[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
prezentare filtre externe Jebo 835 / 838 / 839  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Poll
Considerati utila aceasta prezentare si doriti informatii si despre Sunsun HW-303B?
Da, mi-a placut prezentarea si ma intereseaza si despre SunSun HW-303B 154 77% [ 10 ]
Da, subiectul pare interesant dar prezentarea in forma ei actuala lasa de dorit 16 8% [ 1 ]
Prezentarea Jebo e de ajuns, nu e nevoie si de Sunsun 0 0% [ 0 ]
Chiar nu ai altceva mai bun de facut cu timpul tau si al nostru? 16 8% [ 1 ]
Mai bine discutam daca este votat Croitoru premier, cine iese la prezidentiale sau ce fac echipele romanesti de fotbal 16 8% [ 1 ]
Total Votes : 13
Author Message
ender67
Member

IP:

Pentru ca am achizitionat recent pentru cativa colegi de pe (alt) forum cateva filtre externe Jebo si am ceva timp liber aici (Luxemburg - acvariul ‘obiectul muncii’ e la vreo 2000 km departare) iar cutiile cu filtrele nu sunt tocmai niste colegi de camera foarte interesanti m-am gandit sa fac o prezentare comparativa intre diversele modele recente (835/838/839).

Din pacate datorita limitarilor obiective (camera de hotel) prezentarea va fi una 'pe uscat', fara detalii despre performante 'in productie' - rog posesorii de asemenea filtre sa completeze cu observatii personale. Ma voi limita la prezentarea unor impresii personale - nu am o extrem de vasta experienta acvaristica dar am o formatie tehnica (inginer de calculatoare) ceea ce imi permite zic eu sa fac o comparatie intre filtrele Jebo, cele pe care le utilizez acum (JBL si Fluval) si cele pe care le voi utiliza in viitorul apropiat (Sunsun, cumparate pentru mine odata cu filtrele Jebo si care vor face obiectul unei prezentari ulterioare).

Cum ziceam , nu e un review in detaliu, nu pot sa spun cum se comporta filtrele astea in timp, doar pot sa va arat cam cum se prezinta unui utilizator INAINTE de a le baga in acvariu (cam nefericita exprimarea..la urma urmei sunt filtre externe…intelegeti voi). Incerc sa nu discut aspectele comerciale (doritorii de detalii suplimentare pot sa ma contacteze pe pm) ci doar pe cele de aspect si tehnice. Nici nu incerc sa fac reclama (nici macar mascata) unor anumite firme sau produse, daca apar mai jos ceva denumiri de firme si produse e doar pentru comparatia acestor filtre (care altfel nu ‘prea’ sunt prezente pe piata romaneasca) cu produse similare si care se pot gasi usor la noi.

Initial ma gandisem sa imi iau si eu asa ceva si bineinteles am dat cu google pe net sa vad de un review… seria 83x e cam noua (modele de anul asta) dar am gasit review-uri de 828 de exemplu, cam tot pe acolo, corpul canistrei fiind plastic verde transparent la 82x si negru mat la 83x (avantaj 83x dar asta depinde strict de gustul personal…82x e prea ‘Eheim-wanna-be’). Singurele hibe remarcate pe net au fost legate de aspectul partii de intake si out-take ( hai sa il lasam pe dom’ Pruteanu sa se odihneasca in liniste si sa folosim termeni romanesti si doar unde nu e posibil sau e ambiguu sa folosim cei englezesti consacrati)..deci tevile de la intrare si iesire desi sunt complet functionale si ‘Eheim-style’ nu au totusi calitatea acestora. Pentru ca in mod normal exact partea asta din filtru e vizibila si iti sare in ochi eu am decis, cu toate review-urile pozitive de pe net, sa votez ‘cu portofelul’ la alta firma, cvasi-necunoscutii Sunsun – hai sa zicem nr 5 in China dupa Resun –Jebo-Boyu-Jebao...dar care se pare ca lucreaza mult in regim OEM pentru firme din SUA. Pentru o diferenta mica de pret am cam aceleasi performante plus o lampa interna de UV-C de 9W care poate fi in plus in 95% din cazuri dar extrem de folositoare in alea 5% cand ai mai mare nevoie de ea si te feliciti ca ai mai scos din buzunat 10-12 euro in plus.

Daca o tin tot asa prezentarea asta se transforma in ‘Razboi si pace’ si va pierd pe parcurs asa ca hai sa nu mai stam la palavre si sa vedem cu cine avea de-a face:

O mica fisa tehnica, sau ce ne spun cifrele de pe cutie
835 - 3 compartimente de filtrare, 1000 l/h, 22W,
838 - 4 compartimente de filtrare, 1200 l/h, 28W,
839 - 5 compartimente de filtrare, 1500 l/h, 35W,

Ce contine kitul de livrare:
- filtrul canistra (cu compartimente si medii de filtrare - vezi detalii mai jos)
- tavita pentru canistra
- tub in forma de U pentru intrare, grosime pentru furtun 16/22 i
- difuzor de intrare (cap)
- furtun pentru intrare 16/22
- tub in forma de U pentru iesire, grosime pentru furtun 12/16 (16/22 pentru 839)
- difuzor de iesire (bara orizontala gaurita)
- furtun pentru iesire 12/16 (16/22 pentru 839)
- conector tub intrare - canistra 16/22
- conector tub iesire - canistra 12/16 (16/22 pentru 839)
- 8 ventuze si cu inele de prindere (4 pentru tub 12/16 si 4 pentru 16/22)
- 2 garnituri de rezerva (pentru conectori)
- tub cu unguent pentru garnituri
- manual de utilizare

Cam asa arata kitul standard (la 839 si iesirea este tot facuta pentru tub ‘gros’ si deci difera tipurile de conectori / tevi/ furtun):

Pentru ca in general lumea nu cumpara asa ceva ca sa faca o instalatie de dus ar trebui sa ne bagam nasul in interior si sa vedem ce compartimente si medii de filtrare sunt incluse:
835: 1 cu burete grosier, 1 cu inele ceramice, 1 cu saculet cu carbune activ
838: la fel ca 835 + 1 cu inele ceramice fine/poroase
839: la fel ca 838 + 1 compartiment cu burete
Fiecare compartiment de filtrare contine pe linga mediul respectiv si un strat de pasla sintetica alba de aproximativ 2 cm grosime (nu stiu exact denumirea, vezi foto).
Deasupra compartimentelor exista un capac perforat. Fiecare compartiment si capacul prezinta un tub vertical in lateral (adica nu pe centru) - aceste tuburi se intrepatrund, sunt etanseizate cu garnituri de cauciuc (le-am pus deoparte in fotografie ...undeva prin stanga) si sunt legate la compartimentul ce adaposteste capul de pompa (bineinteles cu o alta garnitura, ceva mai mare). Nu stiu la Eheim cum sunt, dar la JBL/Fluval/Sunsun nu ai asa ceva, si le dam puncte in plus pe chestia asta. Apa de la intrare (furtun 16/22) este trecuta prin cadere libera prin toate compartimentele (deci filtrarea mecanica cu buretele se va face in compatimentele de sus), este apoi aspirata prin tubul vertical etanseizat cu garnituri (deci bypass intre intrare si iesire = 0) si expulzata apoi din filtru (furtun 12/16 pentru 835/838 sau 16/22 pentru 839). Pare simplu si eficient.

Acum ar fi interesant de calculat cam care ar fi volumul mediilor filtrante. Aici recunosc...nu am la dispozitie un metru dar putem precia ‘ochiometric’ prin comparatie cu doua obiecte uzuale: o foaie de hartie A4 (are cam 21 x 30 cm, inginerul din mine zice 210x297 mm) si un card de credit sau card magnetic cheie de la hotel (wikipedia ne zice ceva de 85.60 × 53.98 mm , noi o rotunjim la 8,5 x 5,5 cm ca altfel prea iese cu zecimale). Tot invartind foaia A4 pe linga o canistra 839 si cu cardul de credit pe linga cele 5 compartimente de filtrare mi-a dat ceva de genul 43 x 21 x 18 cm la canistra, si cam 30 x 17 x 20 la compartimentele de filtrare puse una peste alta, deci cam 10 l +/- 10% . Cum cele trei modele sunt similare putem sa facem afirmatia ca sunt cam 6 l la 835, 8l la 838 si 10 l la 839 volum medii de filtrare – atentie, nu volumul canistrei, ci volumul de bureti/siporax/bile si inele ceramice pe care il putem folosi.

Dupa atatea detalii ‘tehnice’ putem trece la ‘impresia artistica’:
- materialele utilizate la canistra (corp si cap) foarte bune, un plastic gros, negru, sobru
- ax ceramic la motor (dar cam toti au in ziua de azi)
- furtun 12/16 si/sau 16/22 verde inchis (personal as fi preferat negru) dar prezinta unele indoituri spre capete (nu e o problema mare, se poate taia sau se tine catva timp in apa calda/fierbinte si isi revine)
- compartimentele de filtrare au un plastic de calitate mai slaba (sau ma rog, matrita de turnare mai proasta) dar avand in vedere ca nu umbli toata ziua la ele si sunt etanseizate cu garnituri de cauciuc iar nu este o problema
- materialele filtrante incluse (cele ceramice) sunt la limta inferioara cantitativ (mai e ceva pina sa umple compartimentul) dar macar sunt incluse in kit (la Sunsun nu e inclus decat un strat de pisla la fiecare compartiment – ca sa nu mai vorbim ca si alte firme mai cu pretentii gen Eheim livreaza unele modele fara medii de filtrare iar pentru kitul de filtrare mai cotizezi cu ceva banuti, si nu putini)
- conectorii de intrare si iesire sunt solizi, cu cate doua garnituri de etansare, sistem clasic (cu avantaje si dezavantaje). Probabil ca modul cum ii manevrezi la spalarea filtrului a determinat includerea tavitei in kit (sa nu va speriati ca tava este inclusa pentru ca filtrul curge, este necesara doar pentru limitarea urmarilor erorii umane la manevrare). Ca sa fiu mai explicit, daca vrei sa deschizi filtrul e bine sa inchizi robinetul de intrare, stai cateva secunde ca pompa sa mai traga din apa din canistra ca sa ai o presiune mai mica, inchizi robinetul de iesire, scoti filtrul din priza si apoi scoti furtunele si capacul. Daca uiti si faci taman pe dos (inchizi mai intai iesirea) pompa s-ar putea sa nu fie extrem de fericita, o sa ai presiune ceva mai mare in canistra la deschidere si o sa fii fericit ca Jebo (spre deosebire de Tetra sau chiar Eheim, care are acelasi sistem de robineti) s-a gandit sa includa o tavita in kit. Posesorii de JBL si Fluval nu au probleme astea (si nici Sunsun) acolo maneta actioneaza ambele robinete (intrare si iesire) in acelasi timp. Ca tot ziceam ceva de Eheim si conectorii imi par extrem de similari (chiar identici) si din fericire se gasesc piese de schimb in Romania, chiar daca la niste preturi mai piperate.
- buton de sifonare (ma scuzati dom’ Pruteanu, dar nu pot altfel, cum naiba traduc ‘priming’ ?) mare (diametru cam 8 cm, cam de 4 ori mai mare ca suprafata in comparatie cu ala de la JBL)
- puncte in plus pentru tavita, garnituri de schimb si unguent de etansare
- puncte in minus pentru cum arata piesele in U de la intrare si iesire (verzii, fara multe optiuni de montare, simple la maximum- si nici nu scrie Jebo pe ele … dar pe chesti a ca la Eheim scrie dai ceva in plus, si daca nici alea nu iti plac Eheim e fericit sa mai cotizezi la ei si pentru kiturile de intrare si iesire care arata ceva mai profesional). Dar daca tot i-am depunctat pe Jebo macar sa remarcam ca imbinarile de la intrare si iesire sunt robuste, la filtrul meu JBL plasticul a fost cam moale si subtire, cand am bagat fortat furtunul s-a cam fisurat si aveam o scurgere la imbinarea intre piesa in U si furtun dar s-a rezolvat rapid cu niste prenadez).

Si acum notele:
’Meritul tehnic’: performante 10 (pina la proba contrarie, cum ziceam, eu le evaluez ‘pe uscat’) , kit de livrare 10 (complet, multe chestii mici si mari utile in viitor), medii de filtrare incluse 5 (parca mai incapeau in compartimente, dar macar e bine ca sunt), impresie generala 10 (produs ‘solid’, care prin unele parti da impresia de Eheim-wanna-be-cu –bani-putini), pret 10 (cel mai bun pret – performante din ce avem noi acces in Romania si din ce nu avem noi acces...de aici din Benelux)
’Impresia artistica’: prezentare 9 (cutie OK, ambalate bine, inclusiv manual sumar in engleza cu ilustratii, cam subtirel e drept, si parca numai in engleza, si aia ‘chinezeasca’ – nu e manualul multilingv de la JBL si nici DVD-ul interactiv de la Fluval...dar asta inseamna ca nici nu dai bani in plus pe ceva ce nu ai nevoie decat o data), canistra 9 (mi s-a parut ca la modelele astea tevile de intrare nu se rotesc – mai bine, poate sunt mai fiabile in timp, dar pe chestia asta ii depunctam un pic), compartimente 7 (i-am depunctat cam tare, dar da totusi impresia de plastic ieftin), conectori 10 (chiar arata bine), tevile si accesoriile de intrare – iesire 5 (asta e singurul punct care ma doare de fapt la aspect – si pe chestia asta m-au pierdut de client).
Media generala: ponderati notele cum vreti in functie de preferinte, dar mie mi-a iesit ca medie simpla neponderata un 8.5, care reflecta si parerea mea despre filtrele Jebo 83x.

Concluzie: mie personal imi place (chiar daca nu le-am cumparat si pentru mine). Tehnic e OK, la pret e OK (dpdv pret/calitate/performante iese foarte bine, nu prea gasesti asa ceva in Romania si e pacat - dar daca esti importator si ai contract de exclusivitate cu Hagen/Eheim/Ferplast/JBL nu prea mai ai loc de intors si bagat in depozit si niste chinezarii – poate asta se va schimba in viitor dar sa nu anticipam), la capitolul estetica (capetele de intrare si iesire) mai au ceva de lucrat. Si au cam facut economie la mediile de filtrare incluse, dar asta iti permite sa bagi ce medii de filtrare si in ce cantitate vrei (de preferinta Siporax / SubstratPro…chestii poroase pentru bacterii) si sa faci ‘tuning’ la filtru in functie de ce acavariu ai: ai volum mare si vrei debit pe masura – medii de filtrare mai ‘rare’ ca sa nu tai prea tare din debit; vrei sa n-ai treaba
cu filtrarea – bagi ceva burete la capul de intrare pentru o filtrare mecanica primara, umpli compartimentele cu ce si cat te lasa punga (si la pretul filtrului Jebo te lasa ceva mai mult) si ai o filtrare biologica buna.. sau faci un compromis, si mecanica si biologica (poate chiar si chimica, desi 90% din cei ce iau un Jebo cred ca baga saculetul de carbune in sertar si il pastreaza pentru zile cand ai nevoie de asa ceva)

Cam asta e. Rog posesorii de Jebo 'in productie' sa isi posteze observatiile in continuare. Daca va intereseaza fac o prezentare si pentru Sunsun HW-303B (3 compartimente de filtrare, 35 W, 1400l/h, UV-C 9W).

P.S. Nici un peste nu a avut de suferit la realizarea acestei prezentari.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/10/2009 18:33:56

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Am votat punctul 1.
Ce pot sa zic. Prezentarea mi se pare ok, si atata vreme cat mi se vorbeste de produse despre care nu stiu mare lucru, devin curios. Sunt informatii bune de bagat la cap.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ai uitat sa pui o varianta la sondaj , si anume : Vreau sa aflu daca sunteti interesati de aceste filtre , pentru ca eu le iau de aici si vi le vand voua apoi. Nu am citit regulamentul , nu am invatat nimic din faptul ca pe celalat forum am luat ban , imi incerc norocul si aici . Ce parere aveti despre toate astea ?
Eu pe asta o votam.
Tu chiar nu vrei sa intelegi ca nu poti vinde decat cate un filtru ocazional ? Si nu pe banda rulanta , cum vrei sa faci tu. Aceste forumuri sunt PENTRU ACVARISTICA si NU pentru vandut diverse chestii si trecut criza mai usor.
Nu incerca sa negi , pentru ca cel care te-a banat dincolo intra si aici. Citeste regulamentul te rog .
Drumul care iad e pavat cu bune intentii ...

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Ai uitat sa pui o varianta la sondaj , si anume : Vreau sa aflu daca sunteti interesati de aceste filtre , pentru ca eu le iau de aici si vi le vand voua apoi. Nu am citit regulamentul , nu am invatat nimic din faptul ca pe celalat forum am luat ban , imi incerc norocul si aici . Ce parere aveti despre toate astea ?
Eu pe asta o votam.
Tu chiar nu vrei sa intelegi ca nu poti vinde decat cate un filtru ocazional ? Si nu pe banda rulanta , cum vrei sa faci tu. Aceste forumuri sunt PENTRU ACVARISTICA si NU pentru vandut diverse chestii si trecut criza mai usor.
Nu incerca sa negi , pentru ca cel care te-a banat dincolo intra si aici. Citeste regulamentul te rog .

Hopaaa, devine interesant. Nu stiam

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Ce mica-i lumea , nu-i asa ?
Si acolo la fel ai inceput , ulterior impinzind mai multe sectiuni cu asa zisa ta preluare de comenzi . Grav e ca ti-ai gasit "fraieri" (scuze dar un alt sinonim n-am gasit si tocmai d-aia am folosit ghilimelele , pt anu jigni pe nimeni) .

This message was edited 1 time. Last update was at 22/10/2009 22:13:12

[Email] [WWW]
ender67
Member

IP:

Am citit regulamentul, bineinteles, si tin sa fac urmatoarele precizari:
- nu am pus pe acest forum nici un anunt de vanzare pentru ca NU am filtrele astea la vanzare (sau nu mai am, am pus pe alt forum un anunt pentru un 838 cu care era sa ramin pe cap dar l-am schimbat pe materiale filtrante)
- dupa ce am luat ban am primit pe mail mesaje in care mi se dadea dreptate si am fost incurajat sa pun anuntul pe acest forum - am cerut permisiunea unui administrator sa pun un anunt in zona de vanzari - pe aceasta cale il rog sa streaga acel mesaj pentru ca nu mai am intentia sa aduc aceste filtre (vezi explicatia mai jos)
- pur si simplu am vrut sa ajut niste colegi cu filtre bune la preturi decente, in sistem non-profit (preturile calculate au fost strict pentru acoperirea costurilor de retragere euro de al ATM pentru ca depozitul nu are POS si pentru acoperirea costurilor de transport Luxemburg-Belgia-Luxemburg cam 100 de km si Ploiesti-Bucuresti - in loc de cursul oficial de 4.2-4.3 lei pe euro la BNR sau 4.3-4.45 cred la casele de schimb s-a ajuns la 4.8 - site-ul respectiv nu trimite in Romania iar costurile postale pentru expeditii in zona se ridica la 14-15 euro daca tin eu bine minte)
- nu am luat nici un avans
- ca sa nu fiu acuzat pe nedrept ca fac cine stie ce afacere cu volum mare pot sa spun exact si de cate filtre e vorba: la primul drum la depozit am cumparat pentru mine doua filte Sunsun si pentru doritori 3 bucati Jebo (1x835, 1 x 838, 1 x839 exact cele din fotografie) - ulterior cineva s-a razgandit si deci pina acum au fost 1x 835 si 1x839
- in urma anuntului postat pe celalalt forum am mai primit comenzi pentru 2 buc 835 - si am luat ban (nu comentez aici nimic, doar admit ca adevarat ceea ce ai precizat, sunt un 'banat' de pe alt forum -dar nu uita ca intotdeauna o medalie are doua fete)
- ca sa elimin si alte suspiciuni 'materiale': am venit aici cu masina personala (un Koleos, deci am posibilitatea sa transport un numar de filtre dar nu prea mare, apreciez cam inca 2 maxim 3 fata de comenzile de pina acum), stau la Hilton Luxembourg de aproape 5 saptamini si mai stau in zona inca doua, cheltuielile pentru permisul de munca, transport, masa si cazare merg spre ceva cu 5 cifre in euro - din aceste date vi se pare cumva ca am venit aici ca sa fac afaceri cu filtre Jebo? Sau ca ma intereseaza ce adaos comercial mare as putea baga la filtre in valoare de exact 222 euro ca sa trec cu bine perioada de criza?
- conditiile permisului de munca ma obliga sa vin in zona (Olanda/Luxembourg) cate o saptamina in fiecare luna pina in primavara anului viitor: initial aveam intentia sa aduc pentru doritori cate 1-2 bucati pe luna chiar daca deplasarea ar fi fost cu avionul; in urma incidentului de ieri ma razgandisem si hotarasem doar sa aduc filtrele pentru care as fi primit comenzi saptamina asta; in urma postului de mai sus de azi ca sa nu fie nici o indoiala anunt ca nu mai primesc nici o comanda - cu exceptia celor care m-au contactat pina ieri si urmau sa imi trimita o confirmare si cu datele de contact
- intr-adevar drumul spre iad e pavat cu intentii bune, dar eu unul nu ma stiu vinovat cu nimic: nu am luat bani de avans, am vrut sa ajut niste colegi (si da, am luat ban , dar sincer pot sa ma uit in fiecare zi in oglinda si sa traiesc in continuare cu acest 'stigmat' pentru ca inca mai cred ca e vorba de 'mult zgomot pentru nimic')
Daca dvs. considerati ca am fost deplasat, intentiile mele sunt dubioase, am inselat colegi de pe forum sau am intentia sa o fac rog sa se stearga pur si simplu acest post.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

As putea sa dau si eu un raspuns de o pagina si sa te contrazic de n ori , insa este inutil.
Situatia e simpla : daca Mosu sau un admin , moderator , etc. iti da voie sa vinzi e ok si din partea mea. Oricum mesajele sunt citite de ei inainte sa apara pe forum. Acum ei stiu si ce am scris eu , se mai cunosc si intre ei adminii...vorba lui Mike , lumea e mica.
In rest ... multa bafta in acvaristica.

