[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ph-ul la discusi  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
gogolanu
Junior member
[Avatar]

IP:

discusi la reprodus, ph 4,5 duritate aproape 0 dg , care este metoda cea mai buna de ridicare a ph-ului fara ca sa creasca duritatea ,si sa afecteze urmatoarea ponta ce va fi depusa de pesti, dupa parerea voastra
Horea
Member

IP:

Daca ne luam dupa definitia duritatii, care se spune ca ar fi “proprietatea conferita apei de totalitatea sarurilor solubile de calciu si magneziu” ( Tehnologia apei, “Bazele tehnologiei chimice” vol 2 , dr.ing.V. Cocheci si colectivul, Institutul politehnic ‘Traian Vuia’ Timisoara ) , se poate trage o concluzie cam asa: pH-ul s-ar putea mari prin adaosul de alte substante cu caracter alcalin ( bazic) , care sa nu contina elementele Ca si/sau Mg. O astfel de substanta ar fi bicarbonatul de sodiu. Cred ca este de preferat carbonatului de sodiu , deoarece dozarea ( pe care o presupun a se face numai sub forma de solutie diluata) ar fi mult mai comoda. Pe langa asta, bicarbonatul de sodiu alimentar se presupune a avea mai putine urme de substante nocive decat soda.
Considerentele sunt pur chimice, pentru ca despre discusi ceea ce stiu nu s-ar putea pune in cantar.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pentru ca "benificiez" la retea de o apa foarte moale (GH intre 0 si 1), mai folosesc bicarbonat de sodiu alimentar pentru cresterea pH-ului. N-am observat efecte negative asupra pestilor. Doar ca nu prea tine pH-u' ridicat. Azi il cresti, miine-i la loc smilie . Asta chiar ca nu le place la pesti ! In concluzie ii las in pace la pH-uri de 4,5 sau 5 si ei depun, ba chiar eclozeaza in procente mari. Cind masor pH-u' si e sub 4,5 bag putin bicarbonat pina aduc lent pH-u' spre 5. Cred ca o sa incep sa bag cochilii dddaaa scoici de la mare in acvarii :paperbag: !

Poze: smilie ... Poze cu plante
gogolanu
Junior member
[Avatar]

IP:

mersi pt. sfaturi, nu eram sigur daca bicarbonatu afecteaza , eu bagam pina acuma apa de la un izvor dg=0 kh=26 , dar nu stiu daca nu mai are si alte minerale sau metale acel izvor, ca nu prea dau randament discusii, presupun ca asta ar fi cauza, am sa incerc cu bicarbonat ma chinui cu 2 perechi de melon, tot depun si nu iese nimica

Forum Index » Cichlidae
Go to: