[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Drop checker  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Aveti idee cum functioneaza asta:

http://www.youtube.com/watch?v=BRucZSjaigk&feature=related

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

ala nu e oare un test permanent de PH? asa mi se pare

acvariu .... in constructie....
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ba da
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Cand am vazut am crezut ca e pentru ph si a venit imediat ideea daca s-ar putea adapta si pentru alte valori
Dar se pare ca e numai pentru CO2.
E facut pe principiul: CO2 se evapora in aerul din sticluta si dupa aceea in solutia de test ph, iar ph-ul solutiei scade (si invers, din sticluta in acvariu, CO2-ul fiind egal in acvariu si sticluta). Astfel poti spune cam cat CO2 ai, insa nu are nimic cu apa.
M-a lamurit linkul:
http://www.njagc.net/articles/co2dropchecker.htm

Deja mi-am imaginat semafoarele din acvariu

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
Pestoaica
Junior member
[Avatar]
IP:

Foarte tare, la inceput si eu am crezut ca este pentru PH dar solutia de ph se foloseste doar ca substanta de contrast aparent

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2009 15:20:48

pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

no.... si totusi pentru ce este? nu ph-ul monitorizeaza? nu stiu sa fie asa ceva pentru Co2. valoarea Co2 din acvariu se calculeaza.
sau oare sunt "blonda" ?

acvariu .... in constructie....
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

pulitzer wrote:no.... si totusi pentru ce este? nu ph-ul monitorizeaza? nu stiu sa fie asa ceva pentru Co2. valoarea Co2 din acvariu se calculeaza.
sau oare sunt "blonda" ?

Valoarea PH-ului poate fi influentat direct prin CO2. Cu cat bagi mai mult CO2 valoarea PH scade si invers. Prin urmare un instrument de monitorizare a PH-ului este totodata si un indicator de consistenta CO2 ului din apa.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

fishyman wrote:
Valoarea PH-ului poate fi influentat direct prin CO2. Cu cat bagi mai mult CO2 valoarea PH scade si invers.

Da si nu in acelasi timp .
Doar 1 % din CO2 injectat este acid . Astfel incit , pt a influenta in mod semnificativ ph-ul ar trebui sa injectezi CO2 la greu , lucru insa nefolositor plantelor . Pt a folosi la maximum CO2 plantelor le este suficienta o aditie de o bula la citeva secunde . Restul e gaz aruncat . Nici plantele nu-l folosesc , nici ph-ul nu este influentat semnificativ .
[Email] [WWW]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

snakefishmike wrote: Pt a folosi la maximum CO2 plantelor le este suficienta o aditie de o bula la citeva secunde ...

Nu e chiar asa (de regula, pentru un acvariu bine plantat, aditia de care pomenesti este insuficienta).
Cu alte cuvinte, ai uitat sa precizezi cat de mic trebuie sa fie acvariul si cat de putine plante ar trebui sa aiba pentru a da cat de cat veridicitate enuntului tau...
Chestia cu "maximum" tine de alti factori (in principal de lumina)...

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

si cei care baga 3-4bule pe sec ? in reactoare cu 90-100% eficienta? . Si eu sunt de acord cu lofty ca tine de raportul volum/cantitate plante/lumina. E de la bazin la bazin. Oricum ideea cu DIY co2 drop checker mi se pare cea mai stupida chestie cand gasesti si la 30 ron asa ceva ... cred ca tot cam atat dai pe materialele necesare pt constructie ...doar sa ai vre-o placere nebuna de a avea totul in bazin facut de tine

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: