[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pojgita in acvariu  XML
Forum Index » Apa
Author Message
miky
Member
[Avatar]

IP:

acvariu aprox. 300l : PH 7, nitriti nitrati in limite sub 0.3, duritate apei 12, uritatea carbonatilor 7 teste facute u solutii tetra
tem. 26-28
aditie de CO2, cu test permanent de la sera pentru a mentine in echilibru
plantele de aici nu au rezistat (ceva echinodorus si niste hydrophile) cu exceptia anubiasu-lui care este k inca se tot mareste
substrat pietris
lumina: 4 tld 830, 1 osram flora si un philips 865
filtru extern
fertilizant: picatura jbl(pentru o perioada mai scurta), plantamin (de care eram f multumit), si la radacina bile jbl, tablete sera-tetra......ce sa mai cate un pic din fiecare daca ceva nu-i bun compenseaza altceva cu toate ca nu am gasit ceva nemaipoment asta pt intretinere (ca daca e sa-l faci de la capat ......substrat gasesti......)

pana acum ceva vreme totul era k si plin de plante dar de la o vreme "ma chinuie de numa", schimbri de apa destul de des 10-15% la 2 sau 3 zile am zis ca poate cumva o scot la capat. nu demult zici ca era padure tropicala (precum se vede si in galerie) si acum imi e si rusine sa-i mai fac poze
oare aceasta pojghita influenteaza calitatea lumini, precum si cantitatea ce ajunge pe fundul acvariului? dimineata si seara cu o carpa ma plimb pe suprafata apei si adun cat pot de mult pojghita, dar se face iar
sifonare substrat

si mai am un cavariu in care sunt am aceeasi parametri si nu are nimica si plantelor le merge mult mai vbine

multumesc mai vedem pe parcurs

Puterea zeilor este mare acvariu
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

dimineata si seara cu o carpa ma plimb pe suprafata apei si adun cat pot de mult pojghita, dar se face iar
sifonare substrat

Bai nene... parca e o traducere cu Google translate... Suntem departe de a fi Academia Romana, dar sfatul meu ar fi sa zabovesti un pic mai mult asupra formularii, macar, daca nu a gramaticii. In primul rand pentru ca nu se intelege mare lucru si lumea nu va avea rabdare sa citeasca astfel de postari si deci nu vei primi raspunsuri. De asemenea scrierea cu "k", limbajul de IRC, cum s-ar zice, nu e agreat aici. Ai preview si ai si edit un timp.

Revenind on-topic, pojghita aia poate fi de la praful sau fumul de tigara din camera, daca acvariul este open top, dar cel mai adesea inseamna o incarcatura organica mare a apei, provenita dintr-o curatenie deficitara. De exemplu filtrul spalat prea rar, apa schimbata prea rar, suprapopulare, insuficienta atentie acordata aspirarii substratului etc. De asemenea o incarcare mare a apei cu substante organice poate duce si la "topirea" unor plante.

Toate cele bune.
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Vezi aici http://www.aquariumalgae.blogspot.com/ in partea dreapta colorat cu verde Algea control (the article), .....articolul "surface scum"

This message was edited 1 time. Last update was at 18/10/2009 21:34:11

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
cardone
Junior member

IP:

Buna, problema asta am intalnit-o si eu incearca sa directionezi tubul care vine de la fitru, astfel incat sa faca mici valurele, eu asa am scapat si in plus faci si oxigenarea apei, asta e sfatul meu bun rau incerca. Poate daca atasai o fotografie cu suprafata apei poate ne dumiream mai bine. Bafta.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/10/2009 21:45:40

miky
Member
[Avatar]

IP:

are capac , de fumat foarte rar se fumeaza in casa, populatie aprox. 50 neoni, schimburi de apa precum am scris 15-20% destul de dese

am pus si jetul de la filtru extern sa circule apa la suprafata dar fara nici un rezultat
in articol scria de aditia co2 prea mica dar conform testului permanent si plantelor pare destul de buna si oricum decat deloc tot ar trebui sa ajute

Puterea zeilor este mare acvariu
[Email] [Yahoo!]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Pune o poza cu suprafata apei sa vedem practic!

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Ia o bucata de ziar dea intregul aplica pe suprafata apei lasal 1-2 min. si dupa aceea aruncal
Daca este nevoie mai repeti operatiunea de 2 ori
Daca apare dupa citeva zile fa aceeasi operatiune
daca continua si dupa 2 saptamini trebuie sa ai un acvariu mai dens plantat
Acvariul nu este inca bine echilibrat

Ogar batrin dar.... cu miros fin
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Da' io zic sa-ti iei un surface skimmer si ai rezolvat problema...dai un ban, dar stai in fata si nu mai ai dureri de cap. Il montezi pe aspirarea (tur, inlet...cum vrei sa-i zici) filtrului extern si...voila...pojghita va ramane o amintire trista.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Apa
Go to: