Am constatat cu regret ca am oodinum la discusi. Desi e si asta o problema in sine, problema muuult mai mare e ca ii am in acvariu plantat si mai am si creveti, deci sulfatul de cupru si tratamentele cu el la baza nu merg.
Din ce am citit despre oodinum ar trece si cu albastru de metilen combinat cu black-out. Acu am pus albastru' si am facut black-out-u'.
E exclus, cel putin deocamdata, sa scot pestii din acvariu sa ii imbaiez in sare si alte bai recomandate sau sa ii transfer in acvariu spital (nu am acvariu spital destul de mare sa cuprinda 7 discusi destul de maricei si oricum, ar fi crima sa incerc sa ii prind intre atata amar de plante).
Daca bag sulfatul de cupru (de ex din Oodinol) omor crevetii 100% si pe langa asta ala si precipita si am citit ca nu e deloc de incredere ca si tratament.
Intrebarea: ati fost careva in situatia mea? ce ati facut?
Daca nu se amelioreaza situatia in 2-3 zile nu am ce sa fac decat sa imi distrug plantatul sa salvez pestii. Dar ma gandesc ca o sa fie degeaba. De ce?: planul e sa scot plantele intr-un acvariu separat, sa prind cat pot din creveti si apoi sa bag sulfatul de cupru, dar apoi cand le bag inapoi nu bag si oodinum-ii cu plantele si crevetii???
Temperatura 28C, Kh 5, ph 7.
Am oprit CO2, filtrarea biologica si luminile.
Ce sa fac? si mai ales, cum?
Multumesc anticipat...