Author |
Message |
Redknee
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2009 18:01:00
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Redknee
Member
IP:
|
De 2 zile am observat in acvariul betta-ului meu ceva ce pare a fi un cuib de spuma, l-am mai lasat sa vad ce se intampla si se pare ca nu se lasa. Azi am luat o femela sa vad rezultatul dar in afara ca se umfla-n pene ca un cocos(da stiu, tipic pt. betta) si o fugareste prin tot acvariul pana se ascunde fetita in plante nu fac nimic...
Am interpretat gresit eu mesajul domnului sau chiar e cuib de spuma?
Ii ajut cu ceva? pun ceva in acvariu sa pluteasca sa isi faca cuibul calumea sau le dau pace si eventual intervin daca vad ca o ia domsoara pe coaja?
Multumesc!
|
Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu |
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2009 21:38:10
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Articol wrote:Femelele acestei specii prezinta dungi orizontale cind sunt supuse unui stress intens, cind sunt insa in perioada de reproducere si daca un mascul se afla in apropiere pe corpul femelelor apar dungi verticale.
INMULTIREA
Inainte de inmultire este bine ca Betta s., atit masculul cit si femela, sa fie bine hraniti iar apa sa fie foarte curata. Este de preferat ca cca 2 saptamini perechea de Betta pe care vreti sa o puneti la inmultit sa aiba mincare de buna calitate, tubi si in general mincarea vie este preferata de catre acesti pesti, artemia, larve de tintari , larve de libelule si fulgi
vitaminizati, aceste feluri de mincare sint foarte hranitoare si fac ca pesti sa fie predispusi la imperechere.
Un Betta s. matur si sanatos este intotdeauna gata de imperechere. Femela poate fi identificata dupa burta umflata si ovipositor-ul care este mai evident si incepe sa semene cu un tub mic.
Acvariul in care vreti sa puneti pesti la reprodus trebuie si el amenajat. Este bine ca acvariul sa nu fie foarte mic (1-3l), cel mai des se foloseste un acvariu de 20-30L, filtru nu este neaparat necesar, temperatura apei trebuie sa fie de 28-30'C si foarte important este sa aveti plante de suprafata sau ceva care sa pluteasca pentru ca masculul sa aiba de ce
sa-si "ancoreze" cuibul de spuma.
Dupa ce totul este gata, masculul este introdus in noua lui casa. Se lasa citeva ore pentru ca masculul sa se linisteasca si sa inceapa sa lucreze la cuib. Dupa aceea femela intr-o punga cu putina apa este introdusa in acvariul in care masculul a inceput contruirea cuibului. Acest lucru face ca amindoi parteneri sa fie interesati de reproducere iar masculul foarte
interesat de femela va termina cuibul in scurt timp. Este important ca acvariul de reproducere sa aiba capac pentru a se pastra o temperatura constanta si la suprafata apei.
Odata ce femela este eliberata, reproducerea incepe.
Citatul de mai sus este luat tot din aceasta sectiune, din primul articol al acestei pagini. Personal nu am inmultit Betta, dar daca m-as apuca s-o fac, intai as invata articolul pe de rost.
Ce as mai intelege eu din articol, ca cei doi nu vor fi pusi impreuna, decat atunci cand amandoi (nu doar unul) sunt pregatiti pentru imperechere.
This message was edited 2 times. Last update was at 14/11/2009 21:41:28
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
Redknee
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2009 21:49:05
|
Redknee
Member
IP:
|
Femela are dungile verticale si pare deschisa masculului, masculul construieste cuibul doar ca e cam agresiv cu femela, mancare buna au, apa este curata, acvariul e putin cam mic e drept...
Nu-i nimic, scot felmela si o bag la acvariul comun in speranta ca nu iese scandal si pun acvariul mai mare...
Nu cred ca femela va avea probleme cu boesemani, xifo, neoni, scalari, sumi, gurami pitic, rechin argintiu, ancistrus si SAE. Din ce m-am documentat cred ca e safe sa bag acolo femela.
Sper sa nu gresesc.
This message was edited 1 time. Last update was at 14/11/2009 21:57:05
|
Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu |
|
 |
andrei.a
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/11/2009 11:34:35
|
andrei.a
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7e889fb76e0e07c11733550f2a6c7a5a.jpg)
IP:
|
ma bag si eu un pic....dar alea 30 de bule nu prea inseamna cuib de spuma  ..... ai mei bettani acopera frecvent cu spuma suprafete de 7x7 cm ....
sau ori fi ai mei cu spume la gura ?
|
do, or die trying |
|
 |
klauss74
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/12/2009 17:51:00
|
klauss74
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ce052ea95dfe35291c6fa7fcf8819492.jpg)
IP:
|
cuibul e prea mic facut si in general masculul face asa pt a o atrage pe femela intr-un joc nebunesc ..... lasa-i despartiti 2-3 zile , pune femela la loc si urmareste masculul daca iar se apuca de cuib .... la mine avea perioade de tatonare chiar si de 2 saptamanii
sfat util de la 1 cunoscator de betta de 40 ani pe care vreau sa ti-l impartasesc si tie : cumparati 2 ouo de ciocolata si foloseste ambalajul galben pt a inspira masculului locul unde ar trebuii sa faca cuibul .... BAFTA
|
faNfaN |
|
 |
picione1
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/12/2010 17:21:03
|
picione1
Unripe member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f86890095c957e9b949d11d15f0d0cd5.jpg)
IP:
|
tocmai am cuparat 3 femele de beta si am incercat sa le imperechez cu unul dintre beta masculi pe care il aveam dar cind le-am cumparat erau foarte slabe si m-am decis sa le mai las o perioada despartite de mascul
intrebarea mea este cit timp sa le las pina se pot imperechea?
va multumesc
|
|
 |
flyer01
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/12/2010 17:39:39
|
flyer01
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d02e9bdc27a894e882fa0c9055c99722.jpg)
IP:
|
in primul rand depinde varsta...
normal o femela se imperecheaza cand is umple burtica cu icre...se vede la ochi,pare umflata la stomac
|
|
 |
floroiu82
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/08/2012 00:06:20
|
floroiu82
Junior member
IP:
|
sal,am si eu o problema cu masculi de beta ,nu vor sa construiasca acel cuib de bule,eu cred ca am indeplinit toate cond(acvariu 12 l cu h de 10 cm,apa curata,hraniti bn plante de suptemp 28 c)nu stiu ce sa mai fac ca ma dispera.mentionez ca femeka are burta si i-am pus separat la inceput si apoi amandoi.ce mai pot face?
|
|
 |
|