[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Femela xipho pare bolnava  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Observati femela de xipfo din mijloc:
image

Mai multe detalii despre acvariul meu aici

Vineri avea numai linia verticala rosie de pe mijlocul corpului (nu o avea inainte) am crezut ca s-a lovit si ca isi va reveni. Nu s-a prea miscat, nu parea interesata de mancare si acum e si mai rau. Azi are si un petec alb pe coada si se scarpina de numa. Am observat inainte si la o pereche de molly ca se scarpinau, si am si puiuti in acvariu, care deasemenea se scarpinau, dar nu parea grav. E gris? Apa mai are o concentratie scazuta de verde de malachit. (Initial baie de lunga durata, dupa aia doua schimburi de 30%.) Le pun verde de malachit, sau merg mai bine maine la pet shop si cumpar ceva?

Mersi anticipat.

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Click aici pe poza cu care seamana ca sa afli detalii despre boala si tratament : http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Scoate-o urgent din acvariu, pune-o in carantina si identifica boala cu site-ul care ti la dat ReBella.

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Ma tem ca site-ul nu ma ajuta.
Cred ca merg pe varianta bacterial infection.

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Tu stii mai bine ce poate fi pentru ca ii ai in fata. Daca este o infectie bacteriana iti recomand sa mentii apa cat mai curata cu schimb de apa mai des ca de obicei, sa aspiri bine pietrisul, adaugi sare neiodata cu dozare: 3 lingurite de ceai (1 lingura de masa) la 4 litri de apa. Sarea nu se va adauga direct in acvariu ci se va dizolva in prealabil intr-o cantitate de apa de acvariu care se toarna intr-acesta. Dozarea se poate repeta la 12 ore pentru un total de 3 tratamente. vezi ca au la petshop sare neiodata, bacterile se dezvolta bine in deseurile organice deci schimburi dese de apa, un regim alimentar echilibrat pentru pesti nu le da mai mult decat manainca ei. Daca intradevar ai o infectie bacteriana trebuie dezifectate, echipamentele inclusiv plasa de prins pestii (daca pestii au infectii externe ar trebui sa fie tratati cu antibiotice sau substante chimice in apa) vezi ce medicamente au la petshop-ul de la tine.

[Yahoo!]
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Ieri seara am pus sare cum ai zis. A intrat la sare de te sperii.
Azi dimineata pestele arata mai bine. Desi pare suparat (mai bine asa decat neinteresat), nu vine la mancare, dar inoata mult mai bine si miscarile lui sunt mult mai precise. Pata de pe coada n-am observat-o azi, nu am vazut sa se scarpine si aripioarele de pe coada si dorsala le deschide din cand in cand.

Ceilalti pesti sunt vioi si infuleca tot ca si inainte.

Am cumparat fulgi sa aiba dieta mai variata. Le-am dat Troco de cateva luni. O sa cumpar si alte feluri.

Cateva intrebari:
Dozarea se poate repeta la 12 ore pentru un total de 3 tratamente.

- Asta nu am inteles-o. Azi seara fac un schimb de apa de 25% (si zilnic in continuare cam o saptamana). Mai pun sare?
- Cum dezinfectez echipamentele care nu sunt in acvariu sa fiu sigur ca nu au ramas bacterii? (galeti, furtunuri, plasa etc)
- Sarea (si chimicalele anti bacterii) omoara si bacteriile benefice de NO?

Mersi

Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Ai grija cum dai de mancare nu in exces.
- Sare nu mai adugi decat NUMAI daca consideri ca este necesar si in catitate mai mica, adica: daca schimbi 6 litri de apa amesteci numai o lingura "rasa" de sare. 3 zile de tratament este de ajuns .Aceasta concentratie nu trebuie sa fie prezenta in acvariu mai mult de 2 saptamani, continui cu schimburile zilnice. Sarea nu se adauga niciodata direct in acvariu. Scoti putina apa din acvariu intr-o sticla de 2l, adaugi cantitatea de sare necesara, agiti pana se dizolva in totalitate, apoi torni treptat peste jetul de la filtru putin cate putin intr-o jumate de ora.
- Nu te grabi inca cu dezinfectia, vezi cum evolueaza boala, sa aspiri foarte bine nisipul.
-Stai linistit sarea NU omoara bacteriile din filtru.

[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Troco e o hrana proasta calitativ , renunta la ea ... mancarea de la Tetra este ieftina si mult mai buna, sau cumpara-le de la JBL , Hikari , Sera ,etc.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

A murit. Avea o rana ca si o taietura adanca. A putut muri si de foame. N-a mancat de o saptamana nimic.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: