibil! :-P . Chiar i-au disparut cateva puncte, nu-mi vine sa cred, in doar 24 de ore.
Mai pun un pic de tot sare si un pic de verde de malachit si stabilizez temperatura la 26-27 de grade C, si asa o voi lasa (dela 23-24 C).
Dolly, poate a vrut sa glumeasca si el...
Codita parca ar fi mancata in doua locuri, nu de la frecat... e ca si cum s-ar fi ofilit acolo...
In rest pestii par ok, sint vioi, cei doi xipho sint ok, masculul de moly are doar 2-3 puncte, nici femela nu are prea multe, bine ca am observat-o la timp, totul s-a intamplat extrem de repede.
Avand filtru cu 450l/h in acvariu de 30 l, apa e mereu foarte curata, limpede de tot, pestilor pare ca le place asta, plantele o duc si ele binisor, mai ales dupa ce am mai scos din melcii care se inmulteau necontrolat.
Nu sint din bucuresti, si nu am gasit sare...
Am ridicat treptat temperatura la 27-28 C.
Am bagat verde de malachit.
Boala nu s-a extins, se pare ca tratamentul merge.
Intrebarea e: e normal sa fie ciupita codita un pic? In doua locuri e franjurata un pic...
Ce fac, o separ? Mi-e ca deja s-a raspandit si la xipho si trebuie tratat tot acvariul oricum.
Nu gasesc poza .
Cred ca e gris

Unul din sanitari este o "ventuza"
Celalalt un "mustacios"

Unde naiba gasesc sare fara iod Pot baga si iodata? Am ceva reticente..
Am observat ieri moly fetita ca are puncte albe pe ea. Sint ca niste brobonele pufoase, gri deschis spre alb, seamana un pic cu niste oua pufoase, nu doar pete. De asemenea, coada ii este putin ciupita. Cu o zi inainte arata perfect. Perechea sa pare ca a luat si ea 2-3 puncte.
Este vorba de gris? Nu ma mai vazut pana acum asa ceva. Preventiv am bagat un pic de tot sare (nu am neiodata) si am crescut temperatura la 27, dupa amiaza o voi cerste peste 30 un pic. Voi cumpara si verde de malachit daca ziceti ca e bine.
Treaba e ca nu stiu cum arata grisul sigur, de aia intreb... . Am un acvariu de 30 litri cu 2 moly, 2 xipfo si 2 sanitari, si cativa melci mici maro care se tot inmultesc. Pana acum nu am mai patit asa ceva, apa e curata si schimb la max o saptamana cu apa tinuta la declorinat, cam 5 litri o data.
Ce ma sfatuiti?
Confirm, am probat oglinda in spatele acvariului, lipita de geam.
Sucks bad.
Nu ai nici impresia de marime a acvariului, se vede ciudat, e o tiganie.
Pentru spatele acvariului arata binishor o placa de PAL melaminat, in culori negru, albastru inchis, sau chiar si imitatie de lemn.
Mai exista in Carrefour Orhideea un decor din plastic negru care seamana cu scoarta unui copac dar costa tare mult...
Habar n-aveam...
Dar intrebarea e daca tin.
Cele de boiler tin cred peste 150-200 kg, insa sint mari de tot.
Cum se umfla holdsuruburile metalice?
Prinderea o faci cu holdsuruburi si dibluri de plastic...
Dalles wrote:He-he, asta inseamna ca te-a patruns deja spiritul forumului. Multi de-aici si-au luat intai acvariu, ca apoi sa constate ca il vroiau mai mare.

Altii au constatat ca garsoniera lor e prea mica .
Bine.
Fii atent la console, sa fie rezistente important e sa aiba si o oblica metalica pentru a nu permite consolei sa se deformeze. Sa fie console bune, sa fie la 90 de grade, nu aiuristice, strambe, defecte de fabricatie.
Pui mai multe console, nu numai 2 la capete - eu zic ca la 50 cm distanta maxim una de alta. Ai grija la greutate. Bine ar fi sa te gandesti la niste holdsuruburi solide pentru chiuveta (am vrut sa zic boiler dar alea sint mari de tot). Ai grija sa dai gaurile bine, diblurile sa intre fortate un pic.
Consolele sa permita sa bagi holdsuruburi/dibluri cat mai mari.
Palul sa fie cat mai gros, sau pune doua suprapuse.
Cauta alternativ si in Bricostore.
Morcovi si castraveti felii subtiri de tot sau mai bine tocate marunt?
Merge sa le includ in dieta zilnica asa ceva pe langa hrana Tetra Min ?
Eu am gasit cateva plante, nu prea dragutze, intr-un canal care comunica cu Dunarea. Au prins foarte bine.
Am avut plante mai dragute dintr-o balta, insa parca s-au evaporat in bazin in 3 saptamani...
Nu ma gandeam sa nu mai schimb apa si sa tin cubul ala.
Dar treaba cu concediul este foarte buna, multumesc.
Oricum o sa pun cantitati mici pana termin cubul. M-am gandit chiar sa le bag in filtru, ce ziceti de idee? E rea?
Dolly wrote:Nutrafin cumva?

Da, da, nutrafin.
Am gasit acasa ambalajul. Nutrafin - bloc conditioner.
Este bun sau sa nu il mai folosesc? Am bagat camun sfert din cub, l-am spart cu surubeltita :-P .
Eu am gasit un bustean pe malul unui rau. Am rupt din el 2 bucati mai simpatice, pe care le-am fiert un pic, apoi le-am lasat la muiat vreo 3 saptamani intr-o galeata, pana cand s-au scufundat. Pana acuma e totul in regula cu ele.
Inainte de asta am folosit codite de trestie dupa acelasi procedeu.
Am cumparat un cubulet din ceva ca o creta, pe a carui eticheta scrie ca se pune in acvariu tot cubuletul, si asta inlatura aciditatea, inlatura mirosul apei, o mentine limpede, etc. Nu mai stiu cum se numeste, am aruncat eticheta, insa e ceva gen creta. Nu cred ca e vorba de carbune activ nu? Adica acela arata ca un carbune cred, nu am vazut niciodata, in Giurgiu nu sint decat 2 locuri cu pesti de acvariu. In Carrefour Orhideea am fost, insa nici acolo nu am vazut carbune activ. Ce poate fi creta aia?
La lungimea asta fii atent cu consolele, sa fie rezistente.
Apoi alta problema e cate consele, sa nu faca PAL-ul burta.
Alta problema: consolele nu sint perfecte, iar la prinderea in perete te poti trezi ca PAL-ul sta aplecat spre tine si acvariul la fel, existand chiar si un risc de alunecare.
Eu as zice sa faci ca un dulapior simplu de PAL pe perete, pe dimensiunea acvariului. In dulapior poti pune toate sculele necesare de acvarist, inclusiv recipient cu apa pusa la eliminat clor. Pe dulapior poste sta acvariul. Daca acvariul e lung, parerea mea e sa aiba si inaltime si latime cat sa dea frumos la ochi.
Ca pesti de card eu as baga zebre si neoni, din pacate nu stiu sigur daca se potrivesc, insa un cardulet de zebre si unul mai mare de neoni ar fi ceva zic eu.

Forum Index » Profile for eek! » Messages posted by eek!
Go to: