[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
gris?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
eek!
Junior member
[Avatar]

IP:

Am observat ieri moly fetita ca are puncte albe pe ea. Sint ca niste brobonele pufoase, gri deschis spre alb, seamana un pic cu niste oua pufoase, nu doar pete. De asemenea, coada ii este putin ciupita. Cu o zi inainte arata perfect. Perechea sa pare ca a luat si ea 2-3 puncte.
Este vorba de gris? Nu ma mai vazut pana acum asa ceva. Preventiv am bagat un pic de tot sare (nu am neiodata) si am crescut temperatura la 27, dupa amiaza o voi cerste peste 30 un pic. Voi cumpara si verde de malachit daca ziceti ca e bine.
Treaba e ca nu stiu cum arata grisul sigur, de aia intreb... . Am un acvariu de 30 litri cu 2 moly, 2 xipfo si 2 sanitari, si cativa melci mici maro care se tot inmultesc. Pana acum nu am mai patit asa ceva, apa e curata si schimb la max o saptamana cu apa tinuta la declorinat, cam 5 litri o data.
Ce ma sfatuiti?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

eek! wrote:Am observat ieri moly fetita ca are puncte albe pe ea. Sint ca niste brobonele pufoase, gri deschis spre alb, seamana un pic cu niste oua pufoase, nu doar pete. De asemenea, coada ii este putin ciupita. Cu o zi inainte arata perfect. Perechea sa pare ca a luat si ea 2-3 puncte.
Este vorba de gris? Nu ma mai vazut pana acum asa ceva. Preventiv am bagat un pic de tot sare (nu am neiodata) si am crescut temperatura la 27, dupa amiaza o voi cerste peste 30 un pic. Voi cumpara si verde de malachit daca ziceti ca e bine.
Treaba e ca nu stiu cum arata grisul sigur, de aia intreb... . Am un acvariu de 30 litri cu 2 moly, 2 xipfo si 2 sanitari, si cativa melci mici maro care se tot inmultesc. Pana acum nu am mai patit asa ceva, apa e curata si schimb la max o saptamana cu apa tinuta la declorinat, cam 5 litri o data.
Ce ma sfatuiti?

Arata ca in poza de la Boli/tratamente. Iar daca le ridici temperatura asa de brusc, ii faci mai mult rau. Ai separat-o?

Ce sanitari ai? Daca sunt corydoras, nu pune verde de malachit in tot acvariul!!!!

Topic mutat de Dolly
eek!
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu gasesc poza .
Cred ca e gris

Unul din sanitari este o "ventuza"
Celalalt un "mustacios"

Unde naiba gasesc sare fara iod Pot baga si iodata? Am ceva reticente..
eek!
Junior member
[Avatar]

IP:

Ce fac, o separ? Mi-e ca deja s-a raspandit si la xipho si trebuie tratat tot acvariul oricum.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

POZA - Ichthyophthirius multifiliis.
Sare fara iod s-ar putea sa gasesti la plafar.
dinu
Member

IP:

eek! wrote:Ce fac, o separ? Mi-e ca deja s-a raspandit si la xipho si trebuie tratat tot acvariul oricum.

Daca esti din Bucuresti gasesti sare fara iod la piata 1 MAI mai in spatele pietei are cineva la sac si este foarte mare cam cat boaba de mazare dar trebuie sa-i spui ca vrei neiodata ca aia de pe taraba este amestecata cu sare iodata si eu am patito cu doi ramirezi au facut gris dar cu putina sare si temp.apei in jur de 30-31 grade si cu lerde de malacit am ascapat .
eek!
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu sint din bucuresti, si nu am gasit sare...
Am ridicat treptat temperatura la 27-28 C.
Am bagat verde de malachit.
Boala nu s-a extins, se pare ca tratamentul merge.
Intrebarea e: e normal sa fie ciupita codita un pic? In doua locuri e franjurata un pic...
dinu
Member

IP:

eek! wrote:Nu sint din bucuresti, si nu am gasit sare...
Am ridicat treptat temperatura la 27-28 C.
Am bagat verde de malachit.
Boala nu s-a extins, se pare ca tratamentul merge.
Intrebarea e: e normal sa fie ciupita codita un pic? In doua locuri e franjurata un pic...

Nu-ti face probleme de coada se poate sa fie asa ca s-a frecat de ceva din cauza boli.Tu doar trebuie sa-i urmaresti dar daca spui ca arata mai bine inseamna ca ai pus la timp ce trebuia in 2-3zile vor fi bine,iar codita se va reface singura.
eek!
Junior member
[Avatar]

IP:

Codita parca ar fi mancata in doua locuri, nu de la frecat... e ca si cum s-ar fi ofilit acolo...
In rest pestii par ok, sint vioi, cei doi xipho sint ok, masculul de moly are doar 2-3 puncte, nici femela nu are prea multe, bine ca am observat-o la timp, totul s-a intamplat extrem de repede.
Avand filtru cu 450l/h in acvariu de 30 l, apa e mereu foarte curata, limpede de tot, pestilor pare ca le place asta, plantele o duc si ele binisor, mai ales dupa ce am mai scos din melcii care se inmulteau necontrolat.
eek!
Junior member
[Avatar]

IP:

Noutati.
Pare mai bine! Tipa Moly incepesa arate mai bine, vizibil! :-P . Chiar i-au disparut cateva puncte, nu-mi vine sa cred, in doar 24 de ore.
Mai pun un pic de tot sare si un pic de verde de malachit si stabilizez temperatura la 26-27 de grade C, si asa o voi lasa (dela 23-24 C).
eek!
Junior member
[Avatar]

IP:

Tanti Moly e mult mai bine Petele aproape au disparut, acum e vizibil.
Surpriza, a si nascut, iar un pui cred ca a scapat de a fi dejunul celorlalti :bravo2: Nu am unde sa-i separ, deci legea naturii... din fericire am doar 6 pesti si am ceva plante, pietre si lemne, deci locuri de ascuns ar fi, de altfel sta sub un lemn.
Cam cand as putea renunta la tratamentul cu sare? Voi ramane la 26-27 de grade si cateva zile voi baga verde de malachit, insa cu sarea de bucatarie nu as vrea sa mai continui (alta sare nu am gasit).
catallin
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:

Ce sanitari ai? Daca sunt corydoras, nu pune verde de malachit in tot acvariul!!!!

Topic mutat de Dolly

Pai si pe cory cum ii tratez?Ca au si ei puncte pe ei.

Cata
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

catallin wrote: Pai si pe cory cum ii tratez?Ca au si ei puncte pe ei.

Faci schimburi mici si dese de apa (in fiecare zi), sare grunjoasa - o lingurita la 10 litri, cresti temperatura treptat pana la 28 de grade, aerare crescuta, filtrare permanenta si administrezi tratamentul asta 10 zile.
[Yahoo!]
catallin
Junior member
[Avatar]

IP:

alina_g wrote:
catallin wrote: Pai si pe cory cum ii tratez?Ca au si ei puncte pe ei.

Faci schimburi mici si dese de apa (in fiecare zi), sare grunjoasa - o lingurita la 10 litri, cresti temperatura treptat pana la 28 de grade, aerare crescuta, filtrare permanenta si administrezi tratamentul asta 10 zile.

Ok.Perfect de acord.Cam asta am si facut.Dar cineva spunea aici pe forum ca prin metodele mentionate de tine se opreste "prinderea" bacteriilor,virusi ce or fi ei de corpul pestilor,dar pt. a-i scapa pe cei deja infestati de chisturile albe trebuie si tratament chimic.Sa consider adaugarea sarii drept tratament chimic?
Acum mai e o chestie: pana sa citesc topicul asta am bagat deja verde de malachit in acvariu .Vad ca am avut noroc ca nu au patit nimic cory.Probabil ca nu am bagat o cantitate prea mare.
Merci de raspuns!

Cata
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cineva-ul acela pe care l-ai mentionat nu spune bine.
Tratamentul pe care l-am recomandat intervine in toate cele trei faze de manifestare a bolii si a evolutiei protozoarelor care declanseaza boala. Cresterea temperaturii este foarte importanta, pentru ca scurteaza durata de viata a parazitilor si accelereaza metabolismul pestilor. De asmenea, aerarea crescuta este necesara, la temperatura mai mare oxigenul solvit in apa fiind in concentarie mai mica.
[Yahoo!]
catallin
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inteles!Intr-adevar dupa numai 48 de ore de temperatura ridicata au inceput sa apara si semne pozitive.Unii din ei parca au mai dat jos din chisturi.Merci mult.

Cata

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: