Author |
Message |
andrei.a
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2009 11:12:19
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
andrei.a
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7e889fb76e0e07c11733550f2a6c7a5a.jpg)
IP:
|
Buna ziua domnilor. Sa nu ma blamati ca nu am postat la cereri, dar m-am gandit ca in sectiunea asta voi avea mai mult succes. Ca experienta in Betta eu am ( am mai avut, am mai crescut, samd) dar pt prima oara simt nevoia sa o fac controlat, in scopul obtinerii unor progenituri "curate", de rasa  .
Sambata, in plimbarile mele prin shopuri am descoperit o noua livrare de Betta, si in concluzie sunt fericitul posesor a doi masculi de crown tail, unul negru si unul rosu.... acum problema se pune in felul urmator : la crown trebuie avut grija de alte aspecte ( mai speciale) decat la betta comuni ? Si adoua treaba, unde as putea gasi o femela neagra, eventual una rosu curat, si bineinteles , la cum sunt colorate femelele de slab, cum pot sa imi dau seama ca e culoarea curata ( mai am niste tzepe luate in trecut legat de coloritul femelelor)?
Mai jos am pus doua poze, nu foarte reusite, facute imediat dupa ce i-am adus acasa, cand inca erau in borcane  :
|
do, or die trying |
|
 |
andrei.a
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2009 14:46:44
|
andrei.a
Junior member
IP:
|
mai vin cu o intrebare la cei mai experimentati in ce tine de betta. Am vazut pe net niste custi din plexi perforat ( pt circulatia apei ) de cca 15x15 cm care se agatau in acvariul comunitar....din pacate nu am gasit prin shopurile noastra. Are cineva idee unde as putea gasi asa ceva?
|
do, or die trying |
|
 |
Phantom1
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2009 16:03:08
|
Phantom1
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2bf7e9e8f3f3bce1ac5212f22414aa57.jpg)
IP:
|
Incearca cu recipiente cunoscute ca si "fatatoare" ... cel putin daca nu ai alta solutie. Eu asa am facut ca sa pot tine 2 masculi
|
|
 |
andrei.a
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2009 16:32:23
|
andrei.a
Junior member
IP:
|
poi...la asa ceva ma gandeam...dar din pacate stau mega prost cu timpul ( deci home made de mine sare din schema  ...ca idee eu ma ocup de acvarii seara dupa 10 cand ajung acasa  ) iar ce am vazut prin targuri sunt nasoale si de obicei din sticla lipita.... ma gandeam poate gasesc prin shopuri...dar din pacate la noi in zona.... e cu cix
Mercic de hint oricum
|
do, or die trying |
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2009 21:43:37
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
Intrebare intrebatoare . Rosul il vad rosu , da' ala negru , e negru-negru ?
Si un mic pont . In pet-shop-uri gasesti cutii din plastic , cu capac perforat , destinate rozatoarelor . Sunt o gramada de dimensiuni . In alea stau bettanii excelent . Nu-ti bate joc de ei tinindu-i in fatatoare puse in bazinul comunitar .
|
|
 |
Phantom1
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/09/2009 08:22:25
|
Phantom1
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2bf7e9e8f3f3bce1ac5212f22414aa57.jpg)
IP:
|
Ok ... sa zicem ca tii betanii in cutiile pentru rozatoare dar ramane de rezolvat problema cu incalzitul apei, nu ? Din cate am citit pe mai toate forumurile romanesti si straine trebuie sa le asiguri o temperatura de minim 24-25 grade Celsius ... si cum vine iarna ... crezi ca se poate sa ai temperatura aceasta fara incalzitor ? Intreb pentru ca nu am incercat sa tin un betta in conditiile acestea, daca s-ar putea asa ... si ar rezista ar fi excelent pentru ca nici mie nu imi place sa ii tin impreuna cu ceilalti (am un acvariu mai mic de 18 litri in care ii tin doar pe ei, separat binenteles !  )
|
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/09/2009 08:33:26
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
In cazul in care nu stai in Norvegia(exemplu aleator) , nu cred ca vei avea in casa mai putin de 21-22 grade(asta doar daca nu iti place sa tremuri  ) si atunci in cutiile alea vei avea cam 23 grade . Daca totusi vrei incalzitor , pe piata se gasesc niste incalzitoare(tip placa) fara termostat , care in functie de putere ridica temperatura apei cu pina la 4-5 grade .
|
|
 |
andrei.a
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/09/2009 08:37:33
|
andrei.a
Junior member
IP:
|
revin cu precizari
1: achizitionat acvariu 15 litri, confectionat despartitor, plimbat pestshopuri dupa solutii constructive
2: problema incalzirii mi-am pus-o si eu...deocamdata temperatura unde ii tin eu ( fara incalzitor ) e de 26 grade...deci e ok....introducerea in acvariul mare se va face pe parcursul sezonului rece ( nu am incalzitor asa mic cat pt acvariul in care ii tin acum)
3: mi-a sarit si mie in ochi chiar o cutie de transport pesti (?!?!?!) intr-un petshop, la care ar trebui sa ii fac doar gauri si sa ii confectioneaz un sist de prindere ( costuri estimate cca 15 lei/buc , la dim 10 x10 x 15 cm)
4: negru e o idee relativa  .... in lumina normala animalul se vede negru. cand e infoiat si pui proiector/blitz/ etc se poate observa ca la baza nervurilor d ela innotatoare dar mai ales de la coada are acele bine cunoscute irizatii de albastru metal..... din ce am vazut pe net...si aia de prin tailanda care vindeau cate 50 buc  la 0.25 $ bucata :O tot asa ii aveau... adica infoiati li se vedea mai deschis pe nervuri..... plus ca ce ma dispera la asta e ca are innotatoarele din fata albe....da' albe frate....  ... de aia caut acum femela inchisa, ca poate reusesc sa selectionez cativa negri negri
LE : @ snakefishmike .... betta club-ul are si un site?  ca daca e sa caut nebunii de genul femele negre cred ca cel mai bine cu voi ar trebui discutat  , nu ?
This message was edited 1 time. Last update was at 29/09/2009 08:39:16
|
do, or die trying |
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/09/2009 20:51:55
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
Aha ! Deci e un black orchide
Femele negre ceva mai greu . Eu inca mai caut pe la thailandezi .
Pt a obtine exemplare negre , va trebui sa mai ai ceva rabdare si sa il imperechezi cu femela albastru cit mai inchis , sau de ce nu , black orchide , insa abia in F2 sau chiar F3 ai sansa de a obtine exemplare negre . Daca nu te grabesti , in citeva luni (cam 3) ti-as putea trimite o femela black orchide sau chiar black . Ramine de vazut cind vor mai creste puii , ca momentan au abia 9 zile .
Te intrebam daca e negru-negru , pt ca abia mi-am achizitionat de la "fratii" thailandezi , 2 perechi (femela e black orchide , dar masculul e black 100% ) si n-ai vrea sa sti cit am dat pe 4 pesti  . Deja ma speriasem cind ai zis ca-i negru si ca l-ai luat din Ro
Momentan clubul nu are un site propriu , ci e gazduit de un alt site . Da' in curind ... cine stie ? Nu-i asa @mos
This message was edited 1 time. Last update was at 29/09/2009 20:55:15
|
|
 |
andrei.a
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/09/2009 10:31:40
|
andrei.a
Junior member
IP:
|
snakefishmike wrote: . Daca nu te grabesti , in citeva luni (cam 3) ti-as putea trimite o femela black orchide sau chiar black . Ramine de vazut cind vor mai creste puii , ca momentan au abia 9 zile .
Sa iti traiasca si sa fie negri ( nu numai in cerul gurii  )
De grabit nu ma grabesc( momentan o las pe nevasta-mea sa se obisnuiasca cu mai multe acvarii  ), si momentan caut solutiile cele mai bune de aclimatizare in bazinul "central " urmand sa pastrez un acvariu mic strict pt spawning
Oricum pastram legatura
|
do, or die trying |
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/09/2009 19:53:48
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
Renunta te rog la ideea cu bazinul comunitar
|
|
 |
andrei.a
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/10/2009 09:01:54
|
andrei.a
Junior member
IP:
|
latest news
1: primul mascul de betta ( rosu cu verde), la doua zile dupa ce l-am transferat din comunitar in borcan i-au aparut niste pete in zona capului ( de parca i s-ar fi dus mucusul de pe solzi)si nu mai manca.... tratat babeste cu baita in solutie de albastru de metil , si apoi tinut o zi in solutie slaba de albastru de metil ( 0.5 /1000) si dupa aceasta zi am observat ca si-a revenit si c apapa cu pofta, ba a inceput sa stranga si bule la suprafata ( e cam tinerel totusi  )
2 cei doi crown baga bule la suprafata de zor  .....
3 : imi tot fac calcule de spatiu, unde as putea sa infiintez un acvariu de cca 20 l plantat pt bettani ..
mai vedem
|
do, or die trying |
|
 |
|