ender67
Member

IP:

@ReBella: Multumesc pentru urare. Asa cum am precizat mai sus, nu mai aduc absolut nici un filtru in afara de cele 2 pe care le-am promis. Daca nu te deranjeaza si ai ceva timp zilele viitoare pot sa te rog sa imi trimiti opinia ta referitor la cele de mai sus dar pe adresa de mail personala? Din punctul meu de vedere nu are rost sa purtam discutii off-topic si nu vreau sa intru in nici o polemica dar vreau sa inteleg prin ce mecanism am ajuns ostracizat pe forumurile de acvaristica. Multumesc anticipat.
Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

ReBella wrote:Ai uitat sa pui o varianta la sondaj , si anume : Vreau sa aflu daca sunteti interesati de aceste filtre , pentru ca eu le iau de aici si vi le vand voua apoi. Nu am citit regulamentul , nu am invatat nimic din faptul ca pe celalat forum am luat ban , imi incerc norocul si aici . Ce parere aveti despre toate astea ?
Eu pe asta o votam.

Sa incep cu tine...De ce sa nu fim interesati de filtre jebo?Pentru asta a fost banat user-ul ender67 si subsemnatul de preda mihai gigi si andrei cirstea ca vinde filtre jebo? A.....aduce mai ieftin ca andreic,ii strica afacerea...si tu vorbesti de regulamente,ca nu poti vinde doar ocazional dar andreic si altii care aduc diferite produse la comanda cate aduc? una bucata ?asa crezi?Pana la urma nu conteaza cate aduce unul altul,una sau zece tot bisnita este...,si cine vrea cumpara oricum.De multe ori ne bucuram cand cineva aduce produse de acvaristica la preturi decente,nu?si asta este tare de tot:
Aceste forumuri sunt PENTRU ACVARISTICA si NU pentru vandut diverse chestii si trecut criza mai usor.
Uitate putin pe la vanzari,unii vand ,altii cumpara fiecare cu problemele lui.Ce ar fii sa desfintam anunturile de la vanzari?A.... doar unii generali sa vanda si locotenentii lor....
Sincer nu stiu de ce te bagi unde nu prea stii exact cum stau lucrurile sau esti vreun sau vreo locotenenta?
Continuare....

As putea sa dau si eu un raspuns de o pagina si sa te contrazic de n ori , insa este inutil.
Situatia e simpla : daca Mosu sau un admin , moderator , etc. iti da voie sa vinzi e ok si din partea mea. Oricum mesajele sunt citite de ei inainte sa apara pe forum. Acum ei stiu si ce am scris eu , se mai cunosc si intre ei adminii...vorba lui Mike , lumea e mica.
In rest ... multa bafta in acvaristica.

Cred ca esti nevasta de general pana la urma, nu vrei sa incetezi deloc,cred ca ai 50% din profitul lor.
De ce sa nu-l lase Mosu sau admini sa vanda produse la preturi decente?Crezi ca lor nu le plac produsele ieftine si bune,care ajung la acvaristi pana la urma prin intermediul acestui site de nota 10?

Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt:cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Lorenzo tie cred ca nu-ti place pe aici pe la noi ... Ti s-a urat rau cu binele

Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

Nu stiu cine esti,ce esti dar nu ai nici o treaba cu topicul asta.Esti offtopic intruna...cred ca vrei sa ai multe posturi la numar...si tu vorbesti de regulamente?Stii ca daca nu ai treaba cu topicul nu prea ai ce comenta?Ar trebui sa intervina adminii

Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt:cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cine vorbeste de offtopicuri
Te simti bine ? Ti s-a spart acvariul ? N-ai bani de bobo ? Prea esti suparat... si prea nu stii nici macar gramatica elementara, asa ca nu ma mai obosesc sa-ti raspund. Vor vedea adminii , nu-ti face griji. Si cand vor vedea iti vei dori probabil sa nu fi vazut Valabil si pentru adminii de dincolo , pe care i-ai mentionat mai sus. Nu te-ai obosit sa citesti si sa respecti nici unul dintre regulamente , profiti de faptul ca ai unde iti scrie frustrarile ... De respectat userii sau adminii nu mai zic, e ceva ce te depaseste. Trist.
O noapte placuta iti doresc !

Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

Daca pentru mesajul asta nu primesti avertisment atunci este grava situatia.
Uite cum am intrat aici in discutie:
De ce sa nu fim interesati de filtre jebo?

Ti se pare ca sunt offtopic?

tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cand am intrat pe acest post credeam ca voi gasi niste review-uri utile si discutii constructive.
Va deranjeaza daca treceti pe privat discutia? Unii dintre noi nu sunt interesati de aceste dispute interminabile.

@Rebella: Dupa mine, era suficient sa avertizezi un admin prin PM despre situatie si sa rezolve el problema. Eu unul nu m-as fi bagat.

@Lorenzo2: Agresivitatea ta nu te va ajuta in solutionarea problemei. Referitor la numarul de posturi: sunt putini cei care scriu aici doar pentru posturi. In general zboara foarte repede. Marea majoritate a userilor nu urmaresc numarul de posturi al celorlalti ci vechimea pe forum. Eu nu am treaba cu nimeni de aici sau din alta parte, dar crede-ma pe cuvant: Rebella NU alearga dupa posturi.

PS: Chiar nu merita Jebo un review sau aveti ceva cu ele? Foloseste cineva asa ceva de suficient timp ca sa isi faca o parere despre ele?

DIY addicted
Valea Plangerii
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

tropikana wrote:

PS: Chiar nu merita Jebo un review sau aveti ceva cu ele? Foloseste cineva asa ceva de suficient timp ca sa isi faca o parere despre ele?

Da folosesc 838 cit si similarul 828 de ceva vreme si sunt foarte multumit de ele .
Au fost achizitionate insa la niste preturi decente asa cum le place unora sa spuna .
Lorenzo tata daca inca n-ai aflat diferenta intre avertisment si ban , nu ma mira faptul ca nu sti diferenta dintre decenta vinzarii unor filtre aduse direct de la producator si doar atunci cind se cere si decadenta lansarii unor astfel de review-uri antemergatoare unor lansari de comenzi si vinzari pt aceleasi filtre cumparate insa de la intermediari (a se citi magazine din UE ) pe mai multe forumuri . Insa cum activitatea ta primordiala pe forumuri se limiteaza doar la sectiuni gen "Circiuma" sau "Bizz" , nu-i de mirare ca nu faci aceasta deosebire , cum la fel nu-i de mirare ca ii acuzi pe altii care isi vad de acvaristica , de goana dupa posturi .

ender67 wrote:- dupa ce am luat ban am primit pe mail mesaje i

Oare cine i-o fi invatat sa faca asta pe cei carora li se parea atit de complicat sa-ti afle adresa de mail ? As putea sa-ti cer cota parte din eventualele vinzari
Si tine minte un lucru . Pe mai toate forumurile , clonele sunt interzise si de cele mai multe ori se pedepseste chiar si tentativa

Dar ca sa lamurim putin lucrurile :
ender67 wrote:- ca sa nu fiu acuzat pe nedrept ca fac cine stie ce afacere cu volum mare

imi permit sa citez unul din posturile tale din alte parti
ender67 wrote:Aduc la comanda de la un depozit din Belgia echipamente de acvaristica (in principal filtre externe Jebo, Sunsun, Jebao) cu livrare in Bucuresti pe data de 9 noiembrie (fara avans, plata la livrare):
Jebo 835 1000l/h 3 compartimente 240 lei
Jebo 838 1200l/h 4 compartimente 300 lei
Jebo 839 1500l/h 5 compartimente 350 lei
Sunsun HW-303B 1400l/h UV-C 9W 400 lei
Sunsun HW-304B 2000l/h UV-C 9W 450 lei
Jebao J-104 2000 l/h 500 lei
Alte echipamente la preturile de pe www.aquarium.lu calculate la un curs de 4.8 lei/euro (diferenta de curs acopera transportul pina in Bucuresti sau Ploiesti si costurile de retragere cash de la ATM – din pacate la depozit nu se poate plati cu card).
Comenzile le primesc pina vineri 23 octombrie inclusiv, rog doritorii sa ma contacteze pe adresa de mail cu toate datele de contact si echipamentul dorit.

Deci ... la ce nivel e ?

Greu tata , greu . Uni nu vor , alti nu pot ... deh criza

This message was edited 2 times. Last update was at 23/10/2009 08:55:26

[Email] [WWW]
andreic
Membru de baza

IP:

lorenzo2 wrote:Pentru asta a fost banat user-ul ender67 si subsemnatul de preda mihai gigi si andrei cirstea ca vinde filtre jebo?

Nu am dorit sa intervin in acest topic, dar tu ma fortezi.
Incerci o mica mitocanie si anume vrei sa muti o polemica de pe un forum pe altul.
Acest lucru este interzis de politca ambelor forumuri. Urat ce vrei sa faci, dar, daca atata poti, asta este. In alta ordine de idei, minti cu nerusinare, deoarece NU ai fost banat pe celalalt forum, ci numai avertizat de Mihai pentru compotament similar cu cel de aici.
In ceea ce priveste celalalt user de care faci vorbire, esti avocatul unei cauze pe care nu o cunosti. E o vorba romaneasca, ceva cu musca si cu laptele. Poate o cunosti, poate nu.

lorenzo2 wrote:A.....aduce mai ieftin ca andreic,ii strica afacerea...si tu vorbesti de regulamente,ca nu poti vinde doar ocazional dar andreic si altii care aduc diferite produse la comanda cate aduc? una bucata ?asa crezi?Pana la urma nu conteaza cate aduce unul altul,una sau zece tot bisnita este...

Ti-am scris in 2 mesaje private ca nu acesta este adevarul. Prima oara am crezut ca nu ai inteles, acum, dupa cel de-al doilea, e clar, te racaie ceva si amndoi stim bine ce anume. Te-am pasat si nu am vrut sa iti dau si tie un filtru.
250(pretul la care am adus eu 828) NICIODATA nu este mai mare decat 300(pretul lui 838), este aritmetica elementara. In caz ca nu crezi asta, intreaba-ti prietenii din zona. Fa ce vrei dar nu mai minti, devi jenant, iar pe viitor abtine-te de la a mai pomeni numele meu.
In ceea ce priveste acuzatia de bisnita, iti cer sa fii atent cum te exprimi, eu inca nu m-am apucat sa te jignesc si nu iti pemit tie sa o faci.
Ai grija ce vorbesti si cum te exprimi.

lorenzo2 wrote:Cred ca esti nevasta de general pana la urma, nu vrei sa incetezi deloc,cred ca ai 50% din profitul lor.

Aici esti de-a dreptul lipsit de orice urma de bun simt, de vreme ce poti calomnia la modul acesta pe cineva.
Daca nu ai nici o dovada, s-ar putea sa nu iti placa ce va iesi din asta.

Aici inchei cu tine.

Imi cer scuze administratiei acestui forum, nu am intentionat sa intru in polemica cu acest individ, dar, se cuveneau niste precizari in urma minciunilor debitate de acesta.
Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

Haideti sa va zic cum sta treaba,sa intelega toata lumea.Acest anunt a fost postat chiar sub al lui andreic pa care la deranjat el avand sticky(care era primul binenteles)
Apoi a fost banat....Acesta este mesajul cara l-a deranjat pe andreic:
Sters de Lofty.
Userul indru a observat cred primul si a scris urmatoarele , apoi eu:
Sters de Lofty.
Aici se baga in seama gigi ca sa-l apere pe andreic(minciuni,nu au fost avertismente si daca erau pt. ce?):
Sters de Lofty.
PM de la andreic in 2 secunde:
Sters de Lofty.
Alti useri cu PM(sa ma scuze):
Sters de Lofty.
Cateva randuri din regulament:
Sters de Lofty.
Discutia a avut loc la camera de zi si nu in alta parti cum spun ei.

andreic
Te-am pasat si nu am vrut sa iti dau si tie un filtru.

Minciuni,adu-mi dovezi ca ti-am cerut filtru si tu nu mi-ai adus!Eventual am cerut informatii despre ele si cand aduci,este o diferenta mare.
In legatura cu amenintarile lasati-o mai moale....

Editat de Lofty

Am sters doar printscreenurile de pe celalalt forum, dintr-un simplu motiv: nu ne intereseaza conflictele de acolo si mai ales translatarea lor aici. Mi se pare deplasat sa afisam aici fragmente din alte regulamente si discutii private.

Alte precizari, de care vom tine cont in deciziile ulterioare ca efect al manifestarilor recente pe forum:
- Review-ul in sine nu incalca regulile forumului. Cat priveste activitatea de vanzare pe forum, este permisa doar vanzarea ocazionala (ce ne mai prisoseste prin casa) si nu vanzarea organizata (business-ul prin intermediul forumului fiind acceptat doar in conditii speciale, cu acordul proprietarului forumului). Ca sa fie totul clar, permitem anunturi ce depasesc limitele micii publicitati numai de la sponsori;
- Se observa la anumiti useri o tendinta spre pseudo-moderare si luari de pozitie oarecum in numele adminilor;
- O sa se stearga ulterior off-topicul si probabil vom fi mai stricti pe viitor in ceea ce priveste acest aspect;

This message was edited 3 times. Last update was at 23/10/2009 12:46:31

Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Discutia e cam in balarii, asta ca sa ma exprim frumos. Topicul se inchide pana la noi ordine.
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

"Continuarea" o puteti vedea AICI .

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: